標題: 大家戀什麼物? [打印本頁]

作者: kakachun    時間: 2010-7-10 10:04     標題: 大家戀什麼物?

大家除左鐘意女裝衫褲、鞋襪、內衣褲、校服、手套之外,仲有咩會鐘意?
, R4 y9 g) x" L7 ?2 ?- ~& s" N可以係男性或無性別用品。
作者: kof_1998    時間: 2010-7-10 10:45

當然係戀校服, 制服同埋旗袍啦, 呵呵
作者: busneoplan    時間: 2010-7-10 10:52

我最喜歡旗袍及婚紗
作者: davidh    時間: 2010-7-10 11:41

手套only....................
作者: ph2007    時間: 2010-7-10 11:52

梗係絲襪褲啦
作者: alexander    時間: 2010-7-10 11:57

我戀校服, 性感的衣服
作者: thomasedison    時間: 2010-7-10 12:49

-                                                                                      ZIPPO火機>W<"
作者: meko_lau    時間: 2010-7-10 15:45

呀, 有校服啦, 泳衣啦, 緊身衫(latex)啦, hero suit啦, 高跟啦, 絲襪啦, 貓啦, 車啦, 槍啦...etcetc
* B  z5 [. }) {" D: O  `& j, S
e...點解有咁多嘢ga?!
作者: ameifule    時間: 2010-7-10 16:03

主要是戀bra,
5 C  V# V$ {# b: U如果要cd才著其他女仔衫,
0 Q8 j0 [. c5 Y另外我玩機車(電單車),
作者: 心儀    時間: 2010-7-10 16:27

競技用既手槍
作者: bbalice    時間: 2010-7-10 17:41

我最戀食物!
作者: meko_lau    時間: 2010-7-10 18:09

引用:
原帖由 心儀 於 2010-7-10 16:27 發表   
& z- X# U# d1 N/ y  j8 ?& q競技用既手槍
1 f; ~0 U/ W% R, N, Q  V0 ]: G" L8 A
: |0 N* G* t( H" f( a7 pe? ipsc?!
作者: JoJo1217    時間: 2010-7-10 18:21

引用:
原帖由 meko_lau 於 2010-7-10 18:09 發表   * B+ e: f2 r' j6 |  N
+ w. g3 j' L% ~3 W' }
6 d: E0 ^+ h; Z7 L/ b8 r+ d
e? ipsc?!
5 h) |/ X1 j* d$ E  Q( Q' s
$ [: @. G8 y8 a咁即係咩呢 ?
作者: Terry220022    時間: 2010-7-10 18:42

有關cd嘅嘢
作者: 心儀    時間: 2010-7-10 18:45

DELETE!
作者: 882288    時間: 2010-7-10 18:59

引用:
原帖由 busneoplan 於 2010-7-10 10:52 發表   / {, w4 V7 j! z! L
我最喜歡旗袍及婚紗
, N% ?' a! W5 O9 T6 R& a婚紗、長裙、旗袍、孕婦裙...!穿起時D感覺好奇妙!
作者: 882288    時間: 2010-7-10 19:06

引用:
原帖由 kof_1998 於 2010-7-10 10:45 發表   " B" `6 a# }9 `, Q
當然係戀校服, 制服同埋旗袍啦, 呵呵
9 X+ g5 p5 ~- w1 e) W; r- `
我對校服胸圍、校服底裙都有感覺!
作者: kof_1998    時間: 2010-7-10 21:32

引用:
原帖由 882288 於 2010-7-10 18:59 發表   1 @# C/ Y. _/ E) Z  U& J
4 x" ^5 T0 U+ w/ a) p5 f
婚紗、長裙、旗袍、孕婦裙...!穿起時D感覺好奇妙!
0 w; x( q% b( j; x- n% j4 O' S+ s3 x2 ?/ P' u  R2 T6 _
5 K' _( G" A! F( R
恩恩恩, 你鍾意果D我都鍾意呀!! 不過婚紗就真係無機會著喇...唔係無錢買, 係買左無地方放囉... 其他既都易
作者: kakachun    時間: 2010-7-10 23:24

