標題: 新人報到.. [打印本頁]

作者: 月下零    時間: 2010-7-10 11:29     標題: 新人報到..

我今年15歲,男身女心,性向女,最討厭BL,% o9 ], T2 d0 k0 L
目的不是CD,是就算穿男裝也像個女
& M9 A/ N' n# i7 Q現在是電腦型偽娘# _0 b$ t% U1 Y0 X
想飲增加女性X爾蒙的東西,但買5到......
4 b9 a9 w( D7 s. z, b想練女聲,但不會練(那文章太長了). h. l: j! w0 G, d: W9 F% \
成175cm高 <最糕之地也# [/ ~1 e6 W( m$ ~+ G
求救
作者: 心儀    時間: 2010-7-10 12:57

引用:
原帖由 月下零 於 2010-7-10 11:29 發表   & O+ j  j, F+ J- D
我今年15歲,男身女心,性向女,最討厭BL,  V# O' D; }% _9 ^! {# U3 v8 m
目的不是CD,是就算穿男裝也像個女
6 o, H2 M; j- _, W( m5 B* D現在是電腦型偽娘- J  \# t2 A% B; I$ h. F
想飲增加女性X爾蒙的東西,但買5到......
' O7 ~; d/ b: ?3 x* I. f* K3 Z想練女聲,但不會練(那文章太長了)
$ ^# C& P' `& `4 P成175cm高  
: }7 ?0 J0 ]9 R5 ?8 M
電腦型偽娘
) @; h9 S7 @1 C1 L我覺得你還是cd生活一段時間才考慮用藥吧
作者: Terry220022    時間: 2010-7-10 18:35

引用:
原帖由 心儀 於 2010-7-10 12:57 發表   
( i+ o/ `' Z) D! S
- M8 G; _1 e' f0 c' ?' R, q電腦型偽娘 4 A1 x  ~' [. M
我覺得你還是cd生活一段時間才考慮用藥吧
+ X- b0 I# i, S5 [; D4 r# m
絕對認同, 因為食藥哩啲嘢真係番唔到轉頭
作者: kof_1998    時間: 2010-7-10 21:31

15歲...唔好咁早就諗食藥...好易生CAN嫁...5 w8 x6 f7 p6 i) x. E$ V2 m3 K

' }" n* J) f2 J0 O) l6 I# K: F6 x電腦型偽娘係咩呢??
作者: 月下零    時間: 2010-7-10 23:31

電腦型偽娘
/ P# Z/ ^$ Q$ S) N1 f+ O外表是男,心理是極女,但因外表和家人,
# V8 u( Q5 Y8 y所以只在心理.
- o. p; a4 e1 x只要不聽聱,不看樣,是絕對的女生(或叫偽娘
* Q$ d- J& i9 |3 ?因此,在電腦網絡上是女生(或叫偽娘<這是非常無禮的稱呼,好像在欺片別人
6 T% f# n. ]1 e+ k' {所以稱之為[電腦型偽娘]
+ U- h8 o5 `" ?! f1 v" w* U
8 P9 R9 t: l& y6 L! }4 ?; i9 x我很瘦弱,175cm卻只有56kg...........
作者: 心儀    時間: 2010-7-11 00:39     標題: 回復 5# 月下零 的帖子

感覺閣下心智還未成熟
5 J" [- t' k: Q6 Z; Y6 S& ~做什麼決定前請先了解後果
7 P, e5 S4 m4 O# D  z6 `7 h" o; ]8 K及花一段長時間去認定自己
作者: cosplayer    時間: 2010-7-11 01:16

