標題: 動漫節買cosplay衫作戰完全大失敗 [打印本頁]

作者: sinson    時間: 2010-8-3 00:35     標題: 動漫節買cosplay衫作戰完全大失敗

每年動漫節都會有灘檔賣cosplay衫。我覺得亦係好時機,雖然有D款品質重差過X記校服4 Y& u$ c( [# R7 C8 T2 o( t2 s7 @

5 X! w  Z# `0 s! v( s& {! C( J' K但估唔到去到話同我差唔多身形既,我重拎埋上身度。返到去試就因為佢條拉鏈開得一半。完全著唔落=.=
: O2 z! H; H4 v  h! O. c* c! A9 {9 W6 z
都唔知拎唔拎番去換好.....入場費其次,但係咁多人面前下......
作者: pingu142857    時間: 2010-8-3 01:12

你買左邊套cos??  d; o3 H% S+ p# b$ h1 F- T
好有興趣知....
作者: Hester@2005    時間: 2010-8-3 04:41

有冇圖post上番
( F  J% V6 ?/ L; O% k" |話5定會有人有興趣
作者: 心儀    時間: 2010-8-3 09:59

引用:
原帖由 sinson 於 2010-8-3 00:35 發表   
, x  U+ Q& D3 g2 x$ ^每年動漫節都會有灘檔賣cosplay衫。我覺得亦係好時機,雖然有D款品質重差過X記校服  w# G1 `" {& e' F% g( z7 L
' i$ u9 z* O  u; N+ [1 o+ y# B' C
但估唔到去到話同我差唔多身形既,我重拎埋上身度。返到去試就因為佢條拉鏈開得一半。完全著唔落=.=
0 J* j2 o( _- y8 U* o
: \' q$ {8 p3 D: n5 F& Y0 _都唔知拎唔拎番去換好.. ...
$ V0 S: a* @+ H+ J( U' b" t# h4 M+ F果D質素同手工都唔會好得去邊啦
% }1 P/ ?0 M5 U* x; j. Y, WFOR女仔男仔著一定唔多唔少有D問題
' @  M7 D5 s1 v我試得多QQ
作者: Shurato    時間: 2010-8-3 13:06

正常cosplayer都唔會在那裡買, size一定唔合身, / k! w/ ]/ X% }' W/ z; E" l
要合身一定要度身訂造~~3 \5 g0 I- G7 V  r5 ]/ h# j
就算買了都不要即場穿, 費事被人說是"衣架"~~!!!!
作者: sinson    時間: 2010-8-3 17:17

但今日係最後一日-.-唔拎番去換就變垃圾-.-
) U6 p9 F4 x8 x5 D
# K2 D9 X! B" W5 [# [因為我都算個子小,我諗亦無其他人岩著-.-4 C) V0 C" y. ^+ u* t; O

1 a, i9 M# J* A, ~: K胸:34
作者: sinson    時間: 2010-8-3 17:21     標題: 回復 4# 心儀 的帖子

我都知-.-但訂造又貴,又唔知邊間可以訂到。
% L) j6 r4 e7 \; E: S畫圖我又唔識=.=
+ l1 j8 q9 D6 F2 v% B2 s
+ G, [! ^5 ^4 C( Q& L; z7 i咁既方法我覺得比較簡單。同埋前年我買過一套巫女質數都ok。係冬季長衫校服個種料黎。
作者: uniformx    時間: 2010-8-3 17:23

看後感到抱歉及難過
+ G  r1 l7 I5 w, }4 z7 A在商業的角度看,應先全數撇帳,再看看怎能換回最大價值,然後回撥
- i7 J& g5 @# r在學習的角度看,失敗乃成功之母
1 A* f: h6 z9 P# b$ l1 |在實際的角度看,行動失敗,行動負責人要負上全部責任,需要善後
# [% T! z7 d6 A( L0 m. Y在賣家的角度看,(可能)又來一條水魚……
6 q  Y1 D8 \7 b( T9 B" W3 |" T……
作者: Terry220022    時間: 2010-8-3 17:50

小妹都有過類似經驗, 所以而家都唔會喺嗰啲地方買lu
作者: JG5446    時間: 2010-8-6 15:43

可惜你見唔到我: p: I3 Y/ k8 M2 R/ ^
唔係我就可以曬証帶你入去
作者: solidfu0    時間: 2010-8-6 15:56

應該是沒什麼好看的

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0