引用:
原帖由 meko_lau 於 2010-7-10 15:45 發表   " w( j( _  v8 Z
呀, 有校服啦, 泳衣啦, 緊身衫(latex)啦, hero suit啦, 高跟啦, 絲襪啦, 貓啦, 車啦, 槍啦...etcetc) N6 R! A' W# q" F$ R

7 v7 R$ [8 `! i8 t) ~e...點解有咁多嘢ga?!
6 c& n: i6 ]+ o( C. r2 \
7 c' e5 y/ Y) n( V
貓我都好鐘意,又想養,請問住公屋可否去愛護動物協會領養呢??
) g- S9 T# |. M% s- F% u5 e- e( G9 ^4 B: f0 u0 D8 ^: n4 l
另外我都戀眼鏡的,我特別鐘意行眼鏡店,同埋睇眼鏡少女。
" P1 b& M8 r$ ]* N0 [: {5 a我之前都係配D平價眼鏡,依家下一個目標係配"pantone"。
作者: meko_lau    時間: 2010-7-11 00:40

引用:
原帖由 kakachun 於 2010-7-10 23:24 發表   
4 |* `" B/ {' i8 a3 Q$ t5 |
" V0 U' M) _  F5 d2 q, [$ M: \2 X- a5 k! P3 N1 m) n
貓我都好鐘意,又想養,請問住公屋可否去愛護動物協會領養呢??
1 K* D4 }) C& k/ R" p# K$ M: S
$ H# U0 y' k0 ~, x2 K另外我都戀眼鏡的,我特別鐘意行眼鏡店,同埋睇眼鏡少女。
7 V2 N8 L) h8 ]4 d我之前都係配D平價眼鏡,依家下一個目標係配"pantone"。
6 \. e& D6 U* m0 E( Y( }8 f; n/ W% D! T8 \2 f: I
講真, 我真係唔知公屋俾唔俾養wor, 不過領養一定比買ge好~) ]& w) ^) u8 `- s, o! M0 Y9 K) u
& F, }! u: c, N* M& J! `% B
眼鏡... 想當年有副白色膠框, 不過係沙灘游水時沖走咗, e+ 想買返副橙色tim~~
作者: kidnappedyvonne    時間: 2010-7-11 01:08

我就鐘意校服,制服,晚裝同旗袍!
作者: 中四kary    時間: 2010-7-11 02:57

總之係學生姐姐既校服, bra, 底底, 鞋襪, 返學既用品, 甚至平時既衫褲都鍾意架^^
作者: hoyin2219942004    時間: 2010-7-12 02:42