電腦型偽娘其實只是假性別, 在註冊時欺騙.4 v5 X% n9 y9 B" f5 [
( D% |) x. y4 d% g0 G* u
我今年15歲,男身女心,性向女,最討厭BL
1 L+ z/ a6 \6 U目的不是CD,是就算穿男裝也像個女 <--- 這裡是cd論壇, 有甚麼可以幫到你?( w3 I4 s. c; z$ S1 W
現在是電腦型偽娘2 h( |$ o3 W4 |9 d! ]6 I6 b/ @
想飲增加女性X爾蒙的東西,但買5到...... <--- 醫生處方藥物, 18歲以下要隨便買到不太可能  R) S1 H4 N) l0 S$ f
想練女聲,但不會練(那文章太長了) <-- 如果你連看文章也嫌太長, 這條路你應該怎樣行?
7 ]2 w! D  c( F% d" S; ?成175cm高 <最糕之地也2 F$ }2 K# s( j8 O( `
求救
作者: 月下零    時間: 2010-7-11 09:19

我的目的為秀吉
4 [: @0 K  V9 K9 M3 A1 U這文章有很多生字,我看5明,sorry( Z* D1 ^/ F% A; U  |* d
e.g太太口服液,看以下止7 G  Q) E6 i* P
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7009061801995
" w$ |8 F- t7 k4 i% l" ^9 F8 U細個唔知咩黎, 見幾好飲(太太口服液)就經常偷左阿媽d野黎飲, 我呀媽讀書少, 阿爸又成日返好夜, 所以我成日飲  m2 I5 b" r/ h" J1 B. c' ]6 Q
而家13歲, 身高尚算ok , 但係胸口就開始大-.- 睇網上d人話因為女性荷爾蒙多所以會胸發大.....
作者: 月下零    時間: 2010-7-11 23:46

內在型因為心理的強烈的偽娘欲望,所以進行偽,這類偽娘的心理基本上達到上面偽娘標準,但相貌往往不盡人意,在網路世界中擁有幾乎無法找出破綻的強大力量,但現實中往往因為身體和心理的不一致承受很大的壓力,可謂是壓力最大的偽娘之一.6 ^2 j" F# Y9 I
2 c8 {# z! l. O& w: V! U6 q; r1 h
即是電腦型偽娘
作者: ameifule    時間: 2010-7-12 00:10

這麼說來我也算電腦偽娘囉,
6 ]7 {, g$ ?! j; R: l! Z! X# d我在網路世界都是註冊女生,包括yahoo;ebay;game;fb都是,
* A' }4 G) o$ D7 W8 `. U在knowledge.yahoo.我還被稱為內衣達人柳,幫很多小女生解決這方面的問題,現在單親很多,很多小女生沒有人可以問,(我絕對沒有不純的企圖和念頭),- M1 p2 T7 ]+ j7 O& E- \
0 r. _$ P! \$ \8 H4 Q& O6 }
在您充分瞭解自己之前,吃任何藥都要考慮清楚,因為[不能回頭,無法後悔],
: W, d9 V* X7 u( \' i. o- M4 Q7 z我有我的家庭;工作;朋友,現實生活就是這麼一回事囉,, q0 R3 O" ~6 }" |. M  u
只好自己在家和在網路當女生
作者: akina    時間: 2010-7-12 00:30

知唔知食藥會對身體有咩影響?
6 X% b1 M1 u+ Y5 Q* w7 C5 S2 o要想清楚喔
作者: akina    時間: 2010-7-12 00:32

停止飲用,不合男生飲用,知道嗎?
作者: chun333    時間: 2010-7-12 17:16

女性荷爾蒙,為避孕丸最易得到...但建議你唔好食
作者: 月下零    時間: 2010-7-12 18:30

Why ?
% D$ @1 h( w& t0 ], `. i5 U食藥有咩壞處 ? <完全的新人
作者: Saya    時間: 2010-7-13 22:28

引用:
原帖由 月下零 於 2010-7-12 18:30 發表   3 M. m( s# P1 v$ J/ t- S
Why ?
. T& C2 T7 O/ A' _. @. m8 g/ a食藥有咩壞處 ?  
4 ~/ ?1 K0 l* Z* c7 @9 z
, d+ Y% C' ]1 I0 q4 s
絕子絕孫(長期食)4 G5 `7 j8 u8 N5 E
傷肝 (基本上食咩藥食得多都會)7 n" t( ^' M1 d3 w+ M% b2 j& D
要變性的看醫生吧啦
作者: iamonheel    時間: 2010-7-13 22:56

