標題: 香港CD人口?! [打印本頁]

作者: 心儀    時間: 2010-6-20 19:53     標題: 香港CD人口?!

有統計過嗎~?& T6 i3 c# |' T" ^3 e/ Z
TV/CD/TS的人口大約會有幾多人呢?
" K' ]! Y+ X! t' L6 {9 l大家也可以估計一下
作者: adam5354    時間: 2010-6-20 20:01

很難估計耶!係TV/CD/TS都不會擺明話妳知喇!真的是難估計啊!
作者: hkman168    時間: 2010-6-20 20:05

會不會>5000人?
作者: cdtv    時間: 2010-6-20 20:09

引用:
原帖由 hkman168 於 2010-6-20 20:05 發表   - i& G4 N- ?7 v1 g. [; ]
會不會>5000人?
6 e' U7 U0 O2 ^6 O' I$ I5 t8 u
2 J* F0 s$ U( [/ w/ `
我諗一定唔止 1 h4 D( O/ \" k9 x" y: Y6 H, z
最少都數以萬計啦8 N' {5 [  H8 Y. P# e7 v+ ~; t+ E, z
分分鐘過十萬添
作者: hkman168    時間: 2010-6-20 20:12

數以萬計好似大誇張了吧=.=
作者: alex8826245    時間: 2010-6-20 20:17

邊有上萬甘多阿
作者: ameifule    時間: 2010-6-20 20:54

引用:
原帖由 adam5354 於 2010-6-20 20:01 發表   
" s) b$ _# O  `0 L  @! f1 t9 `# J很難估計耶!係TV/CD/TS都不會擺明話妳知喇!真的是難估計啊!  
8 N5 s- q& W6 ~7 s5 i% m  K
如果不是來這邊,我也不會說出來,& J0 A4 s1 m% S9 _8 v
而且每個人的[嚴重程度]不一樣,不是單純有或沒有,% |! n/ V7 Y0 L' s! a' N* [% _5 f
要如何估?
作者: hikiu09    時間: 2010-6-20 21:06

7樓指的嚴重情度是指甚麼?
作者: dcch1    時間: 2010-6-20 21:12

如果計埋tb同gay o既, 過100000真係唔出奇呀,
6 {. j. Z6 l6 F+ d- `好多人都係心入面諗過冇做出o黎,
7 O, s) t# U6 u$ P4 u4 `2 S; L好多人可能試過一/兩次冇再繼續,
5 ?9 [9 ?3 N! r, T# Y. a$ F好多人因為各種原因壓抑住,
, D0 ~& s8 Y  t; To黎得呢個壇留言o既都係幸福o既一群,
7 |9 w: A7 g0 m7 G5 v& s' v起碼(暫時)可以繼續維持自己o既興趣/嗜好, " b5 E9 |! H# v  U* o
所以, 共勉之, 希望有生之年大家都可以加入「光明會」啦~~
作者: 心儀    時間: 2010-6-20 21:30

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-20 20:09 發表     m! D9 H, b0 z3 N1 H' U
, c& n- q8 B( \0 t& b6 t) [
& v: Z: f3 l0 S$ J
我諗一定唔止 3 \  u: ^( l% L1 L* P/ q0 Y& L
最少都數以萬計啦
. K7 J1 y+ z( a4 F分分鐘過十萬添
) A1 |: [6 |7 e3 `2 J我意思係包含埋d戀物癖/有cdtstv等等傾向$ U8 f- y. B3 g% e3 }$ W! Z
其實我想法同你一樣
7 o5 ]) u( y" q2 c% D& s( j最少都數以萬計$ J' z3 T0 M- s* ]4 e; h
假設香港600萬人
! j# X9 ?. O$ v; J: M咁就每600人就有1個人是了
9 j8 p1 s) n* ~; ~0 f這比率絕對不低
作者: 心儀    時間: 2010-6-20 21:31

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-20 21:12 發表   
" b0 t+ j: }7 t6 }1 L如果計埋tb同gay o既, 過100000真係唔出奇呀, ( J8 v9 t: a3 E. q  g
好多人都係心入面諗過冇做出o黎,
0 l1 }5 C* Q& a" z& f好多人可能試過一/兩次冇再繼續,
& `6 {5 [% Z* d% j好多人因為各種原因壓抑住,
5 \) l9 d9 W0 s! X0 do黎得呢個壇留言o既都係幸福o既一群, " K3 U% @( j3 K, c( u! B7 ]+ v: R
起碼(暫時)可以繼續維持自 ...
: p, h/ e- r3 V0 l# S同感~7 r4 q6 v. a6 d4 U5 E. Z/ v
我就係想帶出呢樣野
作者: dcch1    時間: 2010-6-20 21:48

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-20 21:31 發表   
' ]  @: e5 F/ q8 C+ S
( T4 }# h' F0 R4 w1 l9 ?同感~  c: |& e: B8 C) r& V
我就係想帶出呢樣野
/ M8 {* X" _* X3 e4 Y1 J
# R! V4 _& {$ E; Q! B: E* x) S$ Z
哈哈, 原來我o既想法同心儀姐姐差唔多, 9 u( h8 |  F! D
可以CD o既時間可能會係一世, 可能只係得返1分鐘, . O7 [% V: B# Z: A- J  B' R
我由2007年買第一套女裝校服CD到今日三年幾,
' |9 R5 p: S) c2 A) a雖然每一日都提心吊膽怕俾人發現, 但係又好享受著起校裙o既過程,
' Y: n: ~2 g0 e6 V# m而買女裝校服亦都令我由人生冇咩目標變到有一個少少o既target--) I; R  _: ?! \3 C6 M  D7 ^
"可以搵到錢自己搬出去住日日返到屋企就著校服",
- ?0 X( z" H! {, M6 m; g. P雖然o依家呢個目標好難達成, 但係一年/兩年, 甚至五年/十年, ' n* c; U  h7 k* F
只要未心淡, 都一定會朝住呢個目標出發囉~~
/ r6 ~% o6 C; d6 \* V. i" G  w3 u( Q: n
順道響呢度想多謝壇主創立o左呢個"www.hkcdtv.com"o既論壇同埋開o左「校服交流」呢個板面, ) P( a3 f8 @/ p
令我對CD多o左了解同埋響網上識到一班同樣喜歡校服o既朋友,
3 N1 R9 ~# b3 s# l" I, `6 X以前買第一套校服o個陣, 真係以為只有自己同其他Y! o既買家鍾意校服, & l4 q& Q7 t% g. D. t* u9 L
呢班人只係一小撮人, o黎到呢度先知道, 原來呢個「世界」都幾大,
: y: R8 ?8 h! @1 C到o依家呢一刻, 呢個論壇有約29000個會員, 當只有三成係真正o既, 都係約8000人,
( F/ X/ X0 W6 J# H& y/ y呢8000人肯踏出第一步加入, 我為佢o地而自豪,
' v4 o8 ~& K2 F. b6 ~8 B0 q亦都希望其他真心鍾意CD而未加入o既朋友快o的o黎, + }) K! E* U0 o5 c1 h* H0 D- @
希望好似呢個壇o既宗旨: "戀物都可以戀得健康"~~9 Q$ u2 S* t/ x* z

) N3 \8 p* k9 y3 z) |, S可能講得多o左少少, 但係今日見到高x某個Post(響校服區貼o左出o黎), 有少少有感而發~~
作者: dcch1    時間: 2010-6-20 22:20

引用:
原帖由 a63834620 於 2010-6-20 22:17 發表   
6 E5 F6 ^+ ]: S
7 ~4 v/ X8 {7 `有同感-.-
! i% n" h4 i& w& s! X黎到呢個論壇,我好似將自己既心打開左
# C' l8 M4 W$ A- v- o5 C' w以前就算係網上一d論壇,雖然無人知你係邊個
9 G9 a9 P, P) E( R% b但係都唔會夠膽將自己鐘意既野講出黎...
, Z( Y) }3 S9 f/ N. Z: V: ?
5 {$ x& l( K4 s依加我就可以將自己心既秘密同人交流,
5 z1 T; y9 {# g5 p) F2 [+ I9 O' ?# ?& Z) }' }
黎左呢個論壇之後我先開始繼續 ...
. E, R* Q" G; k- F) U

9 f; T7 @# }0 P$ {$ H, W% H哈哈, 你放心, "CD"係一世o既事, 只係可隨時做, 收收埋埋做, 定係冇機會做o者,
- F% W5 T! p/ X, g: b4 I% z8 A- ^Anyway, 響CD o既道路上, 努力加油呀~~
作者: 08miki08    時間: 2010-6-20 22:29

真係好難估! 香港有咁多人!
作者: dcch1    時間: 2010-6-20 22:35

引用:
原帖由 a63834620 於 2010-6-20 22:29 發表   
8 r) z, d* ], V. K4 N咁我都祝你可以離家自住-.-& i+ W, a5 J. G" n9 V: a+ B& E
日日都穿到你心愛既校服
3 d2 u" P. {. u; O2 P3 ^
! t( @0 J4 s4 F: b. @# U2 ~
引用:
原帖由 a63834620 於 2010-6-20 22:30 發表   $ P2 d! b2 g: y8 \
我就有排先可以....
: ^1 z* b! e5 }+ c得個16歲-.-
/ H& V$ @) K: F8 G2 A6 S9 x( `% W4 r7 f5 t% M$ ~
咁我都承你貴言啦, 雖然都可能幾年之後o既事(邊有錢丫!!!), $ r0 k+ G. k. G. X, w1 J' y- K
希望到時仲未對校服心淡啦~~
1 n; j9 ~( M9 ^9 Y# g: I" x" [( W3 M/ O
我好遲先開始CD, 你依家咁後生, 大把前途啦, 唔似得我呢o的老o野咁...就快俾人out o勒~~
作者: ameifule    時間: 2010-6-20 22:40

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-20 21:06 發表   
% C$ U+ V  r& N) N! l) z( m- }; m7樓指的嚴重情度是指甚麼?
/ f1 X4 s( q' G. D8 y% ?4 o- x% \
就如9樓到14樓所提的,
# j/ o) I& H4 f: m( }- A( r; @戀物可能只是想看,或買來看,或買來穿,或偶爾穿,或每天穿,或除了穿還要研究如何穿得靓,或研究該物成為達人,& ]. n. p" E& S; K9 M2 b+ {
cd也許隨便穿,也許打扮到怎麼看都是女人,也許偶爾cd,也許在家就cd,也許全天cd,
) {( {! M/ V  u/ |9 S* \要計算此人口,要以什麼程度當標準?
作者: dcch1    時間: 2010-6-20 22:52