泳衣,仲要係一件頭
作者: kakachun    時間: 2010-7-14 21:21

其實戀物的定義係咩?
作者: kate_cd    時間: 2010-7-14 23:01

我就戀sexy嘅panties.
作者: bra123    時間: 2010-7-15 19:34

我喜歡女裝.內衣褲.絲襪.高跟鞋及綿綿
作者: bottomup    時間: 2010-7-15 21:49

i love 絲襪褲
作者: kakachun    時間: 2010-7-16 00:58

有人會戀圍裙嗎?
作者: ameifule    時間: 2010-7-16 01:31

引用:
原帖由 kakachun 於 2010-7-16 00:58 發表   ) I# [4 Z5 Z1 o7 S- ~
有人會戀圍裙嗎?
$ l( t, {6 ^: x+ ]# R" i; p  }
我不戀圍裙,! P! u6 m$ K) \# t
不過我覺得女生穿圍裙很好看,很想看女生穿,
( p8 w+ x8 V, P9 x0 R說起來,我會想cd就是從圍裙開始的,
9 O1 d" F' |3 E& T1 e9 q/ {學生時代曾在化妝品工廠打工,那個工廠有很多歐巴桑,上班第一天下午,某歐巴桑大概想作弄我,說公司有制服的,每個人應該都穿制服,其實就是很像女僕造型的粉紅色圍裙,我當時還拒絕,最後被幾個歐巴桑抓著穿上,還在背後打個大蝴蝶結,當時我個頭很細,不到50kg的體重,戴個細眼鏡,
1 @. `/ g" S* X2 S  j: C( U現在回想起來,那個造型好像不錯 - @' M5 v1 r% v
不過當時我很不高興,第二天就不幹了,當時我最氣別人拿我個頭細開玩笑,(其實我小時候還滿像女生的)# l$ k, L  K8 }7 F
沒想到過了n年(我是阿姨的年齡囉),我卻越來越喜歡女裝,也許,我也戀圍裙,/ s% J( H* U$ n2 V6 m: V+ [
好像小說的情節,信不信由妳,
7 u5 j/ t6 S$ g, b2 L現在的心態和小時候不一樣,當時應該是很想穿,只是不敢穿,怕被看穿想穿的心情,如果現在我應該會很高興穿吧?
1 H! ?: U, V7 A% {2 E  e2 x) A: }6 a2 a
9 Y4 W% T. ^0 L* Z# ^[ 本帖最後由 ameifule 於 2010-7-16 01:32 編輯 ]
作者: kakachun    時間: 2010-7-16 01:41

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-7-16 01:31 發表     @/ o. ~: I9 u6 U5 ?6 ~/ K! V

! p3 ?/ W/ X  m# y# y我不戀圍裙,
+ X- ?: @1 @) a不過我覺得女生穿圍裙很好看,很想看女生穿,
& j- F1 L) d8 J3 I) L7 @% Y說起來,我會想cd就是從圍裙開始的,$ x3 B1 d  X, I" |; S6 W
學生時代曾在化妝品工廠打工,那個工廠有很多歐巴桑,上班第一天下午,某歐巴桑大概想作弄我,說公司有制服的,每個人應該 ...
$ H, b8 z6 H, _4 i4 T4 n
% v* X. h; F0 u7 n/ O% O我也愛看女生穿,與一般服飾相比,感覺是不同的。
1 p+ t( c2 f" z- ?- D我自己也收藏了不少,真是又實用又有"收藏價值",
7 @% U* b: Z! J( x至少這是中性服裝,在家工作可以穿,買也比一般女裝容易。
作者: ameifule    時間: 2010-7-16 16:25

引用:
原帖由 kakachun 於 2010-7-16 01:41 發表   5 e4 w1 s2 L* c

/ [8 z8 A+ l$ @: h9 `5 H+ S! [7 v, [+ ?2 O
我也愛看女生穿,與一般服飾相比,感覺是不同的。! F6 U; U4 w, I5 \. p
我自己也收藏了不少,真是又實用又有"收藏價值"," p# _1 G4 I, x8 ^
至少這是中性服裝,在家工作可以穿,買也比一般女裝容易。
# v! v% J& P- u6 g: ?" G% b* V
其實我也穿圍裙,不過是怕弄髒衣服才穿,就只有一件,! q7 M3 ~# {/ Q% D. q
而且穿的時候也沒啥特別的感覺,
4 B* G) |( i' d" w8 T4 R經妳這麼一說,我打算去買一件比較卡哇依的來試試,0 @  ?4 O7 F$ }, j. \4 [0 ?
因為我看女生穿很好看,也許自己穿也會好看,4 K( B' x" J6 _; h# z
搞不好可以貼家庭主婦cd照0 o4 `1 ?' u4 r# g
3 r5 O- v+ l: t: g1 ]! _; R9 s1 x
作者: pantyhosemancc    時間: 2010-7-16 16:36

最愛滑滑絲襪褲, Good
作者: kakachun    時間: 2010-7-16 22:45

今日返工坐地鐵,見到個聖家初中學生妹,細細粒既,' b, s1 S! B( ~& c/ ^( n2 }% h. t
著校服,戴紅色膠架眼鏡,紅噹噹,非常吸引我視線。# ]$ R7 G3 v) y: M! {8 U8 `
6 o) [3 U: G" e8 p
嘩正! 一次過滿足哂三個願望。
作者: ~RaVe~    時間: 2010-7-18 03:41

