標題: 有冇人去過官塘間Outletbra? [打印本頁]

作者: kathw1984    時間: 2011-5-20 15:56     標題: 有冇人去過官塘間Outletbra?

好似又平又多款, 唔知好唔好呢?
作者: robertpires    時間: 2011-5-20 16:22

Where is it and what is the name?
作者: sky_2735    時間: 2011-5-20 16:43

係where?係咪樓上鋪?
作者: thomas813    時間: 2011-5-20 16:54

係LOR.喺邊個位????
作者: misslady    時間: 2011-5-20 18:36

see they have more outlet.....  Not just one in Kwun Tong..
作者: 校服收藏者    時間: 2011-5-20 18:42

係咪黛安芬個間,接近觀塘碼頭個間?
作者: mercury1    時間: 2011-5-20 19:10

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2011-5-20 18:42 發表   0 ?1 i6 Y3 i, F: z3 S* v+ a
係咪黛安芬個間,接近觀塘碼頭個間?
( @; w, D' v  V

! p" k: {& v# y# q5 q3 x/ O請講清楚D7 A% K9 u; |8 y8 n0 r8 x! J
如果真係黛安芬的話、又點會唔知好唔好呢?
作者: 校服收藏者    時間: 2011-5-20 20:13

個度好似得一間地鋪
# m% i7 \  a+ Q! a, F; R應該係講呢間
作者: iamonheel    時間: 2011-5-20 23:01

http://maps.google.com.hk/?ie=UTF8&ll=22.309168,114.223708&spn=0.001826,0.002891&z=19&brcurrent=3,0x3404014aab45cebf:0x4c9fbf6db61e27a,1,0x3404014883a04d95:0xf7ab69df5f85d6b3&layer=c&cbll=22.309522,114.223455&panoid=jdRK4Bjav8ENKr8zxHwbxg&cbp=12,125.21,,0,11.6
作者: 校服收藏者    時間: 2011-5-23 17:37

無錯# a1 N2 m" ^7 d/ m! J$ w8 Y% S
就係呢間+ k/ @: m# Q6 k9 c2 `* N
不過我都係唔敢入去買
作者: kathw1984    時間: 2011-5-24 01:55

好多次都想入去, 地鋪實在...
作者: 校服收藏者    時間: 2011-5-24 12:54

有一次夜晚經過
) ]& `* D' V7 E" Y' T- w5 [7 `好想入去7 y& J: z' h5 X
不過唔敢
作者: Terry220022    時間: 2011-5-28 12:42

係咪開源道嗰間ar?
作者: 校服收藏者    時間: 2011-5-30 12:08

yes  B4 m1 i0 A6 x: q$ V
接近碼頭
作者: Soe    時間: 2011-5-30 19:43

有入過去睇下, D款一般, 大牌子價錢唔算好平......
4 D; ?. K; _) L& w& c仲有D SALES態度不友善
作者: kathw1984    時間: 2011-5-31 15:22     標題: 回復 15# Soe 的帖子

D款一般 <- 係唔係多數舊款?
$ }' R1 X# [- z, Y) g; J' MD SALES態度不友善 <- 可否分享下?
) r3 N) t9 K. R3 d' Z態度不友善...真係唔係好想入去
作者: w-wing    時間: 2011-6-1 01:21     標題: 回復 16# kathw1984 的帖子

主力賣Sloggi款,多數款好普通、basic,百貨公司款絕對齊過outlet,價錢同街買正價無分別。# \; X* o2 |/ q9 b" {. p

, E% N# F, D. O3 h  q, k特別款、特價款、貨尾、泳衣分開一個四方架一、兩類給人揀,除非果輪有次貨、貨尾、清辦,否則唔會放新貨,日日都係果啲貨,當自己好高檔,呢啲outlet貨價錢都唔平。
8 p$ U  x. b5 x& a" M. `8 H5 l& n) `0 `' u) {5 L
sales無禮貌,叫都淨係瞄你一眼,唔應你,除非你叫收錢就仆過來 # E9 ~0 B& j1 f& _
所以無再去,去百貨公司counter招呼仲好
作者: mercury1    時間: 2011-6-1 01:47

引用:
原帖由 Soe 於 2011-5-30 19:43 發表   - |9 O! |; G# r  Y2 y2 K9 P/ r
有入過去睇下, D款一般, 大牌子價錢唔算好平......  J% {1 F( ]0 z% s. h
仲有D SALES態度不友善
) J3 |* j. H! [" ?9 F# z" [/ E9 i! j, i" d! _- q9 I
會唔會換左SALES呢?) J1 z- {3 Q! T$ h
上年去大出血時,D態度非常好
0 m7 w1 [7 \, Z3 FOUTLET貨 係原價八折左右( U+ B% I9 F4 R9 i; w! k1 ^
但過五佰蚊又有再折7 g8 w0 l" L7 A
大百貨公司買幾多都冇折+ W  g9 K& x2 `; l5 ?8 I3 ?' m
不過就好小款
- u9 I7 t$ {2 \黛安芬OUTLET响彎仔都有分店% h- V' E  x) U7 r) b! |7 }5 X
觀塘除返工放工之外,其化他時間都係冇乜人'
$ n7 Z2 _) s) K大可方心入去
作者: w-wing    時間: 2011-6-1 02:24     標題: 回復 18# mercury1 的帖子

你大出血,當然招呼好你啦
; R' r3 H) p" O. K9 D5 \6 ~6 o: u) g. |& X% ]9 J% n9 [# M
outlet貨得個八折甘少,加上在路邊吸曬啲塵、汽車廢氣(好多貨車)好邋遢,普通細鋪新貨買夠$1000或3個以上Wacoal / Triumph bra都有得做八五至八折啦,舊貨起碼都有七折,我覺得此outlet唔抵。6 ]  G! k* A' L5 b$ x' |
. N( P$ D  ^* e  w# a3 c) G
百貨公司其實有得講價,睇你買幾多啦,金額高可以叫sales幫你打電話問公司拿special discount 或 她想要你單嘅用自己員工購物優惠給你discount, 屬於百貨公司嘅可以叫服裝部經理幫你計個好價錢, 好多人都甘講價 只要你不怕人地覺你小家、婆媽  P3 X" H! Q$ w$ m( T

# m- n5 [9 }; U* A7 BBTW,灣仔果間outlet好開揚又對正大街,無膽色同C9爭咪入- V+ r1 `; M9 P% F( ?3 z0 q& h* P/ j

$ @/ T& \( @; |- }! S[ 本帖最後由 w-wing 於 2011-6-1 02:26 編輯 ]

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0