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-6-20 22:40 發表   
8 O) P* x3 }+ n0 x: u/ I
6 Z3 v: }* `# K' r就如9樓到14樓所提的,
( W6 D) C5 H9 S戀物可能只是想看,或買來看,或買來穿,或偶爾穿,或每天穿,或除了穿還要研究如何穿得靓,或研究該物成為達人,
% [9 j- }3 B! Zcd也許隨便穿,也許打扮到怎麼看都是女人,也許偶爾cd,也許在家就cd,也許全天cd,www.hkcdtv.com! y; [( \4 t* ^7 r
" W6 }& ^; F6 J5 v' @要計算此人口,要以什麼程度當標準?
4 I3 r. L* g( B! ?/ e1 d
" }/ s  X& f9 h6 y
如題, 心儀姐姐所focus on o既係cd/tv/ts, 即係不同級別o既易服, + O! t7 P) L. U( U2 w
無論想過/做過/不能做都計算在內, % q6 f7 g' [! w$ d: ^
計算方式以有過這種心態的人都作為喜歡CD的人口計~~
  M* p) F, U( T9 ^! t* N
" U/ q* o+ O5 B- C8 O+ s8 `戀物定義我覺得其實好廣, 集郵/收藏錢幣/儲高達/收藏紅酒, 算不算一定程度的戀物呢?!
作者: iamonheel    時間: 2010-6-20 23:00

好難估, 十萬八萬有傾向嘅應該無走雞, 會去實行嘅, 估計有幾千, 露面出街就真係少, 睇呢到同cdfam, 感覺啲人熟口熟面. 認得7,8成.  2009年先撞入嚟同cdfam.. , 驚覺竟然咁多會員, 所以估呢個數.
% `. Y0 V' q' f/ Y* `( i" F2 {9 @4 }! l4 Z$ e
以前唔知香港都有呢啲 web forum, 亦懶得搵, 自己買嘢自己玩.
/ s, u+ V2 h& ]% V; z  S, ?; l: G, W) t
以前睇 nntp newsgroup 就好多, 不過外國人佔絕對多數, 都係lung住gay/lesbian/TS為主, 本地料係無, 8 g# W( C# U6 a' k( D! @
) A1 E/ Q/ D+ b3 ^: w
另  digital camera 同可拍照手機亦推動 CD 好重要, 即影即睇, 過癮好多, 菲林我真係無胆攞去冲晒.
9 `4 X2 z  e5 f$ O! a( G3 l2 x我自己買第一部 DC, 有幾成原因係用嚟自拍,  當時照片依家睇番真係慘不忍睹
作者: dcch1    時間: 2010-6-20 23:08

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-20 23:00 發表   
- `' d: Q) A( K" E& f- j- J好難估, 十萬八萬有傾向嘅應該無走雞, 會去實行嘅, 估計有幾千, 露面出街就真係少, 睇呢到同cdfam, 感覺啲人熟口熟面. 認得7,8成.  2009年先撞入嚟同cdfam.. , 驚覺竟然咁多會員, 所以估呢個數.變裝 | 戀物 | CD | 美女 | 美腿 | 絲襪" A" b; i6 r9 L) r
: N8 Z/ l. j9 R! H8 E6 r1 U* @變裝 | 戀物 | CD | 美女 | 美腿 | 絲襪+ @' V/ g, c5 S- J( R5 h
% B) y  @% M. y2 s以前唔知香港都有呢啲 web forum, 亦懶得搵, 自己買嘢自己玩.變裝 | 戀物 | CD | 美女 | 美腿 | 絲襪2 h" L, i. i; c& S2 Q
" X1 b% e. H2 J- B, ]- C戀之天地& O$ S8 S8 b" d: ?* y' R+ x% \  w' G3 |& ?9 R% g- _* `
以前睇 nntp newsgroup 就好多, 不過外國人佔絕對多數, 都係lung住gay/lesbian/TS為主, 本地料係無, - G! K8 b& n& l1 e1 j! T. {- \$ G  s/ L* h7 c; F" ^; N' A
9 c$ F! s! v7 r. @
8 ^: ?7 b+ c  f$ G0 A# }另  digital camera 同可拍照手機亦推動 CD 好重要, 即影即睇, 過癮好多, 菲林我真係無胆攞去冲晒.
& u; ^0 ^0 a* _9 B$ s) G1 Y我自己買第一部 DC, 有幾成原因係用嚟自拍,  當時照片依家睇番真係慘不忍睹
. s5 O' [, y8 D$ B5 g* |9 u
4 |; J- F3 A+ a( D- \/ q哈哈, 突然見到你話冇膽拎菲林去沖晒, ; g$ b  _* p/ w9 A* p
令我諗到如果林過雲係活響2010年而唔係196x年, 3 @$ \0 k7 i$ k) w/ F7 L
咁雨夜屠夫都冇可能咁快會捉到...$ ?+ _8 C" s8 M5 z3 J
0 m9 r$ D9 S$ d. r
好似叉開o左少少話題, 不過呢度o既CD討論真係理性過CD FAMILY, / w( S% S" N4 {# m  f8 t8 ]
起碼呢個分開好多子論壇, 每個人都可以就住自己喜好入唔同佢傾嘛~~
! Y% C7 o* u( }; t. f  r7 M9 W  Q( B# w! P
同埋呢度o的o的人多數都係純CD囉, 唔似得o個邊...
作者: 心儀    時間: 2010-6-20 23:17

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-20 23:08 發表   
* w. t$ s3 G7 V9 ~2 D+ Z' {+ ~. ^* v% r. j; q

$ X( Q4 W2 z5 s5 n哈哈, 突然見到你話冇膽拎菲林去沖晒, , L& E0 ~, ]" N) b1 q& q
令我諗到如果林過雲係活響2010年而唔係196x年, : \$ g$ V' s  r* i! d$ c' r. d
咁雨夜屠夫都冇可能咁快會捉到...& }1 z) b4 u; x; S% [

& ~$ `+ D% w2 |2 v4 w2 R, ~好似叉開o左少少話題, 不過呢度o既CD討論真係理性過CD FAMILY, ; S3 Y( r2 M4 B& O, _- {& p
起碼呢個分開好多 ...
$ V! _$ G; }! @6 N+ \7 v0 E2 U果邊先多純cd# R' G! Y: k# N+ r" T/ z
雖然ts都佔唔少  t# @% r+ S' o9 W9 F
但係呢邊大部份人係純戀物
作者: cdtv    時間: 2010-6-20 23:18

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-20 23:00 發表   ! v+ S& j  d* H
好難估, 十萬八萬有傾向嘅應該無走雞, 會去實行嘅, 估計有幾千, 露面出街就真係少, 睇呢到同cdfam, 感覺啲人熟口熟面. 認得7,8成.  2009年先撞入嚟同cdfam.. , 驚覺竟然咁多會員, 所以估呢個 ...
: o* ?) z9 h0 k$ G! [" B
! \+ q7 i9 Z# }1 j
6 \* T2 w% x, P2 g" A* P- W講開我都係wor
) R2 e( D- W1 d: T6 |當年買 DC 都係為左自拍* R# x6 L% ^/ r" X+ V% q; M
未買之前係用個得120萬像o既 web cam 仔, 質素奇差
7 A& F+ i% D' N: M5 @而家睇返都覺得自己好核突, 成腳都係毛, 對腳又粗, 就咁著住裙影相, 自己睇到都想嘔
作者: cdtv    時間: 2010-6-20 23:21

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-20 23:17 發表   / [% K) T6 W0 L8 b+ k# J0 V0 f9 W
, E& S% a* T2 E) E
果邊先多純cd
) u1 p( [+ R- |: F& b雖然ts都佔唔少- i- ?) f( L5 \+ u' C
& P. M9 ~3 p8 L* x; n( k
+ Y8 j) c# e- T+ C1 b認同, O* V- s' a& r( L
dc 仔你真係搞錯左喇
3 ?* ^3 B1 k; O4 t4 ^  j) J呢邊好多都係戀物, 戀絲戀鞋, 戀手套都有, o個邊就未必適合佢地
, d" T" l5 ]1 V: G. Y% ]我開呢邊都係想呢班人有個地方傾下, 所以以前呢度叫香港戀物討論區就係咁解
作者: dcch1    時間: 2010-6-20 23:22

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-20 23:17 發表   
( H0 s; {/ q/ V6 x2 S! z1 C4 a2 y  Z& |8 z' J
果邊先多純cd
1 ~, ~8 d7 `  ?2 n雖然ts都佔唔少& W; v3 o& z2 E: l3 S* P
' t% H1 X) k% g- {
1 I" B9 s: l2 \5 Q' T# ^. s
引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-20 23:21 發表     D! y+ z+ K, F. E  A8 p
4 S' L# f8 \* e% e+ S& M0 }" J
/ z; Z" z1 ^" t6 X/ ~
認同
1 L) d& y6 r$ O; e8 udc 仔你真係搞錯左喇
& w( h7 F% ~3 N) j6 w, ]- E' P8 {呢邊好多都係戀物, 戀絲戀鞋, 戀手套都有, o個邊就未必適合佢地
0 E% _: z3 d) D6 m2 s1 O我開呢邊都係想呢班人有個地方傾下, 所以以前呢度叫香港戀物討論區就係咁解
: Q' l4 V6 p8 L( h  e* \6 o; E* F7 K  G/ G$ L
但係o個邊冇一個專傾校服o既論壇呢,
  U  y+ w1 s$ I要見到"校服"只有去"購物交流"區, ( _0 m3 X# S, s# ]( ^( {
仲要幾百個Post得一/兩個係講校服,
: n* q. c1 H& }自從o黎o左呢度之後, 我都不知幾耐冇去過o個邊lu~~. V& e  P6 k! h8 ^# P6 m4 c- {" Z

3 g( s! `- W! Q兩位前輩, 其實戀物同CD點區分呢?! 我鍾意著校服, 但係唔會特登戴假髮化裝扮女仔,
; C& x( o/ h0 e) U3 O) W" d% I咁我算邊類呀?!6 C- l5 o4 B& I! g, c
! X% o4 c1 J  p5 l- }
作者: dcch1    時間: 2010-6-20 23:25