黑絲襪~手套同長boot(最好過膝既)
作者: ahbee9603    時間: 2010-7-18 05:02

我最喜歡戀自己點扮靚靚,點由小小既希望變成事實,我成日都玩d勁難玩既遊戲,(我自己都唔知點解)
作者: K.O1    時間: 2010-7-20 12:12

我最中意就係BRA架喇...真係好正~~~~
作者: 26870440    時間: 2010-7-20 17:03

我戀褲襪.高跟鞋.小褲
作者: CD_CRYSTAL64    時間: 2010-8-2 15:23

當然係戀絲啦、著左自己摸摸都好舒服、、、
作者: ibm.jp    時間: 2010-8-9 15:51

我最鐘意當然係衛生巾喇- S( r0 O9 i" ]# Y) C/ y: C3 p8 t& _
其它就係絲襪 女裝底底 &bra bra喇
作者: 十指套衣裳    時間: 2010-8-9 17:04

薄既,, 純色+貼身既手套! i5 Q; Z1 @% i# f+ r" E9 a+ P; Y
厚絲
6 j$ y) _  }! Q" o, D5 E  z& b不過膝長靴
作者: silkypanties    時間: 2010-8-16 19:19

我喜歡Bra>女裝底底>高跟>絲襪" c/ h% w1 M: E" Z
我對手成日都好多死皮, 好容易勾爛, 真係頭痛
作者: 束腰學生妹    時間: 2010-8-16 20:04

校裙、校裙腰帶
作者: wfcheung    時間: 2010-8-17 03:00

sure校服
( r7 S& W0 I- L5 q: ^% M6 L仲有裙
作者: rwrw    時間: 2010-8-26 02:02

女童軍制服~
作者: alexander    時間: 2010-8-28 00:42

校服, 絲襪, 睡裙!!!
作者: 060039556    時間: 2010-9-2 21:49

作者: heyyahey    時間: 2010-9-3 20:21

我喜歡女裝內衣褲,底裙,背心.
作者: kakachun    時間: 2010-9-7 22:50

引用:
原帖由 heyyahey 於 2010-9-3 20:21 發表   
4 M8 g. ?( n5 D0 a, G& S! f3 q, ^我喜歡女裝內衣褲,底裙,背心.
. N: b) H9 X4 V) J! x
3 a  c3 a1 x4 A2 L; _5 j校服,但唔係太鐘意日本果d。
作者: anitaleung1972    時間: 2010-9-9 13:53

一件頭泳衣,Legging係我最愛
作者: 殷可怡    時間: 2010-9-9 16:43

我最喜歡錢# q: i( }! U. W' O

: S6 V# ^2 [2 o/ p$ l[ 本帖最後由 殷可怡 於 2010-9-9 16:46 編輯 ]
作者: willy    時間: 2010-9-13 20:59

如果話鐘意會ge話係校裙, 旗袍, 之前貪得意係一間舖頭度買左一件灰姑娘裙.
. f! G: r0 \: p2 ^' I  k! s% `之前屋企人返左大陸一日, 我就差唔多著足一日; 宜家睇下有無其他主角裙係有大人$ F7 ]* @8 a4 T& `# Q5 {
碼; 有的話可能會入手.1 T/ Q9 c/ q- b$ p) s
  q9 @4 K! j/ i; m7 ?" X4 u3 d
其實我自己都有另一樣野好; 就係眼罩;9 {3 F  _/ ~: v1 W) r' Q
平時係眼企訓, 最少都會戴兩個訓.' y5 z3 ^, u1 D! V+ \2 z1 Q5 |8 Q
( J$ ^" C/ t0 R0 \& Z7 X
ps: 比大家睇下條裙係點ge樣9 m  @# L% j5 e! |) L% U
' C; L- D5 o7 `/ _
作者: kakachun    時間: 2010-9-16 00:54

