標題: 呢排多左男仔著絲襪/legging [打印本頁]

作者: silkypanties    時間: 2010-8-21 13:27     標題: 呢排多左男仔著絲襪/legging

呢排好多時在尖沙咀見到十零廿歲既後生仔, 著件 Tee 加斜布男裝短褲, 籃球波鞋, 不過係著黑色厚絲/Legging. 唔知大家有無見過呢?5 s! \+ e* U* k0 x

- N, h( t6 p+ |* U  tP.S.其實 Legging 有無分男女架?
作者: 陳真    時間: 2010-8-21 13:55

間唔中都見到男人咁著...+ o6 b% D, N% }+ l  `3 \
' H( ^: X! H" y- U
有次見到個好瘦既哥仔, 長T加彩花Legging9 w0 q1 N/ ?+ L/ }2 r! g9 F; M% U2 J
另外一次見到個鬍鬚哥仔, 7分短褲, 加legging
5 k9 q2 L8 l2 T8 F" a$ V
) I+ |9 f$ S# J! x" R$ O[ 本帖最後由 陳真 於 2010-8-21 13:56 編輯 ]
作者: sukiwong    時間: 2010-8-21 14:05

其實我覺得男仔著有d怪.........
作者: ringo2ph    時間: 2010-8-21 14:27

咁咪好囉, 多D男仔著, 絲襪可以著出街的日期就會不遠了
作者: silkypanties    時間: 2010-8-21 15:38

其實我都想試下短褲加厚黑絲襯DM boot
作者: mmo    時間: 2010-8-21 22:02

有相睇就好啦∼
作者: CECI    時間: 2010-8-21 23:37

我今日見到位165身高的瘦哥在MK Station 沿行人天橋橫過洗衣街, 步入亞皆老街方向後消失在人群中!( _! V1 a% v4 R4 j/ j5 h
當時那位哥仔衣著如下:-5 k! Q" b: P5 A
淺黃色籐帽
% y5 k+ j1 E) M藍白色橫間小背心
; N0 \# j8 W3 F9 S6 R2 j黑色大浪褲9 Y" p6 \9 t1 ?! s. ^$ Z
黑色人字拖5 n/ d% }8 Z6 n9 C
行到擺0下擺0下, 但係好似又冇0羊人特別望佢wor!% y( k" F+ A1 l$ v- `! R

作者: wfcheung    時間: 2010-8-22 03:43

見過球場打波有人著0 a3 y& g( i# N" q, j
怪怪的
作者: uniformx    時間: 2010-8-22 08:54

潮流正在薀讓中……
作者: Terry220022    時間: 2010-8-22 09:30

小妹個fd都係咁著, 其實而家著legging已經唔係女人嘅專利喇~
作者: leokhy    時間: 2010-8-22 10:25

可能依家潮流興呢~
作者: wolford    時間: 2010-8-22 18:26

legging =/= 絲襪, 而且legging 好蝦人著, 男士真係好難著得好睇
作者: 楊乃武    時間: 2010-8-23 03:49

legging已經是行山人士必備的物品
作者: longsong    時間: 2010-8-23 04:13

唔係呀....# }- v0 P; I2 e! |/ F, I) P
個feel好想區t^t
作者: ibm.jp    時間: 2010-8-23 12:20

引用:
原帖由 楊乃武 於 2010-8-23 03:49 發表   
2 h# S# I, u+ dlegging已經是行山人士必備的物品
2 t& w: j0 \; q) U/ f8 b, T

- _8 g4 N8 X$ J5 w. s係真唔係呀??
作者: 心儀    時間: 2010-8-23 12:26

不過老實說+ A3 x  v+ D$ i% r' I. J- M% O- d4 J
男裝+LEGGING個人覺得唔太好睇
作者: silkypanties    時間: 2010-8-23 14:34

引用:
原帖由 wolford 於 2010-8-22 06:26 PM 發表   - W9 V+ s$ t0 P9 J( |, x, L
legging =/= 絲襪, 而且legging 好蝦人著, 男士真係好難著得好睇
+ {  S7 V& A7 i$ W

% w" M+ L6 \, l0 o1 L7 Q$ E* a其實分別係咩呢? pattern 唔同還是質地?
作者: iamonheel    時間: 2010-8-23 14:45

七分款還可以, 成對厚絲就
: V. F. [* C( p  a, V& ?+ b6 s) K1 p2 f1 {& Z, V* h: P$ C
仲要 NBA 球員咁身型至 carry 到囉我覺得
作者: silly1234    時間: 2010-8-23 22:09

NBA果D貼身拉筋褲黎....
作者: yan-1995    時間: 2010-8-23 22:13

我在大圍都見過,個男仔穿黑色絲襪褲+短波褲 ,波鞋拖住個女仔行街
作者: sexol    時間: 2010-10-26 16:19

以後各位帶定相機出街,見到就影返黎睇下,點解我未見過有男仔甘著噶
作者: pet    時間: 2010-11-4 16:21

我有次都係沙田新城市廣場, 見到有男仔 (高, 瘦)著短褲 + 彩虹色LEGGING ~~~~
作者: CEO    時間: 2010-11-26 16:49

其實我都想著, 還沒有勇氣...
作者: beyond23    時間: 2014-12-12 18:51

好好看喔!謝謝分享喔!!
作者: prodigaz    時間: 2014-12-14 22:40

我好想著女裝LEGGING出街
作者: 陳真    時間: 2014-12-15 11:04

引用:
原帖由 楊乃武 於 2010-8-23 03:49 發表   
+ Q: U1 \3 Y/ r9 Z6 ]9 ]3 F; Llegging已經是行山人士必備的物品
6 v1 i% N1 n( P
. e4 i0 j$ C. U
1 P+ y5 R) W/ h! `9 b- \TVB 班 Yama Girl 咪成日著 legging 或 厚 彩絲 去行山...
作者: CrossX    時間: 2014-12-15 13:02

Nike 或其他運動品牌都有出男裝legging,冬天著幾舒服,我成日都咁著,以下不是我但會好似佢咁著
, T) y$ Z( e3 l; t% f. r+ `, ]& y: t; h
[attach]107247[/attach]
作者: kdkid    時間: 2014-12-15 13:11

穿legging 就多,絲襪便真係好少見
作者: CrossX    時間: 2014-12-15 13:18

絲質又透又鈴好難carry 喎
作者: prodigaz    時間: 2014-12-15 14:40

買女裝扮男裝著出街,
0 [  B7 A3 r4 I' `. W$ Q! S# s應該都唔會有人發覺
作者: 131072    時間: 2014-12-31 04:37

男仔著legging好常見4 K5 g& w. l& R
另外一樣叫做tight 多數係做運動既人著
$ m, o2 N# y/ I" M$ r& Q* l, D! l% B( I, k8 D% h6 S/ t) \
不過我唔會著 因為我一著呢類緊身野就會扯旗 仲會非常突出
作者: wingwing717    時間: 2015-1-17 20:14

其實穿女裝棉質legging 都可以, 1 y) s! N& G0 \, V" l8 }

6 w9 u8 s/ N: Q" J( }如果有蕾絲, 圖案就不好啦

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0