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-20 23:18 發表   
  r+ D6 p9 [  }- X, r  N9 ^: B9 v* m1 D$ p5 i
: ?7 K- N1 r# C7 q; }6 D
) n4 `# K  n* {: b
講開我都係wor) p& V! Q6 o- t5 E0 @6 z" i% D% _9 x' X
當年買 DC 都係為左自拍
- u4 v! b% b& |9 b  H  [未買之前係用個得120萬像o既 web cam 仔, 質素奇差
5 Y) h; B8 F$ b9 r& r+ s9 f3 g+ p而家睇返都覺得自己好核突, 成腳都係毛, 對腳又粗, 就咁著住裙影相, 自己睇到都想嘔
8 G. I0 W' C8 V. ^
1 `  L7 u- s+ _6 B5 t. `0 c* W
我淨係享受「著」o既過程同感受, 但係完全唔會有自拍o既衝動囉, (同日常生活一樣, 唔鍾意影相)3 r' S; t( r! B0 K& p! `2 D7 c
點解你o地會鍾意影相o既?! 好襯青春留倩影?!
作者: iamonheel    時間: 2010-6-20 23:27

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-20 23:17 發表   & `2 y1 r0 |# t0 U! K
' V" M) K) |" e+ m4 `* B
果邊先多純cd/ g2 g2 ~2 `3 f' p# [- a4 b9 m
雖然ts都佔唔少
+ D; G" L- j* c4 Z但係呢邊大部份人係純戀物
* {2 v6 B5 f, |, P5 z2 Y" D
  C8 T9 {; q+ n0 J$ A
post CD 照片, 個面多啲啲, 但其他討論氣氛, 呢面旺好多, + s# r# k3 U2 n6 r
個面TS, 用藥, pre-op 好似幾多, 感覺亦稍情緒化, 我絕少搭嗲.
作者: 心儀    時間: 2010-6-20 23:29

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-20 23:22 發表   " H2 T3 K4 I2 ^9 A4 D

. {6 `) N! e; f
8 j" R& Q* C% Y1 P+ p0 @
6 `4 G, g, Q6 Y8 }* ]5 |& `0 ]) Z" y: F2 N
但係o個邊冇一個專傾校服o既論壇呢,
  k6 s6 r. B7 G; Q) c要見到"校服"只有去"購物交流"區, + s% Z9 R" K" s/ Z; T% j3 Q7 x
仲要幾百個Post得一/兩個係講校服, ( x7 ?4 Y9 l1 }3 K/ s
自從o黎o左呢度之後, 我都不知幾耐冇去過o個邊lu~~" z1 X9 d% G" q. B) ~$ Z/ e( ]: X

F/ e0 `" T# b& L兩位前輩, 其實戀物同CD點區分呢?! 我鍾 ...
( _3 ~8 G! ^3 o! N4 x+ _
你呢個情況應該係戀物
' P  h; G( W) A5 Mcd我定義為,是需要full set女裝先叫cd7 O5 l6 _7 h! ]
只單單著絲襪卅鞋卅校服卅手套,係唔算的
作者: iamonheel    時間: 2010-6-20 23:32

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-20 23:25 發表   3 H4 D6 c8 j1 Y% u0 K
2 F( ]. c+ O8 c& K3 H' A4 K

( S1 }; `8 ^5 l2 ^$ Y! j7 h* P我淨係享受「著」o既過程同感受, 但係完全唔會有自拍o既衝動囉, (同日常生活一樣, 唔鍾意影相)
: I0 s; ?3 q# p6 f) P; p9 L點解你o地會鍾意影相o既?! 好襯青春留倩影?!
& y# B5 u& @! h0 H1 h+ C$ I; E9 B
/ f* y" s+ r( W% j$ u! e
好襯青春留倩影, 呢個係我近來影咁多相嘅主要動機, 我年紀唔細喇, 唔想老來後悔, 好想知自己full dress, full  makeup乜樣
作者: iamonheel    時間: 2010-6-20 23:35

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-20 23:08 發表   
( J. d9 ?$ a$ N: x
, ^3 }- q: ?$ H/ z, v! ~
5 e$ z8 j5 ]# a: L: n哈哈, 突然見到你話冇膽拎菲林去沖晒,
7 u8 u( I! r/ u: Z/ m8 a令我諗到如果林過雲係活響2010年而唔係196x年,
* a5 @$ ^. C1 f2 m, b/ U咁雨夜屠夫都冇可能咁快會捉到...+ Z5 ^' K2 V; V

& F( |0 l( i6 u7 {4 q好似叉開o左少少話題, 不過呢度o既CD討論真係理性過CD FAMILY, $ S5 K& M9 H' M- B* \, M
起碼呢個分開好多 ...
6 x3 t, L; m& u* `7 Y  G) J* r5 u& K* q+ O6 R
我都諗起林生
作者: dcch1    時間: 2010-6-20 23:35

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-20 23:27 發表   
3 M+ p. Z$ @6 n7 m1 n9 D9 R
; N* m" g+ U7 R; A8 `( y: h: w' T8 _% ]# f# ~
post CD 照片, 個面多啲啲, 但其他討論氣氛, 呢面旺好多, , p% C/ s# ?# [) P5 R
個面TS, 用藥, pre-op 好似幾多, 感覺亦稍情緒化, 我絕少搭嗲.
9 Y6 W8 W! z! P- u

[+ ]" z. w/ H$ L4 g0 n* O7 x我覺得呢度o的人有三大類囉(就我響校服區o黎講):
( X9 n1 i/ @& S  R. j1. 純粹睇人o地留意根住搵自己要o既資料, 睇o下有咩著數情報, 冇input冇output, 自己搵著數
  ^5 B( m2 P6 u5 J+ Z+ s2. 淨係識問, 問完之後個結果係點唔話你知, 突然冇o左影咁, 淨係得input完全冇output7 M! P/ J( i: t
3. 有share有交流, 除o左有o的「獨門秘方」收埋之外, 大部份都會響post度傾, 有input有output.
. \; V' H( R3 F' w, a4 p5 V0 ~2 b8 `* g
當然唔計好多上o左岸o既「高人」啦, 呢o的就係o依家校服區o既情況~~3 B) c5 Q& j. b

" P- x; Y% s  D% \2 L+ |* dCD FAMILY好少上, 所以唔知o個邊咩環境, 只係知o個邊一定唔會有人會同我可以作出校服交流囉~~
作者: dcch1    時間: 2010-6-20 23:39

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-20 23:29 發表   
. M$ k9 r7 s- d4 T% _0 x
/ N* j' u# r* a. f+ y+ F你呢個情況應該係戀物9 g. A) ^7 f; m7 ^+ I  O; I: X1 C
cd我定義為,是需要full set女裝先叫cd" o2 F% H/ s1 v6 u
只單單著絲襪卅鞋卅校服卅手套,係唔算的
% W" ~  I  J  C* i( ]5 c& b- i" g# Q
我都認同心儀姐姐你o既定義,
; I, H; Z1 p  \% M5 Z+ Z* n# `因為我淨係迷戀「校服」但係冇變做一個真正女仔o既衝動囉,
9 `+ I- N! w" ?+ dAnyway, 根據壇主o既定義, cd=男扮女裝(or 女扮男裝), 5 p2 i8 |/ Y  D+ h  L4 _  O1 R8 Q+ ^
人o地問我屬邊迷我咪話係cd囉, 但係心底都覺得自己係戀物, 迷戀校服囉~~
作者: 心儀    時間: 2010-6-20 23:39

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-20 23:00 發表   ( o* ?$ {. k0 c0 w9 ^
好難估, 十萬八萬有傾向嘅應該無走雞, 會去實行嘅, 估計有幾千, 露面出街就真係少, 睇呢到同cdfam, 感覺啲人熟口熟面. 認得7,8成.  2009年先撞入嚟同cdfam.. , 驚覺竟然咁多會員, 所以估呢個 ...
& v5 s, a, ?" T4 z1 O* d0 C
我都認為香港有十萬八萬人係有傾向
; |# t  J& p7 D+ N# e) o$ A) `實行既應該會比大家想像中要多' S( E7 q! q1 s  I. I& Z5 e5 F1 b
其實呢,post相既人只係佔實行既人極少數
: m/ h5 B  r/ x8 a+ t3 N我諗我同cd交易次數接近一百次了,我諗只有1卅5左右既人真係貼過相$ f$ n' B5 r/ j" C: s8 e, @0 x
我亦都分別同其他cd傾開,有d係cdfamily既會所會員,佢地話有好多人係唔出相的,但係又cd得超正
. {2 g5 @$ F: [1 f加上現實上應該仲有好多人未搵到cd既討論區
/ H" w# b  x& Q8 B, h0 l# v" y8 K0 c! C3 d) L' m- \4 X' ]
睇新聞穿女裝偷拍入女廁既人都捉左唔少啦...
作者: dcch1    時間: 2010-6-20 23:41

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-20 23:32 發表   
9 D4 X! n% |, O4 I  X5 c9 j& V% V& Y6 p1 f: N) a9 M

9 n1 L6 |9 O5 n好襯青春留倩影, 呢個係我近來影咁多相嘅主要動機, 我年紀唔細喇, 唔想老來後悔, 好想知自己full dress, full  makeup乜樣
& Y& ?5 j* E1 f2 t3 w

9 }4 t) Q/ E0 O( w7 d, g8 S咁都係o既, 如果你鍾意「影相」梗係會影多o的啦, : ]  @% a# R# R+ l0 Y; m' }& x
我自己就會將自己對眼作為「私人相機」, 7 y2 a4 Z: G) d" z, M, ]4 O
有咩睇到/見到/望到/看到都會「映」入自己o既腦裡面,
. t  H4 z) s1 u1 |4 M+ I盡量記得幾長時間就記住, 唔記得就算數~~
作者: 心儀    時間: 2010-6-20 23:42

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-20 23:27 發表   + c) X& ?6 y5 W

& v4 q7 X1 Y" s
& v; M* I1 s/ P& ], i# Upost CD 照片, 個面多啲啲, 但其他討論氣氛, 呢面旺好多, 8 d5 c# W  ~9 c; ^( n
9 \1 R* A0 u7 b" T& D$ L
果邊吹水區好多時一日都未必有一個post
4 w+ {7 \7 o! f* l  R4 E  V但係我就覺得果邊發展得真係好成熟
作者: 心儀    時間: 2010-6-20 23:44

