標題: 尖沙咀利時 [打印本頁]

作者: gourment    時間: 2010-10-3 23:04     標題: 尖沙咀利時

唔知咁多位姊妹有無去過尖沙咀利時商場果間鞋舖呀??9 j( Z0 u' s( p/ |) K: b
以我所知果度都有同人造鞋, 價錢就要睇番個款..
, Q1 U2 S- G, D: `3 Z" o唔跳有無姊妹造過呢?? 如果有, 可唔可以分享下啊...
作者: CECI    時間: 2010-10-4 00:11

利時商場果邊好少行, 但係金鐘廊果邊就行過! 果度都有鞋造, 問價後個老細好誠懇咁同我講! "睇0下0羊鞋款啦, 一般大約千幾到二千幾都有ga喇!" 聽完後我亦好真誠咁轉身離開! 因為我絕對相信呢間舖頭係留返d鞋0黎煲醋0既! 或者我Cheap啦! 但係都無謂阻住人0地發錢寒罷了!
$ X& m/ P4 N/ Y4 ?4 k. y' T
作者: Sherman    時間: 2010-10-4 00:17

千幾二千.... 對鞋用金做??
作者: iamonheel    時間: 2010-10-4 00:33

引用:
原帖由 CECI 於 2010-10-4 00:11 發表   
9 m0 K, U$ P7 M+ P+ P利時商場果邊好少行, 但係金鐘廊果邊就行過! 果度都有鞋造, 問價後個老細好誠懇咁同我講! "睇0下0羊鞋款啦, 一般大約千幾到二千幾都有ga喇!" 聽完後我亦好真誠咁轉身離開! 因為我絕對相信呢間舖頭係留返d鞋0黎煲醋0既 ...
$ W- X: L( f' g! l- W
5 B, g& _1 t  w4 w
感覺上, 香港呢啲造鞋店, 間間差不多, 個鞋型(鞋煊)一眼就認得出. 尤其密頭婚禮鞋, 間間一樣樣, 好古怪.
# |/ C7 V3 Z! M! H0 U  _1 s  N: N. k) A
依我記億, 佢哋計有 黃泥涌道近禮頓道幾間, 尖沙咀半島中心幾間, 尖沙咀柯士甸道 Bespoke, CECI 講嘅金鐘, 3 `8 G. L5 _0 S9 [

) I. o" M4 ]5 N0 N" F" E真係唔知是否同一工場出品, 而 ageless, tomato 鞋型好唔同, 應不在佢哋之列." y% W- }" ?. d0 Q! J
, Y9 x' y& Q; e' R  N
過千就離譜啲, 一對著婚紗款 ,無加特別嘢如珠片等, 6-700, 應該ok.
作者: iamonheel    時間: 2010-10-4 00:50

參考吓呢個 blog
% K, v) O( V6 d) o2 `8 ^/ k2 R0 F7 g% y$ @7 q
http://hk.myblog.yahoo.com/wo-wo/article?mid=2317
作者: CECI    時間: 2010-10-4 01:14

引用:
原帖由 Sherman 於 2010-10-4 00:17 發表   ; Q" s2 v! ~# I6 }. m7 O
千幾二千.... 對鞋用金做??
& i+ a! y5 e) c9 T
0 l! d0 G* r  N' L, X
咪係! 我個樣都唔係好低能0者! 真係當我傻ga!
作者: CECI    時間: 2010-10-4 01:22

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-10-4 00:33 發表   3 b' J% g+ g; Q) e( k

0 e: u) X5 A! \2 n2 E0 |8 s3 \& f$ V
感覺上, 香港呢啲造鞋店, 間間差不多, 個鞋型(鞋煊)一眼就認得出. 尤其密頭婚禮鞋, 間間一樣樣, 好古怪.6 O" l( s! p, n5 s% G

9 x$ p) R% M$ J' i# U) G' ]依我記億, 佢哋計有 黃泥涌道近禮頓道幾間, 尖沙咀半島中心幾間, 尖沙咀柯士甸道 B ...
% R: R% i5 y& K  P
( \0 E0 W. G- A/ U* a/ A; ?1 T5 ~Mon姐, 以我所知確定Ageless及Tomato的工場在大陸, 而且同上述幾間無關! 講開又講果間金鐘海富中心第1期1樓果間鞋舖有冇行過呢? 我唔係姓羊ga! , \; L" I; r+ o1 U* x* \
係咪當我傻ga!
作者: iamonheel    時間: 2010-10-4 01:35