引用:
原帖由 willy 於 2010-9-13 20:59 發表   " W+ c7 |' P5 C; L$ D
如果話鐘意會ge話係校裙, 旗袍, 之前貪得意係一間舖頭度買左一件灰姑娘裙.
/ a' F1 ^7 G. |- |- u之前屋企人返左大陸一日, 我就差唔多著足一日; 宜家睇下有無其他主角裙係有大人+ W$ ^( z( m0 j9 w
碼; 有的話可能會入手.
9 E& E! t9 N0 D
  G3 M& p" I+ x: L其實我自己都有另一樣野好; 就 ...
* o* V6 `3 X* U/ q. x* c: {  }
- A6 p* s' @- |* E& y3 K眼罩,都幾特別既興趣,好少聽。
作者: shemaleboots    時間: 2010-9-23 13:26

我喜歡皮革類製品..像是過膝長靴..手套..皮裙..等
作者: 010101    時間: 2010-9-25 16:25

我鐘意校服
作者: CECI    時間: 2010-9-25 16:43

我係一個平常0既CD, 除0左女裝衫褲、鞋襪、內衣褲外,我真係想唔到第二d野! 不過男性喜歡的東西也有一些收藏的, 例如玩具,波衫等等囉!
/ ]9 N' H6 k& j. o- R( Z7 n
作者: 碧瑤    時間: 2010-10-2 01:44

我喜歡校服和bra
作者: anarchycn    時間: 2010-10-8 12:45

鐘意絲襪,highheel,leg咯
作者: cxyx    時間: 2010-10-8 13:40

戀校服, 制服同埋旗袍
作者: sun10boy    時間: 2010-10-11 06:40

我最鍾易CD
作者: dh9394    時間: 2010-12-1 21:03

作者: samou    時間: 2010-12-3 12:30

係內衣都鍾意
3 i5 I/ _9 _( B# t* M* m9 V, L7 Q
8 d9 `, C- a9 n$ t* n+ [  K如胸圍,內褲,吊襪帶,絲襪,corset,腰封, 再加高跟鞋!
作者: 上海    時間: 2010-12-6 12:50

純粹校服
作者: yutatchan    時間: 2010-12-8 07:21

高跟鞋(女性剛剛除下的)
作者: kakachun    時間: 2010-12-10 00:40

民族裙
作者: nuwkov    時間: 2010-12-14 04:24

丝袜,塑身衣,最近中埋塑身背心……
' l! _1 C) v7 ]3 M+ t' P日常衣物系搭配,都试住去了解紧……唔会边日真系会中掛……
作者: qk678    時間: 2010-12-22 01:58

我好濫...基本上係女性衣物都戀
作者: tjiahoppp    時間: 2010-12-27 00:58

OL 賽車女郎 最喜愛黑色閃絲襪
作者: pantyjoe    時間: 2010-12-29 00:17

我只喜歡絲襪,仲要係襪褲。
) v/ O/ i& M- p4 D$ s% o0 r+ z( `  C
- h* G/ W$ J7 F2 c黑色係首選!
作者: 紫燄    時間: 2010-12-29 18:04

那我慘了~~~只要是喜歡下的了手的都戀~~最終意過膝長馬靴和長靴
; C" |0 t* s4 |$ U' W1 c5 P  Q
6 t4 B6 |; ~# Z最戀有休假時間
作者: KU5892    時間: 2011-1-3 02:47

當然係冬季校服同短袖PE衫褲 8 E5 t# k! e; m9 B( B0 K
不過滑身果d波褲同單車褲都好正 9 t3 B) ]# Q& W# |: w
$ a3 @: w; B; d& D
特別係女仔著過既波褲
作者: kblikefly    時間: 2011-1-4 06:31