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-20 23:39 發表   
% ]3 z- T2 M  y
  `. I$ }0 F  l( f6 J1 x3 s) S4 E$ j4 S& R2 \6 m1 U0 B5 E# c7 d$ N
我都認同心儀姐姐你o既定義, 7 N1 Y; A1 V) L+ ?9 I: W% q
因為我淨係迷戀「校服」但係冇變做一個真正女仔o既衝動囉,
' v: H2 |; g$ A, J) S! _+ ?% yAnyway, 根據壇主o既定義, cd=男扮女裝(or 女扮男裝), * n; k2 I. Y5 P6 @: ]1 C+ M
人o地問我屬邊迷我咪話係cd囉, 但係心底都覺得自己係戀物, 迷 ...
4 r0 s! p; _# ?$ T
其實都算既∼1 {* A2 o6 D! Q$ {/ N
不過cd要分的話真係可以分好多種,cd係最廣泛既叫法$ K. N9 ]+ g) P
tv/ts/cd/戀物等等都可以統稱cd
作者: dcch1    時間: 2010-6-20 23:44

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-20 23:35 發表   
  n( ]' z' a- Z( h$ q; f' ~) F2 L9 p7 Y' k4 J* X# ~7 `5 [% ]

W" [& s6 p( M) f5 C我都諗起林生
5 S# S# I: p1 L, `% [& C' H7 C8 u$ x
林生...不過如果佢真係生於呢個年代, $ @) E2 U4 R8 S# p" K; P, I2 n* C
響依家呢個咁資訊發達o既社會,
3 M) }! c  s9 I) ~- D; _# J0 T佢又會唔會變o左做「雨夜屠父」呢?!/ D  A0 P7 P0 d! B
其實都好難講, 古有開腔手傑克, 過去有林生, 最近有徐步高, . [( v1 \6 @. S) i4 Z  k& A. w6 X
究竟係年代問題定係人o既問題呢?!
' i/ s" V; M+ J5 B
3 ]7 g9 c2 K# m* e(又叉到個話題好開添, 大鑊!!!)
作者: iamonheel    時間: 2010-6-20 23:47

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-20 23:35 發表   
8 X5 t. x6 `/ l- E  V- [; K6 R7 O
& y' G% X' c8 Q% f- U9 w# u
* m/ j  q- P. T( @* I; U我覺得呢度o的人有三大類囉(就我響校服區o黎講):
: w) y& [! p& Y5 Y- u% `7 z$ L1. 純粹睇人o地留意根住搵自己要o既資料, 睇o下有咩著數情報, 冇input冇output, 自己搵著數$ Z/ o+ n5 F+ G  R, V! q$ E
2. 淨係識問, 問完之後個結果係點唔話你知, 突然冇o左影咁, 淨係得 ...
' Q) c& v! `1 P( `4 R, Y  {- C" M8 g) T& B3 S
CDROM, 齌索料嘅程况係無辦法, 我睇模型玩具啲forum都係咁. 整整吓就自己變番 CDROM.
  n- b. A' |/ B, k, D
, {- t( ?7 s$ L( _( E! @! q講校服真係只此一家, 睇怕外國同日本都少咁專門, 有嘅都係cosplay服多, 唔係真係著得番學嘅.
作者: cdtv    時間: 2010-6-20 23:48

影相除左係為左留倩影
4 s  p: z7 K+ {( o6 ]仲有最重要就係為左進步
1 B& l* F7 z& c! A) t' R; }7 G' T: a每次影完睇返, 再同之前比較下
/ h" }0 y0 q3 c/ M. Z9 ~: O( M睇下化妝有冇好d, d 衫搭配有冇靚 d
& P9 x. _) c5 m& ^5 ^  A9 y2 l從而追求進步9 x3 B; x& a+ j4 _7 o4 ~" ]$ k
希望自己越黎越似一個女仔5 z) [7 U# n5 [/ h7 E( T( l& B# Q
呢 d 係 CD 變靚 d 心態
作者: dcch1    時間: 2010-6-20 23:51

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-20 23:39 發表   
/ B3 l6 E8 c# {- X/ W0 ]5 D2 \! @' F; w+ H. W2 |/ p' z
我都認為香港有十萬八萬人係有傾向% r- @6 B$ T% k2 w6 y. f* N* ?! g
實行既應該會比大家想像中要多2 a; e( D  D, Z& N# `+ G
其實呢,post相既人只係佔實行既人極少數www.hkcdtv.com  q) X6 {, [: \0 H$ _: E- A  S  H3 X
我諗我同cd交易次數接近一百次了,我諗只有1卅5左右既人真係貼過相
# k1 m! S6 N% m* ^我亦都分別同其他cd傾開,有d係cdfamily既會所會員,佢地話有好多人係唔出相的,但係又cd得超正戀之天地/ h4 [$ }# ?* ?" Z) S0 Y/ Z1 ~1 n7 ^# J
加上現實上應該仲有好多人未搵到cd既討論區變裝 | 戀物 | CD | 美女 | 美腿 | 絲襪; d) `* |& R) d/ o8 Z. G% a% }6 ~3 o8 M
變裝 | 戀物 | CD | 美女 | 美腿 | 絲襪( H: t( G" q) U" o! T& Q; c
3 y) ?- k8 Z7 P# W! z% ]睇新聞穿女裝偷拍入女廁既人都捉左唔少啦...
6 ~# r* M( ?/ o( b

: {0 m2 l7 J# t; C9 I/ v: I其實真正鍾意CD o既人未必等於真正鍾意影相,   s, S( T* i; _0 |
佢o地係享受CD o個刻而未必想「流傳於世」囉,
" U- C0 A, C: g& w* L1 o同埋我都同某o的校服愛好者交易過,
6 m/ ?4 r. I6 y0 J% H' w" z" C通常都係冇咩點回Post o既人,
& @% r6 n8 x, m" m! J1 I留得Post o既都有佢自己門路去得到心頭好, : O! H" t5 {9 Q( I
冇留o既通常都係持觀望態度/未發聲.
5 d5 B/ w. C9 m7 X/ I4 Y& _
2 n' S# ^# S5 e. V1 i穿女裝入女廁o既根本就係影衰晒o的 CD,
, n# q! z: j8 H) {, @我唔信佢o地入女廁唔係為o左其他目的囉,   X; K8 J5 U: i6 N; Z2 t
如果真係要「解決」, 咪入殘廁囉~~
作者: dcch1    時間: 2010-6-20 23:55

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-20 23:42 發表   : d: E0 B& i7 Q9 I

8 c' S/ p. C: q7 C2 z, [' K: _果邊吹水區好多時一日都未必有一個post4 z8 P  c; [2 L& `! Q
但係我就覺得果邊發展得真係好成熟
: y% d5 N* q- O% }
1 U  }  `$ P/ _, b, S! z# o0 S( i4 ?
太成熟, 新人根本就搭唔到嗲(好似o依家校服區咁, 太多匿稱, 新手好多時都唔知講咩),   B" y: h8 a+ h8 x/ z* A9 \
發展中o既地方先係商機處處.! P; T3 I4 d- W0 ?3 D3 [6 V

l8 b) ~( Z( q) ^3 S我好興幸自己加入呢個論壇係仲處於初型o既時候,; G3 i( l3 {# `& [
亦都覺得自己等o左一年半對校服熟識程度有返咁上下先發聲都係好事~~
作者: cdtv    時間: 2010-6-20 23:55

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-20 23:47 發表   ; T3 f/ {2 x4 ^/ b9 [' e
  Q6 w' w9 _( e5 u- Q* v# m

1 a; W) C4 h) A6 u- e, C  uCDROM, 齌索料嘅程况係無辦法, 我睇模型玩具啲forum都係咁. 整整吓就自己變番 CDROM.
5 j3 H7 V) @- ^- X# K- I
& k9 n. y: D$ D+ q3 g  N: b- {講校服真係只此一家, 睇怕外國同日本都少咁專門, 有嘅都係cosplay服多, 唔係真係著得番學 ...
/ E. M. `3 E; N
& n' S6 G( Q! s* k
其實我o既分門別類某程度上都係同我喜好有關
$ o7 d- x; K! q& O1 [: e! ^我最初都係好中意校服, 第一樣買o既女性衣物都正正係一套校服7 v: e. T: L$ L2 D: F
所以我開壇時就覺得校服區不可少& |% _& q$ M/ Z; c
絲襪、內衣、泳衣, 都係我至愛, 仲有引發我內在 CD 傾向o既其他類物品--> M巾
作者: 心儀    時間: 2010-6-20 23:58

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-20 23:51 發表   + |1 @5 D: ]& }/ M- B
) n9 _, C( N  r5 Q5 U$ T

9 ^  L: e2 o$ R1 ~3 \其實真正鍾意CD o既人未必等於真正鍾意影相,
- v% x9 R' ~5 @: h佢o地係享受CD o個刻而未必想「流傳於世」囉,
6 s: U6 T8 Z. k9 N1 E* p同埋我都同某o的校服愛好者交易過,
& _/ x/ X& o) U0 T5 u2 E通常都係冇咩點回Post o既人, / W6 [, ~% V  r* c- Q
留得Post o既都有佢自己門路去得到心頭好,
& ^2 d5 }& Y2 v# I/ |! q ...
1 X5 E1 _8 C8 m  v1 \  V不是太認同∼
$ o8 C2 f  z* L0 z有d人影左相,係覺得無必要po出來比大家睇,又或者無信心po呢∼
* J; k9 o8 M$ F8 ]自己收埋睇既大有人在
, a2 R8 q: U1 V/ R. q去女廁呢∼部份人可能係你所講另有目的
* r2 \0 l/ `" s/ z% G$ v但又不能說是全部喔∼
作者: anson222183    時間: 2010-6-21 00:00

我覺得一定有10k 喜歡cd
作者: cdtv    時間: 2010-6-21 00:01

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-20 23:58 發表   - D* S9 m+ j0 B# z