係好難好難嘅決定, 如果你自覺性向好強烈係女性, 盡快睇醫生5 [; d- r4 |$ o8 {
7 l; I! {* M, |9 X6 [, J
因食藥甚至做手術, 要襯年青, 先有最佳效果, 泰國嘅女女, 都係好細個就開始食藥5 T# O4 y  ~4 a3 N$ S
* _2 }. f/ y3 {" P, H! C) \
老咗先嚟食藥, 先嚟做手術, 根本浪費, 只會變不男不女嘅怪物, 好恐怖, 好可憐
作者: 西門    時間: 2010-7-13 23:13

引用:
原帖由 月下零 於 2010-7-10 11:29 發表   2 ~6 X  \& o! _$ r: Q; g4 p
我今年15歲,男身女心,性向女,最討厭BL,
, s, u4 O' m8 [目的不是CD,是就算穿男裝也像個女
0 J6 h9 p' Z2 R$ `5 p現在是電腦型偽娘
2 o  n; L. d, t7 Z* N" R! _想飲增加女性X爾蒙的東西,但買5到......
# p# Y& |. W4 R- z/ V4 i3 a想練女聲,但不會練(那文章太長了)
$ F. ]7 p; }  }3 Q: \成175cm高  
4 @0 Z6 Y/ h% ~, \" X- |1 {
男身女心, 但係性向女....... & _$ |" ]! Z' o5 f, M" a) i0 L9 o
, `( `' X7 {* }( w' A. W5 ~+ Q
其實即係點??
3 b& `3 }9 j; S& H8 w- Y& q& b8 v) ?) d2 a5 y5 E: q

* V- |  g( S# P: q( C  ?5 Z+ i/ v: I如果你打算做一個完整的女仔, 最少都嘗試一下長期女裝生活,先好開始食藥, Q4 C) o; @, R  D$ _' p( i

; W" R$ Y8 m" W& H0 F% ~
5 ?& `2 U' t  ?, c& V* W; x7 lPS: 據聞長期飲高濃度豆漿是可以豐胸的, 可以取代女性荷爾蒙 (傳聞only,不過好過直接就食藥)
作者: 月下零    時間: 2010-7-13 23:37

了解 !!2 Q, G' v' t" a/ e: c: N' g
因為我E +都重係男人身,所以E +重係種意女生 <因為覺得搞Gag好惡心0 f4 d. u+ w/ d) y" F4 ?5 ]
3 I$ Y! ?) W# k, F
正如iamonheel所說[老咗先嚟食藥, 先嚟做手術, 根本浪費, 只會變不男不女嘅怪物, 好恐怖, 好可憐]6 Z* U( t) y' x* b+ t& F
所以我要襯年青食藥,我E +青春期,重有1個月要去Canada留學,
% Z+ C8 O2 O% U0 q' d8 |8 ~$ i在這Canada留學7年(讀埋大學),我要親父母不在身邊
; ~3 @5 Z1 a2 D私下改造自己成女生<食藥
9 M$ e9 w9 A5 W我打算外表改造先
- _4 K' v% T/ d1 o1 U4 X我絕對5係玩下玩下1 l: j5 n& l2 Z, Z
我去Canada留學就係我決心的證明!!
作者: 月下零    時間: 2010-7-13 23:53

我要成為比快男劉著更女人的存在( m% g/ E! |( F; b, h, B+ p
要萌殺世上所有的男人
( m2 [  L3 f) S7 v' Y要證明CD,偽娘絕對5係變態
  \: e- f5 W) z1 L: D7 [: w要證明香港的CD,偽娘係世界最強/ \& c; v& m3 g
只要這樣,我可以連命也不要& ]6 D1 E  l' I" r: R* |

