標題: 牛仔短裙size問題 [打印本頁]

作者: sinson    時間: 2010-10-16 16:51     標題: 牛仔短裙size問題

我想問,買牛仔短裙,應該以腰圍定坐圍(叫hip位???)定呢??
2 A! s  i& R' Y9 N+ E
7 r, D: V3 K( A" Q; ]我買過一條,sales話係腰圍。返到去試有少少乍。但腰圍岩
作者: wolford    時間: 2010-10-16 18:13

因為女士坐圍較豐滿, 所以買牛仔短裙最好度清楚坐圍, 不過我多數只睇腰圍, 因為hip位窄窄地先顯出個曲線
作者: CECI    時間: 2010-10-16 18:31

我果條幾榨0下啊!
作者: candyee    時間: 2010-10-16 21:50

我都喜歡hip位窄窄既牛裙........反而一般女仔的hip位不一定窄,美感也大減,但她們並不在意
作者: shinobu    時間: 2010-10-16 22:58

我尋日都買O左條.... 好開心
作者: 倫姊    時間: 2010-10-17 00:00

多數是計腰圍
作者: CECI    時間: 2010-10-17 03:25

引用:
原帖由 shinobu 於 2010-10-16 22:58 發表   
% M0 j: P" _, ]5 u. U我尋日都買O左條.... 好開心
8 q9 b2 j- d/ f: u7 w. e( Z% X: j
& V; Z2 Q: a6 V- S( `2 l( F- P  c長定短先!而家開始天氣涼, 應該會平d掛!
作者: sinson    時間: 2010-10-18 12:00

引用:
原帖由 CECI 於 2010-10-17 03:25 發表   
, j' _4 }4 P6 |& H5 [: P/ W5 S: z, G" G0 C

2 v# c. a( @$ O長定短先!而家開始天氣涼, 應該會平d掛!
" i: {4 w2 F& I* ]  M+ e
你要知道唔去到個位數都唔會理照著既
作者: sinson    時間: 2010-11-12 12:39

早幾日買左條迷彩短裙,之前個條30腰細碼,見佢窄窄地,今次買中碼一定岩啦。3 M( R2 L8 p7 ?( q% d8 m4 j
點知返到去都係窄窄地.....併埋之前個條,點知係一樣size.....
/ U: K$ r6 I6 x/ n/ q+ O
5 @3 c+ t$ Z% @* k其實30腰係咪要買大一個圍,即係買32呢?34我怕會甩裙=.=

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0