引用:
原帖由 CECI 於 2010-10-4 01:22 發表   
1 f: ^7 M& I5 j6 P/ F% ~. }; v0 K; K* K& k0 p3 O" ?, r, p
( A2 ?% o6 g& c+ S( J2 b
Mon姐, 以我所知確定Ageless及Tomato的工場在大陸, 而且同上述幾間無關! 講開又講果間金鐘海富中心第1期1樓果間鞋舖有冇行過呢? 我唔係姓羊ga! ; o! R% e$ r6 i& V& C; ?
係咪當我傻ga!
) L. M& z5 O9 ?* y1 Z3 X
, S" B1 Q! ~1 c. ~
工場在大陸就梗㗎啦, 香港點維皮, 金鐘海富中心個間我見過, 賣到呢個價, 唔知同以下呢間有無 lar-lung..
6 N4 ]& a: w% v0 h又係咁貴, 佢以為自己係 Manolo Blahnik 咩, 本地嘢咋.( ]+ K# y  i- ]& Z* U* ~
& q8 x+ ?7 h& l3 Z/ S1 B
http://www.sauvignon.com.hk/mainpage.htm, Z' D: o$ g! C' g( C
% W, @) T+ }! w* m, x! G
作者: Terry220022    時間: 2010-10-4 13:21     標題: 回復 2# CECI 的帖子

千幾二千蚊一對?平時可以買十幾廿對喇
作者: thomas0505    時間: 2010-10-4 14:43

為了CD,你都幾寫得WOO
作者: gourment    時間: 2010-10-4 21:11     標題: 回復 6# CECI 的帖子

唔知呢....我問過ageless, 佢話做對BOOT都要差不多一千丫...
作者: CECI    時間: 2010-10-4 23:05

引用:
原帖由 gourment 於 2010-10-4 21:11 發表   
2 y2 ]7 p$ [- s  f( f唔知呢....我問過ageless, 佢話做對BOOT都要差不多一千丫...
% P. a9 T, [" z( i
+ `( s. o* E0 l2 k
呢d野都係請教Mon姐穩陣啦! 但係記住咪鬼去我講果間呀! 今日食晏再落去睇睇果間貴無倫叫0羊名! 原來叫"L3"呀! 各姊妹行過的話可以慳返淡氣喇!
作者: 校服收藏者    時間: 2010-10-11 15:51

引用:
原帖由 gourment 於 2010-10-4 21:11 發表   
6 {' j1 B1 l8 f; m8 ~: |唔知呢....我問過ageless, 佢話做對BOOT都要差不多一千丫...
4 O& G) X& R4 C

9 O( ~: h" A2 q( ^9 ~) g我係ageless訂做一對都唔使$6009 K. `9 V1 P8 f$ B% O; W
你訂做差唔多成千呀?% Y& H& w5 H3 @9 _
加左好多野呀?
作者: 校服收藏者    時間: 2010-10-11 15:56

上星期我帶我朋友同佢老婆落去ageless做鞋
7 A. j" d# `( [) d因為佢老婆隻腳係怪獸腳
7 P" y" o. T, `; |  p8 f" `/ U  t& C話好鞋買鞋7 B; h3 J  D) F! C! f8 r4 I" u# }
揀左好耐卒之佢買一對訂做一對) T5 M/ n( a" _0 }- p% d: m
訂做個對$400唔使
8 Q6 p9 B2 e; |! W  B仲話平添
% [+ C1 C9 H/ I. _7 H* Y原來佢地話之前係旺角訂做要六百幾蚊對/ V1 ?) L) R. A- U& ]
所以格好價先好訂做
作者: CECI    時間: 2010-10-14 06:20

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2010-10-11 15:56 發表   
$ ^- x% k( G6 ^3 H9 {! E上星期我帶我朋友同佢老婆落去ageless做鞋4 ^7 S: {' I- t
因為佢老婆隻腳係怪獸腳
3 N8 F, w' u* a" |( K話好鞋買鞋( k% Q( Z, V, t; l7 O9 ]# v* _
揀左好耐卒之佢買一對訂做一對
! g, M0 t4 p/ V0 j訂做個對$400唔使
' O! t+ }. |5 R, y# x仲話平添4 v3 [% k" [$ A6 E6 @
原來佢地話之前係旺角訂做要六百幾蚊對
0 a2 Z* W& a. F- W  P( Z! U所以格好價先好訂做
, M7 t- Y: f1 B9 i; |" s' r1 p) U4 x
我冇做到鞋! 咁鬼貴, 真係當我傻0架!
作者: 校服收藏者    時間: 2010-10-18 12:40

我都唔係講你  T, l; Z) F3 m! L
咁緊張做咩喎
作者: CECI    時間: 2010-10-27 01:12

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2010-10-18 12:40 發表   6 l6 y4 D* ~( t3 z" Y: t
我都唔係講你
  U- x: ?& {% r/ }: t' [咁緊張做咩喎
. G4 T8 L2 R& q

! I+ ^2 Z" E3 X) T+ S3 p, ~# w7 P誤會了嗎? 我還是這樣呀!(公主病發呀!) 你果3對0野...^^...

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0