* `# Z5 W: S* C0 A2 p. S7 ?7 c; J
所以5該...........請大家借力量俾我
作者: 西門    時間: 2010-7-14 00:02

引用:
原帖由 月下零 於 2010-7-13 23:53 發表   
- j3 \  G# Y" \; f9 S0 I我要成為比快男劉著更女人的存在" O# l, P4 S# S  G6 n" t. v
要萌殺世上所有的男人
* O9 z; v1 V# }& s- h8 k要證明CD,偽娘絕對5係變態
, Q$ z8 K4 X* W& {! f' z+ c8 O要證明香港的CD,偽娘係世界最強0 A- `7 M3 A; x6 s5 s* x
只要這樣,我可以連命也不要
6 T# }; |; v- o5 [7 G
0 O0 e- f1 R9 E5 e) J1 ^( p. h
) R. Y  _5 v; |; d$ f所以5該...........請大家借力量俾我
/ W) f. h3 g, ~+ a6 b$ S) `2 X1 S! d6 V* S+ A( Y$ N4 t" f# U
請不是誤解 CD/偽娘   與 TS 的分別..........  2者並不相同
作者: ahbee9603    時間: 2010-7-14 00:08

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-7-12 00:10 發表   % g, Q# A. }, Z
這麼說來我也算電腦偽娘囉,2 q0 _) S9 t" y4 s$ s' P% ~  u
我在網路世界都是註冊女生,包括yahoo;ebay;game;fb都是,
- p. M* T% n" Q2 g在knowledge.yahoo.我還被稱為內衣達人柳,幫很多小女生解決這方面的問題,現在單親很多,很多小女生沒有人可以問,(我絕對沒有不純 ...
. l( K! R8 A9 b, X- t- }* P( {
哈哈,我又係喎,係我cd既身份一定show"女",因為咁先係我
作者: grilboy    時間: 2010-7-14 00:13

不能不說你一句幼稚7 j9 Y; |6 i5 o
不聽聲,不看樣,就會知係似女??你果d咩道理= =/ g, |  O8 D+ o1 ^, U( i  b
你係咁想變女,同你屋企人講囉,收收埋埋都唔係辦法
. e5 t" y2 E; C( A. c邊個話女仔唔可以男仔聲先??
作者: iamonheel    時間: 2010-7-14 00:18

引用:
原帖由 月下零 於 2010-7-13 23:37 發表   + t# i; r& L$ I# u+ X0 I: p
了解 !!. I& e2 q$ g- E
因為我E +都重係男人身,所以E +重係種意女生  
$ P# n  `  G1 Y7 s& d- q' \: v+ F2 i8 F
唔好嫌我老土, 暨然唔係玩玩吓, 係嚴肅嘅決定, 父母點都要知, 或者同媽咪講吓先,( A, C  s& C* q- J* [; R" n1 s
唔好亂作 assumption, 你父母未必係你諗咁. Anyway, keep in secret, do in secret係下下策
( e  s: Z6 ?7 t: t+ A+ q' n( D) S' g/ J* @/ o
醫生方面我都唔識, 但就心理同生理都要顧及, 如果有基因問題, 如XXY, XXXY染色體問題, 得到治療機會就大好多
, b2 ^* v# x  V9 }如果只係心理, 估計counselling會好長.9 R& B8 x7 h5 ~; D9 P  [/ Y

2 t& y% r  M2 g/ k+ N再講, 係這類forum討論這類問題, 好多人會口口聲聲支持你,
! n2 U: ^6 T+ [真係要分清楚誰是朋友, 誰心術不正, 靠害, 真係好多亂噏, 重教你自己亂食藥, 後果就你自己受.1 h2 R# ]& ?* w# d7 O# [

a! q8 Y/ T8 {最終錫你嘅, 就係屋企人, 一個三唔識七嘅網友, 不要存幻想.
作者: ahbee9603    時間: 2010-7-14 00:29