) z# z* [! l1 G4 V不是太認同∼
' T: G; @8 W, m2 ^; ~有d人影左相,係覺得無必要po出來比大家睇,又或者無信心po呢∼4 q" {, B( U( g
自己收埋睇既大有人在8 @1 c" V. G, M; [0 |  `8 S
去女廁呢∼部份人可能係你所講另有目的
& a) Q0 `5 K2 I/ {. {3 h  G但又不能說是全部喔∼
( a; S6 Q& k0 L8 r9 P
9 V0 J8 Q' e$ s7 n7 _. g: o  d$ `
2 O& t: y& S( i( n6 }
係囉" Q6 e4 c7 ]# |: V8 t3 P, u
男仔身形比較大隻, 唔係個個都可以似女仔咁slim9 t) G0 J) _' a, l
身形唔好o既, 自然未必有信心 post 出黎
作者: 心儀    時間: 2010-6-21 00:01

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-20 23:55 發表   
: q! P# q/ _) \
$ p$ V+ D8 D6 t8 Q$ d+ e# X2 P0 z- t+ m$ D# V* @' |
其實我o既分門別類某程度上都係同我喜好有關. C% ?8 I* e3 e* @3 E) W
我最初都係好中意校服, 第一樣買o既女性衣物都正正係一套校服3 [" r: t. b' l$ T5 Y' H! S3 N$ {
所以我開壇時就覺得校服區不可少; t4 Z  S- a- b; i; x  {
絲襪、內衣、泳衣, 都係我至愛, 仲有引發我內在 CD 傾向o既其他類物 ...
: f$ S. R4 @) i- ^好多cd都係戀物變成: B& u. J9 t4 Z1 s9 b
應該話,cd係一個統稱,真正純cd的人,係佔最少數的3 ^2 u0 R9 X4 a5 }# O/ U+ K9 m
通常都唔係ts傾向,就係tv戀物了
6 a: V% A# x2 m/ c' [6 B
2 p5 f0 F) a  |我好想知m巾點引發出cdtv大大既cd傾向呢 2 g+ i  P! ]7 z7 U1 Y
無m巾就無今日先cdtv大大@@?
# }9 u% R. L/ N% r/ j5 q1 n5 ]0 ^4 a8 G, \' @) v: Y
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 00:02

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-20 23:44 發表   
2 d6 C2 Z3 @2 l. P4 m( T7 \" g
' y1 i. v8 F# ^2 i. |其實都算既∼- D1 O* P# {# O% T2 ^- @9 r. k
不過cd要分的話真係可以分好多種,cd係最廣泛既叫法
& O& L' f  G# h4 o7 }6 ktv/ts/cd/戀物等等都可以統稱cd
! N6 z+ J4 g1 ?9 B8 u, r5 l) |1 V; w$ r* y/ w# u( P
其實點叫法都冇所謂, 即係等同人o地對你o既稱呼之嘛, : Z" ~( V0 R! j
叫你全名/英文名/花名/匿稱/阿仔/細佬/喂/等等...都得o架,
8 ]+ p0 d2 `. Z0 x2 s只要你知道係叫你咪得囉~~
+ N7 O$ P3 V: J  w, G% @" a& f- v, h7 ?) Q0 q4 C! M, a1 R
我自覺得迷戀校服o既人就ok啦~~
作者: 五香肉丁    時間: 2010-6-21 00:03

我覺得又可以多又可以少,,,,真係我都好想知
作者: iamonheel    時間: 2010-6-21 00:04

引用:
- B( o% n5 Q& L, ^" b' |( S3 g) S5 A+ _% X4 `+ Z( P4 G" q  K

' b" n) o  Z. M1 |4 \* ]其實我o既分門別類某程度上都係同我喜好有關' z3 Z, W% q/ l4 [& ?- m
我最初都係好中意校服, 第一樣買o既女性衣物都正正係一套校服
. R5 f( O# _( E; b+ ?所以我開壇時就覺得校服區不可少
2 s2 m$ o* A# w- q: _: Q: ~3 `絲襪、內衣、泳衣, 都係我至愛, 仲有引發我內在 CD 傾向o既其他類物 ...
" W  Z; x# ?+ n6 i% P% X1 x
4 m7 r% b0 G! \' G2 u3 I
啱啱諗起, 呢到嘅校服版, 就好似啲玩軍服嘅咁, 呢到屬於實戰派, 戰場版, 屬真正軍用物資, 其他forum只屬民用業餘fashion, 完全不能比
作者: 心儀    時間: 2010-6-21 00:06

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 00:02 發表   
1 Q+ U  w, Z. o" N- T9 j
/ F8 {* H, ]* A; X; c4 n. S6 _4 Y& l* z
其實點叫法都冇所謂, 即係等同人o地對你o既稱呼之嘛,
/ [+ U& M, e6 s8 }叫你全名/英文名/花名/匿稱/阿仔/細佬/喂/等等...都得o架, ' H' }  ]8 h4 ]5 Q! }, P  p
只要你知道係叫你咪得囉~~
: B! q3 z: B% _8 M/ m- S
4 }6 R) Y- p% J/ N我自覺得迷戀校服o既人就ok啦~~
) Q% l, d4 o& M( R
我又唔係咁諗  N: _' o- W% {; i1 l
如果人地叫你屎忽鬼或者x街,你會點@@, M9 N3 K2 q4 |0 T( g
都係叫你9 q0 w) s% K6 G- U
cdtstv意義上不同的∼
* B4 B! ?$ @! t, M+ x道理一樣
% p5 |( W% J# F3 l& i- H同埋我會唔鐘意人地點睇我, T9 i. [% c. l& E
難道要我跟出面犯法變態既cd去比
6 J* A5 H( F  S4 X所以我會分得好清楚自己係咩類型
$ M( z4 ~9 x$ D. T! t" _
( z( \3 e% l, p[ 本帖最後由 心儀 於 2010-6-21 00:08 編輯 ]
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 00:06

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-20 23:47 發表   
$ v2 G7 C5 P& d" t- b- \5 q: v4 _$ I5 v8 ^
! _  `, `# ^! q2 e, {0 r
CDROM, 齌索料嘅程况係無辦法, 我睇模型玩具啲forum都係咁. 整整吓就自己變番 CDROM.
7 p. v' _6 ]) x  @( d5 N/ M
/ j( ^5 P$ w1 j講校服真係只此一家, 睇怕外國同日本都少咁專門, 有嘅都係cosplay服多, 唔係真係著得番學 ...
2 M, A/ ~/ F0 F+ n
+ _$ {* u% x) W; A  q% p2 }同埋有咩多人都鍾意香港o既女裝校服, 我真係唔o黎呢度我都唔知, " G+ B/ K5 _/ T3 b% ^3 y
大大話話我諗都>500呀~~% t  K! a  V+ X3 E: U# g, e

+ ~+ I; ]' [- u% S我反而同你相返wor, 由cdrom變o左做transformer, % X3 w0 D1 R7 H, v
可能因為我收校服o既資訊都係自己搵返o黎,
0 }  s$ c+ v5 Q- ]; R6 j根本冇點響個板度「抽過水」啦~~
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 00:10

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-20 23:48 發表   
! Q1 n: Z- \2 _  w! x2 k影相除左係為左留倩影  V9 q8 @# ]* |3 ^6 O. G" Q
仲有最重要就係為左進步. [" p% D: d0 Q. v& f. Q3 Z" D
每次影完睇返, 再同之前比較下, H# o( r' @% j2 i
睇下化妝有冇好d, d 衫搭配有冇靚 d
! j6 Y2 `2 G9 A. f; _& k從而追求進步/ R& A0 s- X9 y2 z% o4 a
希望自己越黎越似一個女仔
! h1 u) y+ D) Y& t呢 d 係 CD 變靚 d 心態
6 z% j5 L: w6 J; v* q9 Z8 t( W0 v
! _1 l( i$ R; ~; G我同壇主o既心態有o的唔同,
( K% ~% `9 T  h6 \3 p  E$ w3 m8 N著校服(P.S. 我淨係對校服有興趣)純粹為o左o個種感覺, * H' r' ^6 b! _8 d
其他o既我一概不理, 因為我從來有諗過要做一個「真正學生妹」(正如我o既自述),
+ i# B7 y$ r* O. x3 a所以我只係會focus on點樣可以收到靚o既校服, 8 L% b) b5 }5 n9 |1 V! @, \
而唔係點樣可以CD得好睇囉~~
作者: cdtv    時間: 2010-6-21 00:12

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-21 00:01 發表   ) }2 Q( u! ?5 f% a0 v% p% t

' Y/ t3 F( e6 i, k; [: I好多cd都係戀物變成
5 m6 e1 l! \/ g0 n. G" f應該話,cd係一個統稱,真正純cd的人,係佔最少數的5 @1 b2 g! v$ a/ }( m# s! Z
通常都唔係ts傾向,就係tv戀物了, }# Q7 @( a/ a6 n

# u. _' Y' K& ^# ]4 K% c3 W0 S6 k我好想知m巾點引發出cdtv大大既cd傾向呢
6 Y1 W' o4 ]$ V4 m2 G  S9 R! X無m巾就無今日先cdtv大大 ...
. ~+ c4 O0 J' V# G" K: b1 R9 G/ B; ]$ f
6 W# o! z4 M' P/ I4 t* D- v
8 r' y; Q' b0 P" h) E
我好似唔知邊個 topic 都講過
( G1 z; b; u" v4 O& S有次無意中搵到阿媽o既M巾, o個時唔知乜東東就諗住攞黎玩下! g2 b* y/ W2 B& e+ Q% e
連月經係咩都唔知, 仲以為係成人尿片) U' O5 P; k% X& p0 X
之後諗住呢 d 係女人野, 應該用條女人底褲襯返, 就去媽媽個櫃度搵, v# `: c' Y% Y# p0 E
之後又無意中發現到絲襪呢樣咁美好o既野- J1 I, I+ V! g* N; Y+ P
但係o個時只係貪得意攞黎試穿下, 無實際keep住黎玩2 U2 I9 M& ^' V6 w' w! O2 G/ I
反而係keep住久不久去阿媽個櫃偷 M 巾, 因為覺得個感覺好正(好明顯係戀物)
* z3 @/ x0 m6 `' ?後來有次俾阿爸見到, 佢應該係去左告狀, 之後阿媽就收埋 d M巾o係有鎖o既櫃+ z) N# T# C% B0 e
但係我依然成日趁佢沖涼而阿爸又唔o係屋企o既時候去偷...
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 00:14

