標題: 大家點買衫? [打印本頁]

作者: retsop12    時間: 2010-6-22 23:44     標題: 大家點買衫?

我淨係夠膽上網買咋
) M( A7 V0 T( C8 M但係買左番來d size又唔岩,質數又差...好想著靚衫呀><
作者: adam5354    時間: 2010-6-23 00:04

婷婷是去到那就買到那!同雅虎拍賣BID的!
作者: ameifule    時間: 2010-6-23 00:16

一般像polo衫,T shirt,居家服,絲襪之類的,我會在大賣場買日用品時順便買,3 P% o3 P2 c7 Q8 i0 r& l
洋裝套裝和內衣褲我就在網路買,基本上我在網路只買我聽過或看過的廠牌,如此就沒有品質問題,1 w5 C- v. b5 w1 f
至於廠牌就多看廣告囉,網路上女裝的廣告很多,我蠻喜歡[日本千趣會]的衫,現在韓國製的品牌也不錯,好看又不貴.
作者: grilboy    時間: 2010-6-23 00:34

我只係知要用錢買囉= =
作者: iamonheel    時間: 2010-6-23 00:52     標題: 回復 1# retsop12 的帖子

行多啲街囉, 啲店多數friendly, 依家目測size, 真係有8,9成準, 唔啱著嘅實有, 唔洗灰心.5 O" H3 N4 _3 n6 {  n* }/ D) d
( @9 Q0 l9 W; D" M& a8 h7 ?
就算女仔買衫, 好多時都係買咗番嚟, 先唔鍾意, 就算啱著但襯唔到, 好小事啫. 我gf就係咁 ' \& t0 f) P" u+ [
& H) B* h8 h) u/ w# }( K3 o4 q
衫我反而未上網買過, 我一定要見實物, 平嘅好難靚, 貴嘅唔想冒險.3 f9 F( C3 U# x6 F* P
0 O- n) H0 U/ Y
鞋就網上買咗好耐好多, 因鍾意5吋以上嘅高跟, 市面太少賣, 死就死, 鬼叫鍾意
作者: chunliyw    時間: 2010-6-23 01:13

yep, no worry, actually nothing to feel embrrassed at all...
作者: candyee    時間: 2010-6-23 03:33

照入女裝店買衫,買得多就唔多驚,一般女sale都係友善多過唔友善....
; B: q6 \# |: r& c* ]2 d我都後悔我咁遲才敢去買女人衫和enjoy這件事
9 C% x, r+ w0 z2 I5 Y- m$ K$ }/ e! ~努力,有唔明再問我
作者: 校服收藏者    時間: 2010-6-23 12:50

衫就冇特定
1 O$ l+ H; U* q有時二手野
0 J$ H# m. E- o$ j, n: |( B* q有時MAGIC BEAUTY
作者: mmlee    時間: 2010-6-23 13:11

直接cd出去買(但千萬唔好出聲 )
, J& J; o! h' `未夠膽既可以找cd fd扮情侶或上網bid
作者: Eva0313    時間: 2010-6-23 14:11

見到ok咪買囉,只要你有$就得架啦!
作者: 五香肉丁    時間: 2010-6-23 14:12

引用:
原帖由 mmlee 於 2010-6-23 13:11 發表   
" |/ w) I4 l5 T直接cd出去買(但千萬唔好出聲 ), a  @9 h5 ~; c" R! Z
未夠膽既可以找cd fd扮情侶或上網bid
; d0 U5 B- l5 n1 ]9 N+ S1 B

. X1 s1 L6 E  V# z+ Jmmlee...真係好大膽呀
作者: mmlee    時間: 2010-6-23 14:39

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-6-23 14:12 發表   2 [2 x" Y' x3 q3 h) _, j. ^
' v9 O. S4 h! W3 k# y

) p2 Q% n+ p$ F3 t( H* Zmmlee...真係好大膽呀
% U6 g' k5 ]( z$ W
你遲早都要行呢步
作者: tungzx    時間: 2010-6-23 17:28

只要習慣成自然就可以吧
作者: silksocksboy    時間: 2010-6-23 18:58

引用:
原帖由 mmlee 於 2010-6-23 14:39 發表   
! L9 l! X# R6 H. P( j. Q7 l0 z' }; l
你遲早都要行呢步
) q0 l* ]# s0 S# n7 i3 a& ?  F
4 U% X& R  `; N# `5 t3 {我都希望可以好似你咁!

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0