引用:
原帖由 月下零 於 2010-7-12 18:30 發表   5 i0 ]! i' Y+ ^! d  u# e$ \
Why ?$ S! M: c# S2 t$ n, n3 W3 S
食藥有咩壞處 ?  
# F6 i- b% n* h$ y
, f# c" x; U; q月妹妹~~係提供資料之前希望您明白一點.....5 {0 Q6 f7 X0 j. m# i
1,您應該會認識咩叫"荷爾蒙";& V9 [- `5 w: T) }& G
2.無論您係唔係cd/tv/ts都好,您身體結構係您作出重大決定前係無法改變<--呢個係事實& a3 G  q- ]. H* X2 K' }
3.您多d了解自己既心理方向/性向以確定您既偏好
' L8 H3 m* g8 U) ?/ s4.先至俾時間自己好好想下您要選既道路.....& l9 C7 v) f* E( l0 F. A- `- ], W
. . .
: K6 e6 H  f3 M- I+ f  J5 {" n.
3 `$ ~9 y! x4 }4 ]3 o9 S.
: n4 G+ ]' S, A2 Z您可以用"荷爾蒙"/"生毛"/"分泌"等網上找到文獻4 e! B0 n, q( c- Q1 g
點解提議您認識咩叫"荷爾蒙"?人既身體入面會有"荷爾蒙"只係男及女既比例多與少,
3 Q  |  G- L7 w) J姊妹們強烈建議您唔好食藥,係因為有關科目藥物直接影響大腦所有身體分泌及機能,
( |& A. \) m$ s' N& P+ l! G6 w我朋友做大型藥廠,例如避孕藥及醫生處方停經藥都有成份令"荷爾蒙"激素增加,不過除副作用外,同時令您身體有d您唔想要既變化,: U2 P; V; |* r9 n& k3 w, ]
例如週身生毛等,仲有會水腫,脫水等不良問題,幸好您唔係真女兒,否則經期都會有問題.! }# T2 e, Y0 e1 c  E
6 K% a. O4 @0 v/ s. d
我有把女聲,胸部比人大(35d),但成日都有毛要清,唔可以話失調,係天生既,
; E% M" y& a1 _1 z& I/ ]1 }* q5 X
; m/ u1 X. A4 [: R- J有時上天比咩您,您就諗下係唔傷害自己身體為主改變,
5 ^8 I% W2 h- ]7 H  B
3 u5 e  f0 X+ f: {* M而家既您有咩唔好??right?
作者: 月下零    時間: 2010-7-14 00:42

....................0 D( N; T2 m) J, {: f4 m/ m6 X
我家人是教書的,基督徒2 w- R; J; p! r% C0 Y
有次我D家人無意中看見果個俚假胸教學,7 f8 `# P& y6 N
+分嚴,而且聖經有句已經反CD和偽娘
1 {6 N# V6 U4 _+ v然後佢地話佢係變態同Gag ....................., ?" }: r* {, l) i! b- Y4 |+ z
所以光明正大的話,後果會...................
1 L/ f6 I: k0 C- c其他親友重男輕女
- u* W/ R* |$ Y% ~變性就不用想了
. Y3 T! ^8 s# ?+ U/ @1 A9 F所以唯有偷偷做............
作者: ahbee9603    時間: 2010-7-14 00:59

因此更加有必要學下點決定自己既事,除左自己,都要為家人切想一下
作者: iamonheel    時間: 2010-7-14 01:05

引用:
原帖由 月下零 於 2010-7-14 00:42 發表   
! s" I; ?& b) C3 M3 {& V9 |9 a....................2 K, ^- A: F% P1 Q. s, O  _
我家人是教書的,基督徒9 }8 u. T& \3 C# d
有次我D家人無意中看見果個俚假胸教學,
- l( f" w- o2 U( M6 d, R+ K+分嚴,而且聖經有句已經反CD和偽娘
8 F) ~2 E- u- k/ S然後佢地話佢係變態同Gag .....................
1 }( @0 {! v8 D* V& ]/ k4 U所以光明正大的話,後果會............ ...
% A( y3 e3 [8 P5 Y$ s4 _& ]- p# _* H