引用:
  C' i4 c# C, h* R. Q, y
6 K  W1 o" o0 a- x( z! ?0 K9 n2 H8 o9 S4 z; ?5 ]
其實我o既分門別類某程度上都係同我喜好有關
4 x' {0 r: ^, H& r5 F. m' B% y我最初都係好中意校服, 第一樣買o既女性衣物都正正係一套校服. x1 f" z6 o; n; P. h% S  d
所以我開壇時就覺得校服區不可少
9 `. U% N8 F6 A  ?絲襪、內衣、泳衣, 都係我至愛, 仲有引發我內在 CD 傾向o既其他類物 ...
. \9 u7 T' T& a! Z2 t+ {% i

+ u! O0 I) C( g) J+ Q: Q8 Y# T) O9 x好在壇主都鍾意校服先開呢個板, 如果唔係一定唔會有今日o既「我」~~
作者: kk1985    時間: 2010-6-21 00:16

我都系好似樓上甘開始架喔,哩家越來越中意
作者: 心儀    時間: 2010-6-21 00:17

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-21 00:12 發表   2 @1 D* w9 c% g! U- P( z
5 G0 S: ?$ G4 n' s/ @$ C1 e
% @' a0 d' d# a: n% M% H& `1 d
: A' d/ l( F9 w
我好似唔知邊個 topic 都講過" G0 L. f7 l8 Q+ M
有次無意中搵到阿媽o既M巾, o個時唔知乜東東就諗住攞黎玩下+ o6 b$ ?, m$ x! v/ X
連月經係咩都唔知, 仲以為係成人尿片
, _9 i4 M* Q9 j4 D* Q( \! ?) Z- _之後諗住呢 d 係女人野, 應該用條女人底褲襯返, 就去媽媽個櫃度搵
+ \" M# j) A4 H" W  M之後 ...
" @- I5 h7 C+ B1 y( p% E0 d果時大慨係幾歲呢
, K, H' r2 d. V應該好少人係m巾開頭
4 ?4 {3 t6 R" O" J5 H1 D% X! E( D- b
" }$ ?5 q* d" p[ 本帖最後由 心儀 於 2010-6-21 00:19 編輯 ]
作者: cdtv    時間: 2010-6-21 00:17

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 00:14 發表   
, L: p" s- t8 n2 V' E* ~. g  t& R! z: J3 @8 R

7 T8 s8 x+ b( @  l! K好在壇主都鍾意校服先開呢個板, 如果唔係一定唔會有今日o既「我」~~
( {+ p# q, e* b

" ~7 _" o3 F4 B不過我而家對校服o既興趣減左好多
) L0 Z4 E% ^5 \: p( A6 ~- ]* E以前成日都有好多校服想買8 d  l' C+ w( q; d+ f) D
而家反而想買多 d 普通o既女裝、女鞋
作者: iamonheel    時間: 2010-6-21 00:18

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 00:06 發表   / U/ h. W0 M+ `4 A/ a3 i

: a" c8 A6 p, Q; |2 D5 i
; ]! Y4 x7 W0 F; {  K$ ~9 }同埋有咩多人都鍾意香港o既女裝校服, 我真係唔o黎呢度我都唔知, . _. {& V9 H9 i8 G  q
大大話話我諗都>500呀~~
, N" L4 k8 H7 w2 u/ J8 b* G- ^: E" H) b1 _
我反而同你相返wor, 由cdrom變o左做transformer, % [9 _# f+ g, m( [4 }, Y
可能因為我收校服o既資訊都係自己搵返o黎,
: e" |$ A- }, O8 Y0 A4 \$ c7 I根本冇點響個板度「 ...
1 ?3 ?9 O$ T% H
. p  u8 u" B* u" D" O% E
我就咁, 唔知頭唔知路, CDROM先, 見啲人問嚟問去, 都係嗰啲問題, 自己有經驗, 即管答吓, 越講越多, $ m4 _% K# V# l6 \0 f3 N! S
但漸漸無乜人回, 新account又問番嗰啲問題, 卒之收檔, 變番CDROM.....
作者: pingu142857    時間: 2010-6-21 00:19

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-20 23:51 發表   
% u2 v& L1 X9 t9 d% _
. ^6 R# N1 ?- G: {! w' [8 W穿女裝入女廁o既根本就係影衰晒o的 CD,
, L0 G/ P) X! V( o) {" C...
% o' l; T) p) F# `" @1 R, e2 [, f) \! o# O% I( b; T
某一d人真係劣化左cd囉,(好似某電視劇咁),佢地係宣揚左cd,但係係負面個隻囉,
* I' n8 S' O1 N: C1 H: ]
! b; n; a1 a. ]0 c8 F- i' ]我唔係唔想post相,只不過到而家都未完全信任到互聯網安全,尤其某事件後更加冇意欲,
, X/ t' X* O2 ?另一方面,正常一個男生真係做唔到女生個種曲線條,同埋好多位點修飾都係破綻, # s9 U) R; q1 f) X2 F$ R/ X' w4 w0 j
我最討厭粒喉核,又突出,又變到把聲低沉...
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 00:20

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-20 23:58 發表   ( j* H. L4 `: j8 r+ Z! \4 O& c4 a( _# b* k
- q" e! O/ Z: |# B
不是太認同∼8 t( t, x$ ^( o+ S5 o/ W
有d人影左相,係覺得無必要po出來比大家睇,又或者無信心po呢∼8 d+ k$ N# E( M0 M  K
自己收埋睇既大有人在/ h- W4 T% m; v
去女廁呢∼部份人可能係你所講另有目的7 j2 C) |( @' ^" c: P( F5 o1 y' ]
但又不能說是全部喔∼
# f! O9 ^0 J+ r
) B: O2 J, v) |. B+ K某部份人好似心儀姐姐咁講啦, 但係好似我呢o的純戀物咁,
! j8 I, u& q% w9 l" ~就唔會影相show off囉, 覺得影o黎冇必要,
0 A+ C! L. j" L+ W* D1 y+ g尤其係網上世界極不安全, 一個「人肉搜尋」咁起晒底, $ [' H" \( n* B6 C" @& @
太唔健康o勒, 仲危險過現實社會~~" O4 i' I: z% H+ d* u1 k  O  i7 m

: e* t# H, X8 o我除o左響呢個forum積極留言之外, ; H2 z. |) m- O" Y
響第二度我除o左收校服, 根本唔會多言, ) P5 C" H/ d! B$ \4 A+ A
就係怕呢個比現實生活更危險o既「小社會」~~
% K: ^* M' X1 A$ ]+ z, c$ K% z+ g1 r0 W
至於入女廁問題, 當然除非冇辦法一定要去女廁之外, + w! X3 s( x+ s0 x* m! ]
我覺得明知自己CD緊, 要避忌o的囉, ( z) x7 _1 ~6 I: ^& J
除非你決定要變性, 如果唔係就唔好入異性洗手間嘛~~
作者: cdtv    時間: 2010-6-21 00:20

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-21 00:17 發表   2 j' _7 U% G, l2 Y0 G

$ Z/ P! _  d4 B/ ^果時大慨係幾歲呢 7 l4 k9 Y& `+ T0 y8 z7 x
應該好少人係m巾開頭+ t5 d  p4 Z5 N- }
m巾會舒服嗎
9 i/ [5 z, J6 J: E5 p6 w( w

5 d$ ^" R% _7 r. ~7 m# f" U9 m: O小學囉, 好細個
( _; B! e. G) `( F, h  OM 巾軟綿綿, 搭配著女裝底底, o個種包裹o既感覺好正
3 b) L& c" m! G8 G不過如果你唔中意係唔會明8 ^9 E, \( m. c& R6 Y
就好似 d 人都唔明點解我地好地地一個男人點解會中意著女裝一樣, 好難解釋俾你聽
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 00:24

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-21 00:04 發表   / u0 D' y. T8 `. h: p2 Y
7 F2 S# C' A0 e

5 m& L3 n2 @- \, T! V& [' B啱啱諗起, 呢到嘅校服版, 就好似啲玩軍服嘅咁, 呢到屬於實戰派, 戰場版, 屬真正軍用物資, 其他forum只屬民用業餘fashion, 完全不能比
8 T4 b! |- U; ]& v/ Q! Z, e

9 [$ p, v# _) Y& a2 V呢度o既校服板, 都係要咁多同好合力發功先有今時今日o既成績,
: e/ u5 P. p+ h4 S但係我覺得, 如果可以再組織一下入面o既分類就仲好o的, ( E, t- l4 K  g& b) O0 f; E
因為太多有用o既資料沉晒底o勒, 20大板, 如果唔係o黎o左一段時間,
/ s+ B, l/ U% z我諗都唔係個個都有心機時間精神搵返o的精華囉~~9 {' [+ |) K" O1 M# j: o6 }7 p# i
- x: ^' s/ \* q9 O8 a- F
話就話成日叫人睇舊Post, 但係實際上, 自己都知要搵真係好困難啦~~
作者: 心儀    時間: 2010-6-21 00:27

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 00:20 發表   9 t  I8 R) p6 E6 d+ m9 \

' w/ Q. D7 U- g; u2 A$ @) c/ }/ s' v  F1 b2 W$ o- k) {' l
某部份人好似心儀姐姐咁講啦, 但係好似我呢o的純戀物咁, 4 l( k' l* W% H& D
就唔會影相show off囉, 覺得影o黎冇必要, 7 g7 H8 P" ]' y( w' J$ i- X' c
尤其係網上世界極不安全, 一個「人肉搜尋」咁起晒底, 8 Q- a0 h/ J4 o5 f4 [8 [$ _/ d0 n
太唔健康o勒, 仲危險過現實社會~~1 r' U! G5 l1 i7 U
6 B) ~, k1 i3 Y8 }8 F
我除o左響呢個 ...
- D/ Y8 b: p& t, o' V$ B8 _% v* o: p6 e
有d人真係當正自己係女仔架
$ G. ~5 F$ Z2 ^( Y6 I所以佢地覺得入女廁係好正常
0 H, U! \4 c$ p% q  I  r3 t8 m& ]- L
+ K2 z+ X' k6 Y! v網上既資料如果處理唔好∼真係好易比人起底
% T5 i7 F0 X; s0 C所以我好多時都好小心
5 l4 T" N* J* D9 f8 `有好多個e-mail account去做唔同既野
作者: 心儀    時間: 2010-6-21 00:28

