標題: 周圍都有既舖頭 [打印本頁]

作者: gourment    時間: 2010-9-9 22:17     標題: 周圍都有既舖頭

hihi,
1 T( k! A1 _  y, b2 l# V# N$ d大家好丫, 今次我想講下應該係大家周圍都會有一間既botique, ''Maple''$ W+ n* P+ D7 t8 D( w  `
果度細致首飾, 大致衫褲鞋襪都有, 而且D SALES姐姐都唔錯, 幾好人..
- a: Q" n0 U, ?. g- f# y* Y" g咁我就梗係唔會叫大家去D好旺果幾間啦....哈哈..; O- A: M* K5 x* V4 \
第一間就係係中環既中環街市對面(見下圖一),即係係H&M往上環方向行5-8分鐘度,依家既7-eleven隔離, 果間只要平日過左上班時間之後就比較少人..5 c" T) m* T+ N$ @( O
第二間就係係佐敦道26號E(見下圖二), 佐敦地鐵站A出口對面, 行5分配度就到, 果間就大部份時間都少人,
3 x" z4 L' B7 D3 f( t) Z% [3 y* U0 i仲有丫, 果度轉彎有一間買鞋同袋既, 價錢都唔算好貴, 姊妹們都可以去睇睇啦
' g$ W2 Z& ~( V6 ^6 |. b  q$ {% M8 l之後就係係青山道205號(見下圖三), 即係長沙灣地鐵站A2出口, 出左之後一路直行就到啦1 D& R3 r1 {( k# e+ i3 {( s* z
係新界既姊妹唔洗擔心啊, 因為係元朗大馬路都有一間(見下圖四), 即係係喜利行前少少... " j1 @, v; F. y3 m" t+ I% X& O
果間係我覺得咁多間入面行同買都最舒服既一間, 由其係7點打後, 仲少人!
$ h' Y  G# o+ _% ~5 [希望下次可以大家一齊去shopping啦, 一定會好開心姐 0 `; c1 X# A3 F6 u
希望可以幫到大家啦
作者: iamonheel    時間: 2010-9-9 22:28

油麻地 In's Point (現時點)3 O: r* X" l$ P4 q; S8 X
http://maps.google.com.hk/?ie=UTF8&ll=22.313562,114.17092&spn=0.001749,0.002398&z=19&brcurrent=3,0x3404009533f68457:0x69f4ecff87253282,1,0x3404009533f68457:0x7af391a82a888312&layer=c&cbll=22.313287,114.170701&panoid=FuMDPZ5WszjwbGXu_W7_uQ&cbp=12,98.41,,0,-3.86
作者: wolford    時間: 2010-9-10 00:10

佐敦果間真係成日都好少人, In's Point 就唔知點解幾多自由人行, 但其實灣仔呢間既地庫仲少人-> http://maps.google.com.tw/maps?hl=zh-TW&ie=UTF8&ll=22.276379,114.171673&spn=0,0.002835&z=19&brcurrent=3,0x0:0x0,1&layer=c&cbll=22.27638,114.171661&panoid=Ey5-5q5yXi7y5sl8cHPaJw&cbp=12,155.58,,0,5
6 k  Q# G  v2 l/ L8 _9 Z  b% D) j6 i" j/ x/ ~: L
作者: iamonheel    時間: 2010-9-10 00:17

引用:
原帖由 wolford 於 2010-9-10 00:10 發表   / A$ D$ f" h( B2 B0 A  T) ~
佐敦果間真係成日都好少人, In's Point 就唔知點解幾多自由人行, 但其實灣仔呢間既地庫仲少人-> http://maps.google.com.tw/maps?h ... F8&ll=22.276379,114.171673&spn=0,0.002835&z=19&brcurrent=3,0x0:0x ...
8 X9 i& M5 v' l
: i+ [# s) u  e& e: _呢個位賣衫好多年囉, 差啲唔記得
作者: yoda0806    時間: 2010-9-10 00:36

我都有去元朗嗰間買衫喎~
作者: Terry220022    時間: 2010-9-10 13:04     標題: 回復 1# gourment 的帖子

小妹都好想快啲有咁嘅機會呢~
作者: alex8826245    時間: 2010-9-10 15:09

全部地方都好遠下
作者: gourment    時間: 2010-9-10 20:34     標題: 回復 7# alex8826245 的帖子

咁唔知你又係邊區呢??
作者: gourment    時間: 2010-9-10 20:35     標題: 回復 3# wolford 的帖子

我知丫, 不過D SALES姐姐好似唔係咁nice wo....
作者: user9527    時間: 2010-9-10 20:45

佐敦寶靈街都有好多衫同褲買 , ~) Y! Y7 D# Y% B  S  q) a
在港時去買純棉三角底~ 都有(白色中腰底褲)5 Z4 M; z+ g3 Y/ ~
星期日5pm去最好,唔多人見到
作者: peterchan01    時間: 2010-9-10 20:49

D sales幾好人o既意思係?
作者: CECI    時間: 2010-9-11 03:14

引用:
原帖由 gourment 於 2010-9-10 20:35 發表   
$ I" }* b% s: w我知丫, 不過D SALES姐姐好似唔係咁nice wo....
: N: j, K9 C4 ~7 f3 C/ R9 u
: p# Y1 I% Z) b( B( t唔單只呢間D SALES姐姐唔係咁nice ...就連荃灣沙咀道(英皇)對面間M記D SALES都係咁, 十問九唔應!
9 W/ T1 M/ V5 k, w; Z& W5 |6 m小妹多數會去買腰帶或者d小手飾等等, 衫就...唉! 你們身材苗條梗係冇問題啦!...我還是H&M罷了!
! O' y6 T1 g4 Z2 A& J7 n如果講M記, 我會多數去中環利源東街裡頭那間, 即使係閒日, 上班時間後一樣冇咁多人! 不過星期六和日就唔洗諗了!淨係賓妹都踩死你呀!
) v6 _/ s9 Z$ O% \) M% P8 u
作者: wolford    時間: 2010-9-12 09:36

引用:
原帖由 gourment 於 2010-9-10 20:35 發表   ! N8 c+ i# d$ T) N5 H! [
我知丫, 不過D SALES姐姐好似唔係咁nice wo....
7 \8 M1 V2 u/ o+ `2 i
我每次去都無乜野, 年頭果陣仲買左百零蚊就送左張vip 俾我
作者: gourment    時間: 2010-9-14 00:11     標題: 回復 13# wolford 的帖子

哈哈, 我都係丫, 之前佢仲幫我轉狙張新tim丫
作者: gourment    時間: 2010-9-14 00:12     標題: 回復 11# peterchan01 的帖子

意思就係你問佢野, 佢都會好主動幫你既, 有時仲會主動到你會話自己睇睇先 - m: H7 `+ l$ Y3 j6 M9 G, u
所以都算係咁啦
作者: samph    時間: 2010-9-14 20:35

入面會唔會有絲襪買?
作者: wolford    時間: 2010-9-17 04:29     標題: 回復 16# samph 的帖子

冬天會有絲襪賣, 而且價錢都唔算太貴

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0