丝袜高跟鞋了∼∼∼
作者: 椰子殼    時間: 2011-1-5 20:46     標題: M巾

衛生棉  衛生棉
作者: jockey    時間: 2011-2-8 18:24

我戀under, 校服&白襪, 襪褲
作者: hachichiueric    時間: 2011-2-13 13:48

女裝衫褲、鞋襪、內衣褲、校服,長裙、旗袍,絲襪.............
作者: sexmic    時間: 2011-2-15 14:46

內衣褲(半空胸圍, Thong, G-string), 絲襪(吊帶)
作者: pauline2268    時間: 2011-2-26 02:40

OL,空姐制服,絲襪,高跟鞋
作者: lwhong    時間: 2011-3-17 09:39

戀絲襪,高踭鞋,長Boot,內衣服,女服裝,衛生巾!~
作者: wing1971    時間: 2011-3-17 16:05

所有女孩子著的內外衣物和衛生用品我都喜歡,
作者: togetherhappy    時間: 2011-3-17 16:57

high heels
作者: goal2468    時間: 2011-5-27 00:50

絲襪only..
作者: maria-ng    時間: 2011-5-27 08:41

亞婆年代用的衛生帶/大襟衫6 T) \; s) {; s& N5 X2 n3 E/ o

' T. U/ X( Y/ ~[ 本帖最後由 maria-ng 於 2011-9-1 21:17 編輯 ]
作者: 傅千紅(KIRA)    時間: 2011-5-27 11:02

引用:
原帖由 心儀 於 2010-7-10 16:27 發表   ; d' ~5 q2 B! t) K
競技用既手槍
- y, [8 c" G+ d  V1 `7 ^真係笑左。。。
作者: zserico    時間: 2011-6-16 13:56

長筒的乳膠手套
作者: szxc2    時間: 2011-6-26 19:56

當然係絲襪丶校裙啦!!
作者: ltkhw1    時間: 2011-6-27 16:33

一定係學生妹既bra同底底....
作者: 大話王    時間: 2011-6-28 22:55

校服,制服,同PE褲
作者: ltkhw1    時間: 2011-6-28 23:49

校服加學生bra
作者: blackvest2000    時間: 2011-8-9 21:54

brabra同大u領既tee
作者: raychan06    時間: 2011-8-20 08:36

鞋.襪.乜款都得.各有各美態
作者: samsung@AKB48    時間: 2011-8-29 11:58

襪褲,女學生襪,女學生鞋(搭帶果d)
作者: samchung15915    時間: 2011-8-29 14:58

襪褲,絲襪
作者: ylkyeung    時間: 2011-8-30 16:21

膠手套(醫用,latex)
作者: 和服迷    時間: 2012-5-19 23:42

我好愛女孩子令令的裙/和服等等是女孩穿得好令好可愛的衫我就會買
作者: VSHUN9151    時間: 2012-5-20 22:26

我的戀物是女裝連體泳衣(注意不是比基尼款式), 膠雨衣(黃色有拉鍊那種),例如在電視新聞看到記者在下雨時所穿著的款式( s; p! z- R/ @8 S
膠手套(做家務那種例如有 菊花牌,雞仔嘜,3M牌,微力達等),膠泳帽,膠水鞋我非常非常喜歡在全身赤裸時分別依次序把它們穿著.每次都會有性興奮
作者: miss1008t    時間: 2012-5-26 00:22

我喜欢M 巾#^_^(捂脸,害羞)
作者: cindychan    時間: 2012-5-26 00:30

底裙
作者: Vinci_Cheung    時間: 2012-5-26 01:25

校服,特別係PE衫
作者: pantman    時間: 2012-5-27 17:37

我戀女孩內內和罩罩,也喜歡褲襪2 t8 W# `% @  g4 |( g
! V5 a; q: {8 n8 A$ N) I8 @% ~' @% y
穿著褲襪打飛機真是人間享受啊
作者: willy    時間: 2012-5-27 19:16

引用:
原帖由 和服迷 於 2012-5-19 23:42 發表   
: r3 f4 m2 A) ]8 \1 i; O我好愛女孩子令令的裙/和服等等是女孩穿得好令好可愛的衫我就會買
, t8 P& G* Q% T% c" w) F, d% Q/ i5 x+ N6 w
和服我都有興趣, 但無奈真係太貴, 買唔起.....
' \9 a, ~9 {  p  s2 P不過尋日終於係女人街買左SAILOR MOON套衫; 宜家放係安全地方,. K( [; I# B* T6 V3 D+ _
有機會放相上來. 去到間舖頭真係好開心, 因為有唔少COSPLAY衫賣.
作者: bilibala_ping    時間: 2012-6-29 20:19     標題: 回復 5# ph2007 的帖子

最愛都係女女底褲

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0