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-21 00:20 發表   
: A% J, Q7 m6 T  x& ?7 N
" n: n: W1 o% ?4 ]" w& P6 _3 F' T2 O
小學囉, 好細個+ \+ U4 v/ N( q7 I
M 巾軟綿綿, 搭配著女裝底底, o個種包裹o既感覺好正
; Q6 y2 @3 \$ ~7 t/ I7 Y) F不過如果你唔中意係唔會明) n6 K6 R* h0 d) h7 S% O+ z( o: F
就好似 d 人都唔明點解我地好地地一個男人點解會中意著女裝一樣, 好難解釋俾你聽
1 Z/ U% L& `7 h5 G8 X$ J
唔係丫我有用∼
7 k& J2 w" n- Z% B7 \1 |- _, M不過而家轉左cd方法好少用
# }1 V. B3 ?1 k6 e, H/ y+ B用都係滿足自己女仔既心理需要7 r$ ~6 u- e+ w' j$ f/ \; ]& T
我感覺唔到舒服
* l- _4 N% ]/ D' b% Q* E可能係我有另一個方法更舒服
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 00:29

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-21 00:06 發表   8 k+ P: E1 j$ D+ P) f+ ]  F, x

# p0 ~$ W( f$ A) |- ~& R5 y% ?0 o" z我又唔係咁諗% `0 M; f$ M5 V3 c2 _
如果人地叫你屎忽鬼或者x街,你會點@@
: y* R7 L# o1 I! R- l# ^6 d5 q都係叫你
* h& D# ]" b3 ?7 |cdtstv意義上不同的∼8 o2 E, S! q$ R
道理一樣, W9 c- N) U/ U; v* c) U# J/ P
同埋我會唔鐘意人地點睇我9 i, N" u) a6 Q  l* H% b5 A
難道要我跟出面犯法變態既cd去比+ k: \% L1 \) x& K0 ?( F( `% p8 `
所以我會分得好清楚自己係咩類型[) w
" p) d" l! o0 L+ X. h% M2 \
5 Z# F8 }7 `" p( u* c0 ]) R% H
好問題, 老實講, 只要佢真係叫我, 我會應佢o架 (以前份工我成日都俾人叫x街仔, 粉人啦), ) X; c  s' J9 X' h, Y- Y
不過每個人都有每個人執著o既地方, 我唔執著人o地點稱呼我, 9 J/ J( C' N) T' Q; s/ A8 W
但係我好執著人o地知少少扮代表, 唔識話識, 以為自己係專家o既人囉,
2 z& U4 Z' R: `9 q* a尤其響我自己o既專業範疇, 我最睇唔起呢o的人~~6 V& t6 z% y  m7 g$ j
" l. k, B* F8 D& E3 H; l" X, K
所以其實冇咩問題o既, 呢o的係心態上o既感覺, 每個人都有~~
作者: JG5446    時間: 2010-6-21 00:29

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-21 12:27 AM 發表   . r) J6 Q! P6 S) q9 D
% g1 M% W% Z5 H4 y" K. ?
有d人真係當正自己係女仔架9 z, @$ k- m: D0 j
所以佢地覺得入女廁係好正常( x9 J7 s8 y5 b! U0 ^

, j; L/ ]0 a9 F: Q* Q7 z4 s網上既資料如果處理唔好∼真係好易比人起底
( o0 s: }% D3 F% Y: O所以我好多時都好小心4 X2 i, [2 z; f2 ~  d
有好多個e-mail account去做唔同既野
我連電話號碼都有兩個
! _' Y- X9 K( E# a有個仲要係儲值卡(無用戶名登記)
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 00:34

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-21 00:12 發表   
; P7 D1 f' x$ I0 B5 y. T, ]8 |+ D: S
5 U1 J. E: ], z* x! X% Y; H1 w. W& r+ ~# N/ C
( I/ ?. |) e/ k* G. E
我好似唔知邊個 topic 都講過
2 m( U/ T) o" l8 |2 S( W有次無意中搵到阿媽o既M巾, o個時唔知乜東東就諗住攞黎玩下
; C7 G* S. O& X3 D5 H連月經係咩都唔知, 仲以為係成人尿片2 a/ N; U8 p8 @+ N. @+ ^
之後諗住呢 d 係女人野, 應該用條女人底褲襯返, 就去媽媽個櫃度搵5 Q; J( j/ S& u1 z8 {
之後 ...
' b% [! k( I0 V3 y0 n3 S& L' Z& f( E1 J9 {( D
壇主, 「爆格」係犯法wor!!! 雖然我8-9歲o個陣都試過戴阿媽o既胸圍, & ]: v; R( q9 H0 @
o個時淨係知只有女人先戴得男人唔會戴, - E# l) g) M7 ~1 I* u' f% R
讀預科o個陣又會有意無意「觸摸」女仔校裙o既質感, 以為同男仔校服有o的咩唔同,
! G. O$ C; Z: O+ K5 W( j! b& l; P21/22歲o個陣見到保良局初中套校服好靚好想有一套,
2 k% T5 y" N2 A) u0 ~1 F跟住見到有人響Y!放, 買o左人生第一套校服,7 H* A8 D4 b& z$ |/ C% ^
到今日, 坐擁70幾套校服,
- b5 ], n& G2 c' x6 j咁其實, 我算係早開始戀物定遲呢?!
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 00:35

引用:
原帖由 kk1985 於 2010-6-21 00:16 發表   0 D" p# {- G" `5 S& s4 t
我都系好似樓上甘開始架喔,哩家越來越中意
3 h. m. a8 E% ?1 m

8 \* w7 @. x; ]0 ~8 V: n" ]; g樓上即係邊個Post, 即係幾時同點樣開始呀?!
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 00:39

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-21 00:17 發表   
3 j4 x4 y2 l! f3 m  b( f) i9 d0 R: i/ p

+ I% G2 m( S* L不過我而家對校服o既興趣減左好多
' z4 l% |7 O7 S( Z- a$ {以前成日都有好多校服想買
6 o4 k1 T3 D$ B7 {$ C而家反而想買多 d 普通o既女裝、女鞋
: J& r* P' S8 K: x& E
7 t6 A% o1 E6 W
我仲係好似初時壇主o個陣咁, 仲係迷戀校服呀,
7 y+ ^# F& c- J$ u! \反而我對其他女裝冇興趣(雖然平o的/靚o的/多款o的...),
0 ], U0 L. |; N7 }8 c; E$ ^* p" Y
壇主你擁有過邊o的學校o既校服呀?!
作者: 心儀    時間: 2010-6-21 00:43

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 00:39 發表   
6 _1 }+ ^) O7 p% O5 I7 H! K( n* j5 H8 M
; _4 ~, N( a$ B6 W1 Y: h) |$ h6 C
我仲係好似初時壇主o個陣咁, 仲係迷戀校服呀, : A& D5 r" G$ C( N9 G5 ]/ _
反而我對其他女裝冇興趣(雖然平o的/靚o的/多款o的...), 2 }* ^1 W5 w+ t

/ L9 n5 k. p% Z/ z壇主你擁有過邊o的學校o既校服呀?!
8 a  N7 s* w9 Y慢慢你可能會有∼
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 00:44

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-21 00:18 發表   * L$ H2 t  W; o& D) [4 k: l9 u
$ Q3 X$ x/ L& x6 d  Y& o% E
( p+ N; @4 M9 {$ E) b
我就咁, 唔知頭唔知路, CDROM先, 見啲人問嚟問去, 都係嗰啲問題, 自己有經驗, 即管答吓, 越講越多, 7 S2 z$ N  x, t8 [# @6 ^9 K, O
但漸漸無乜人回, 新account又問番嗰啲問題, 卒之收檔, 變番CDRO ...
. J: {) B5 _6 \
8 |9 s7 D+ g! o* s
我o依家處放iamonheel兄你歷程o既中段, 仲會回答人o地o既問題,
- d, W& v, t; z: L. l1 Z不過我諗好快就會收口o勒~~
- m0 Y. J5 _6 M4 b* \- m
$ U0 e3 Q8 h) E2 _有時講得太多, 自己買到心頭好o既機會就變相降低, 4 I9 M+ ^7 F% D( O# I8 P( m1 B
雖然要收o既校服都八八九九, 但係仲有o的特別款想收, # Y, j; v7 A7 S1 G
講得太多俾人知, 人o地收晒o勒, 「多謝」都唔會同你講一句, 可能調轉頭笑你「蠢」咋~~1 q' V, M5 d9 @: }4 m# v
8 h* i2 u9 w1 O; Z+ x5 e# u
好怕自己好快就到「心淡」呢一日...
作者: pingu142857    時間: 2010-6-21 00:49

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 00:44 發表   
% k8 a( V5 p, a5 M) A
, p2 y8 L- f& R3 e$ F8 r9 P% e3 [' M2 t( r- m
好怕自己好快就到「心淡」呢一日...
, c! m! p9 F& \* B: `7 y; l# R; M5 g
我着左頭幾年都有少少心淡架,因為個陣得幾件校服,但係諗諗下d學生妹日日都係咁着,我cd左都係"學生妹",我就要學到日日着都唔會悶既心態..
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 00:50

引用:
原帖由 pingu142857 於 2010-6-21 00:19 發表   
4 E; V. {# T  w% d' B! |0 p1 g
1 |/ h* l$ A+ o" H7 a
6 ?2 q5 d  O5 f: G* K7 U- `某一d人真係劣化左cd囉,(好似某電視劇咁),佢地係宣揚左cd,但係係負面個隻囉,! b8 [8 z, M9 }7 c4 J* y7 D; \
我唔係唔想post相,只不過到而家都未完全信任到互聯網安全,尤其某事件後更加冇意欲,
1 Z; Z! ^9 w( Q+ u9 `3 y7 a% n另一方面,正常一個男生真係做唔到女生個種曲線條,同埋好多位點修飾都係破綻, www.hkcdtv.com0 g. T; T! N8 P+ R, T& E. \- i" Q6 A* y  ~# A) n3 m0 d" U' h" T
我最討厭粒喉核,又突出,又變到把聲低沉...
- U) ?9 m0 e# Z* U0 l  ?" t
& K% C4 }2 t4 J' _* b' l+ O( v
香港電視劇係嘩眾取寵, 佢拍o黎係俾廣告商睇, 唔係俾大家睇(佢都唔洗擔心收視),
, o1 i$ b, X( ^# J7 q7 m同埋好認同網上安全問題, 根本就唔會安全, 我除o左email, 連msn同facebook都唔開, 就係怕資料外洩呀~~3 {5 b* q; U; j0 Z