2 V! P6 ?3 V( x8 A; O唔打算變性嘅話, 真係唔好食個啲藥, 據我所知, HRT一般係比變性者手術前食,   ?& A5 W/ e, u, S. {0 v3 u$ p
HRT藥一般副作用一大堆, 情緒波動, 血管問題, 甚至會絕育, 返唔到轉頭, 自己咪亂嚟.
+ {1 E  |0 P  Q9 K  m淨係要個女人嘅胸部嘅話, 咁真係會變怪物, 冷靜冷靜呀
作者: ameifule    時間: 2010-7-14 02:18

這邊是cd網站,姊妹們在這邊主要是研究和討論[穿女仔衫和扮靓]這個話題,可以說是[cos女生],: b  X* s) U/ E8 h1 H, i
想要扮好女生,所以會去注意關心許多話題,雖然心理想要當女生,但卻不是真正的女生,8 k) t* l0 @7 `( d% k
所以大部分的人都成了[雙面人],還是要去返學返工,成為社會的一份子,
' N3 m3 i$ M' k' Z( Y9 m( N然後只能在適當的時機cd,而且還可能需偷偷摸摸地cd,怕被發現,6 l. l! h; y7 }" @3 D! L# U5 k  Y
cd可以說是[換個外殼],骨子裡面還是妳,重點是可以換回來,
9 F4 j( w6 v* G; x吃藥就不一樣了,吃藥會改變妳的身體,所以會變得有點像女生,例如胸部臀部皮膚之類,) E$ o+ K+ Z, B  ?  z
可是你的身體本身還是會製造雄激素,所以必需吃足夠的雌激素才夠壓過它,而且必需吃一輩子,: i9 r" c  ]& [! P. w/ A# h
再來,因為原本不是女生,就算吃了藥,性器官和骨架臉型也不會改變,甚至聲音也不會變成完全的女聲,
: W, i" I9 |$ Q, G4 W2 W而且性器官會沒有作用,然後也沒有女生的性器官,# `1 G$ r; p$ ~& `1 q/ q2 l9 b
所以除非手術變性,否則就會成為不男不女,% b1 `% L  l3 }: S0 O
若變性,最基本的就是錢囉,再來,變性完之後要如何謀生?# ]# R1 D5 Y2 _, S
這也是許多CD姊妹們考慮的,家人能不能接受?如果你放棄家人,那妳能照顧自己嗎?
$ {2 G) t2 z! t0 K另外,學校還好說,像我們上班族,變了性,可能人生要reset了,工作,朋友,家庭要如何處理?
; n( _# |2 {0 J7 v  ~4 a. G" o# F& l妳很年輕,確實有機會,但我不鼓勵妳,因為吃藥變性"不能重來無法回頭",
- s5 x) p: U6 _' T& q9 Y2 p) I) o9 M0 |  R/ t" A
妳究竟是想cd?還是想變性?
: N' q& P# I& j4 R! L  {5 _% ]想cd就著女仔衫就是了,像不像靓不靓則是另外一回事了,所以要學習如何如何變靓,+ W& \8 b! V, g7 @$ g) R* {& s
想變性就不是像著衫一般,想著就著,想脫就脫,而且女仔也不是個個都正妹,
8 v8 j+ r' T5 o- x6 Fps:偽娘是打扮得很像女生的人,不是女生,2 ]4 T( U* h0 p" ?! Z0 s5 n( @3 m

# n4 `% `6 |" }* |; d. Q3 ~[ 本帖最後由 ameifule 於 2010-7-14 02:30 編輯 ]
作者: ahbee9603    時間: 2010-7-14 02:55

愈來愈感覺到呢度既人間溫暖~~ 這裡的人愈來愈得人喜愛~ 樓主不如同呢度既人溝通下,或者您既想法會清晰d

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0