標題: 第一次買絲襪 [打印本頁]

作者: 陳真    時間: 2010-8-20 16:03     標題: 第一次買絲襪

分享下第一次自己買絲襪時既經歷8 J( |8 k0 J' j( g# Y% B0 a

6 b6 h$ \1 j! [; o( |8 H2 A- {我第一次, 是留學時, 去了第二間bording探朋友. 係附近超市揀, 當時有位婆婆走來問我要不要幫手. 我話買俾女朋友唔識揀. 婆婆好好心問我, 佢幾高, 身材點. 之後佢幫我揀了對深肉色, 細碼.
4 x8 ]" e; F+ @
' {8 A! [9 E$ g6 l( |' B, i: S出收銀時, 收銀小姐說.."thats not for you". 我說 "for my girlfriend"....# N' e3 D8 c5 B2 _
8 I/ Q1 Z; }" ?3 e
咁就成事了....
$ e0 Z& I9 q* K! n" s! v5 O# t2 T/ w4 V! `) `* e; u3 O
之後自己去買絲襪已經, 唔覺太尷尬..
作者: samph    時間: 2010-8-20 20:07

我第一次買係去萬寧買,揀完就去俾錢..." L' J1 m  ]% `: G3 _6 D
當時買完好開心!   h& N( m' {6 _
咁你係香港有無買開絲襪呀?
作者: 陳真    時間: 2010-8-21 13:53     標題: 回復 2# samph 的帖子

. c) y3 Y  t! G/ Q通常去 Sogo, 一田之類果D買
0 }0 D$ {4 g/ [, J) D+ i7 _, j* v/ H有時想耍靚D既, 上外國網訂...
作者: sukiwong    時間: 2010-8-21 14:06

小妹一路都唔太敢 > <
作者: candyee    時間: 2010-8-21 15:14

我第一次在百佳.....
% b1 |! S8 E% T+ v現在多數是吉之島買ATSUGI or 千色店買Gunze, Calvin Klein.......9 ~5 y9 G- i) V9 U5 \
8 z" ~& \  `/ Y1 J
by the way, 千色店, 永安的女sales都好好人,佢地零"奇"視男性,
/ G. t7 n, t% D& A雖然我好清楚要買乜c物,但她們的熱誠我也會和她們(中女)傾下.....
作者: wolford    時間: 2010-8-22 18:36

記得第一次買係去屈臣氏, 買了pack 三對裝fatlady, 到依家都好似仲一對未開$ y% ]5 k# [/ c: q6 s" p+ F" W4 B% M

( r+ ]4 J6 b# ^& ?5 t現時成日四圍去買, 見中意就買, 唔理其他人點睇
作者: ibm.jp    時間: 2010-8-23 12:24

我第一次買 係起百佳 因為方便,加上唔會有人埋我7 n) ~+ _3 s; v" Y: @7 b
可以慢慢揀,當然比錢既時候就更係仲有其他野喇
作者: beeder1    時間: 2010-9-20 20:42

online 買可免尷尬
作者: warmwool    時間: 2010-10-1 17:28

第一次买也是有点怕怕的,但是买了几十次以后就觉得很自然
作者: 5gb手指    時間: 2010-10-23 00:48

都係百佳..
% K9 D1 w/ z2 U% `" z1 i  J; x
# k" _! o, M8 G# w- N; u* i第1次淆淆地,係百住兜左勁耐,之後見冇咩人
( E7 M: U; t8 [* ~
& e; b2 S; n; |  R# {- g見到類似黑絲,即刻比錢閃水' o! `1 `( x- T* k$ w6 `) ?

% a$ g6 n2 ^2 i) W8 l) j9 e點知返到去,棕色黎
- n) U; c3 J, I& H; y8 `7 r9 n8 G/ k
結果第2日再戰
作者: lucylau    時間: 2010-11-14 11:12

我第一次買我記得係上網買Gunze 而家都有買緊
作者: taktak    時間: 2010-11-15 07:49

作者: wing_9_27    時間: 2010-11-17 03:36

我第一次應該係惠康買, 好似買左特惠牌既絲襪,
! ^+ c0 @' L# _3 d- c: Q% A質地都幾差
6 j) ~5 @' v( e  K+ v: q
* W) s5 L' C% @& [5 C( t! F之後不斷去唔同地方買~~2 O% h1 M1 q) e- h2 r

s4 _% w1 X+ L  n% r0 X, S2 y: V6 J* r我既見解~~
5 {9 B7 Y7 P1 z" |, D1 R- 唔去超級市場, 一來款式唔多, 二來驚排隊俾其他人眼望望( n# G4 X& y. [8 h9 H: j
- 想買d平d既, 去寶靈街唔錯, 女人街 / 渣甸坊都ok(不過比較多人)3 q+ X. j+ U2 i  [! O1 O1 S5 n- h
- 想買貴少少既, 葵涌廣場, 荃灣南豐
  ~9 c% z. I3 A- Y% x- 想買d更好既(e.g. made in Japan), 可以去吉之島 / 千色店 / Sogo / 一田
作者: xiao80    時間: 2010-11-17 23:44

我都好想要.....嗚啊

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0