; P& C: s2 W0 l女仔身形冇可能做到o勒, 女仔把聲...我都ok, 可以講o野好高音, 試過好多次電話俾人叫「小姐」呀~~
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 00:55

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-21 00:27 發表   
8 `$ e* Q8 I3 b7 A4 \. _% a4 o: M0 v
有d人真係當正自己係女仔架
. q# A3 ?0 Q: Y* N所以佢地覺得入女廁係好正常
6 W+ k: F3 l* u) t) k: R7 {/ |' p" k$ x- X
網上既資料如果處理唔好∼真係好易比人起底0 f7 b, ^  Q0 W; p' f( E8 P1 L& W) e
所以我好多時都好小心
& X9 L7 ?8 z5 i7 h6 @/ J5 y5 T有好多個e-mail account去做唔同既野
7 u; L+ ]; a: k/ N7 A1 Q4 o

% F2 e  E8 R" m% L* p& \) d如果o的人真係將自己當作一個「女仔」, 其實真係心理出現o左問題, " r& J4 E2 g* r2 W, l3 ?! W
呢樣唔係一件好事o黎o架, o個o的人我諗真係要睇o下心理醫生...3 ^# H+ ~  k! z+ E( h3 Y
. }( v; a9 X4 _  P  \4 h
有時候, 就算點樣將自己o的資料保密, 9 v9 Q; }+ X6 p1 t& z
你在明佢在暗, 佢有心裝你一定會有辦法起你底囉~~; n% x& r+ D: i/ H
( S$ A3 G- J  B. ], C
我單純o的, 得一個email account, 我冇咩fd, 所以個email俾人知都冇所謂~~
作者: pingu142857    時間: 2010-6-21 00:55

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 00:50 發表   , Q. q& Z4 p0 O  b5 u

' Q6 c4 q1 Q/ G1 f) j7 J, c; D4 |6 |* [8 m  j0 o/ u3 I3 X
香港電視劇係嘩眾取寵, 佢拍o黎係俾廣告商睇, 唔係俾大家睇(佢都唔洗擔心收視),
, c! R( e# |! n, }4 O3 \9 V" u& w同埋好認同網上安全問題, 根本就唔會安全, 我除o左email, 連msn同facebook都唔開, 就係怕資料外洩呀~~" S' f6 ~/ Y0 Y( N% a3 X4 A+ D9 _

' Q0 p+ S  s, e. e4 W5 w女仔身形冇可能做到o勒 ...
' L% Y  Q1 F  A8 W
! @- Z6 R% p3 p: S
我以前都比人叫過小姐(電話訪問),個陣真係哭笑不得,而家冇再發生反而有d懷念
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 00:57

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 00:29 發表   * f7 X+ k- i3 t
我連電話號碼都有兩個: a' i0 s5 u# C8 y4 ]: i6 r
有個仲要係儲值卡(無用戶名登記)
% c4 l/ l! C, I( W0 \
, f4 l0 h& n4 U  A7 R' m' N- |估唔到我同JG5446兄都一樣wor, * v: C' Z+ z; i
我都係用儲值咭o架, 都係有兩張, (一張3台, 一張CSL)
# q5 [5 g8 f+ N2 u0 O8 H估唔到我o地除o左大家都用Notebook仲有其他o野一樣wor~~
作者: pingu142857    時間: 2010-6-21 00:58

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 00:55 發表   
# ^. {' x& S% E1 n6 V
" [* ]( j1 [) @- i
; H: ]- S4 G+ n4 ^, K! Y如果o的人真係將自己當作一個「女仔」, 其實真係心理出現o左問題,
( w9 i! p5 F  H% K呢樣唔係一件好事o黎o架, o個o的人我諗真係要睇o下心理醫生...# s; k2 `) O! G, Z% Z5 g8 _
! X2 q  U, m4 T3 j  ]1 f1 P* i* K
有時候, 就算點樣將自己o的資料保密, , c5 s6 o/ {  O! [
你在明佢在暗, 佢有心裝你一定會有辦 ...
# E! q1 G8 F! O. R5 N
& a! A( p$ k- z* V; s
心理問題都係睇嚴重性既啫,我有時都有少少[女生上身]既感覺,又未至於要去睇醫生,有時睇心理醫生反而將病情惡化...
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 01:00

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-21 00:43 發表   
. K$ m! B2 ]9 \) T* r
& j+ k2 g4 O, G' M慢慢你可能會有∼
, @; C8 H$ M( P: s. M* [- q& ^
4 ^1 U3 Z- q+ B
可能啦, 不過我唔希望咁快, 4 l% N! w0 D5 z' r- t  H) b  n
我有成70幾套校服, 賣又唔會賣得晒, 掉o左又好浪費,
3 X3 o) ^0 z  L: x* a3 i, N大大話話皮幾o野呀買o左, 點都繼續keep住啦~~
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 01:02

引用:
原帖由 pingu142857 於 2010-6-21 00:49 發表   
6 Q& K, t" `0 H& O/ ?2 N" S0 W6 A, k2 G0 V5 {
: f: L) P( M/ W2 z$ s% w8 _
我着左頭幾年都有少少心淡架,因為個陣得幾件校服,但係諗諗下d學生妹日日都係咁着,我cd左都係"學生妹",我就要學到日日着都唔會悶既心態..
4 ~5 W, O3 C" b! I: m: i

6 U! F1 }  j1 B/ P6 E7 b不過真正o既學生妹係好討厭著校服o架,
; o7 L) z7 [2 W: X  X如果真係跟佢o地o既心態就死o勒~~0 U' W2 R1 y4 W

% z/ P3 _4 v' ?/ ?' }, g所以我o既心態同你差唔多:
0 Y6 ]* Q: x0 p「最愛穿女生校服扮女學生,/ p9 ^- G3 `4 A' f) X) o
最憎變做一個真正女學生~~」
作者: iamonheel    時間: 2010-6-21 01:03

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 00:55 發表   1 ~( H. ~, g  A+ G
; A& k7 p6 m. A2 J: P; q
; Q2 L0 E% ?; n
如果o的人真係將自己當作一個「女仔」, 其實真係心理出現o左問題,
5 f* A! a7 N  m) v1 b0 M! U呢樣唔係一件好事o黎o架, o個o的人我諗真係要睇o下心理醫生...
. R2 [8 d6 _2 `! y+ M% Q' x* B: h6 j9 B0 M; U! V! o  n
有時候, 就算點樣將自己o的資料保密, ; s6 }% N7 k" ]: A
你在明佢在暗, 佢有心裝你一定會有辦 ...
- a" {/ B6 [+ O& D' b5 T
. d  b3 w4 Q: S& ~email account方面, yahoo mail 有個 addressguard 功能, 一個 mailbox, 收成渣email accounts, 又可以唔同account send出, 唔洗login logout咁煩, 幾好用.
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 01:05

引用:
原帖由 pingu142857 於 2010-6-21 00:55 發表   ( e7 l$ q9 k3 z' z/ W
* F" s% l) G- F; `1 W7 u1 F+ G3 h
  l* a0 {6 t9 s4 O4 G" L5 v$ A
我以前都比人叫過小姐(電話訪問),個陣真係哭笑不得,而家冇再發生反而有d懷念
$ i  |) a9 s9 x
! P6 m) K( |0 O2 J5 z
o依家廿五歲人, 都仲有發生響我身上,
- n2 ?- E6 W: P0 i: s以前好唔開心o架(點解叫我小姐?!), o依家反而幾高興, 3 [3 P4 s2 W  s% T! [& |, A9 O
即係話如果我扮聲都呃得下人啦!!!
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 01:07

引用:
原帖由 pingu142857 於 2010-6-21 00:58 發表   
3 m  T: B  }" B/ w
2 W1 B7 T) J0 _, s! P! p8 K  |' k# {) N+ B, t9 p. o0 t
心理問題都係睇嚴重性既啫,我有時都有少少[女生上身]既感覺,又未至於要去睇醫生,有時睇心理醫生反而將病情惡化...
6 d1 n) l8 E$ ^- Q+ M) ~
9 ~# ~: }3 _  c: \: @
上文係講到話有o的cd不自覺以為自己真係「女仔」入女廁, 如果係咁就真係要睇心理醫生囉,
* F" z8 z( ^. L因為佢根本已經到o左控制唔到自己o既地步~~4 C+ B5 p3 o: `1 t7 `% T

# ?: B; S' F% _/ C0 s如果仲有自控能力o既, 就梗係唔洗啦, 睇一次心理醫生, 可能夠我買10套校服o勒~~
作者: JG5446    時間: 2010-6-21 01:10

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 12:57 AM 發表   7 _3 }; @% K9 G7 U
+ K# W6 G2 S6 K; K1 ~9 b- {8 O
* L/ T& y! j5 S- S
估唔到我同JG5446兄都一樣wor,
- ]) e3 m4 J2 N我都係用儲值咭o架, 都係有兩張, (一張3台, 一張CSL)
- Q  W1 ~- z0 d1 x6 b( r估唔到我o地除o左大家都用Notebook仲有其他o野一樣wor~~
咁我以前去過某枝燈打躉* P8 ~9 r6 F$ i+ M& R4 ?# K! z
好清楚「保密個人資料」既重要性 ( L: U" N3 O1 p: A( |# e  E

( A6 y+ o# a2 h  @P.S>我都係無facebook架
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 01:11

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-21 01:03 發表   * l5 ~* z. V5 {. s& [

9 X, V7 S+ S" W/ K8 {! e6 d' [' L8 F) D$ y/ F
email account方面, yahoo mail 有個 addressguard 功能, 一個 mailbox, 收成渣email accounts, 又可以唔同account send出, 唔洗login logout咁煩, 幾好用.
4 n2 d" f9 G4 x5 w+ R

2 G+ u* U' ]# _+ v, y7 Q未試過呀, 試o下開多個Email A/C試o下先, 多謝iamonheel兄提供~~* |. T7 @$ ^' U* Q0 b
; h! e. x) P7 n8 h3 A8 \* B
識o左得唔得都好都話返俾你知啦, 做得買家/賣家多, 有交帶同有責任感好緊要囉我覺得, 7 `( l# c3 }1 V$ g
遲唔緊要, 最緊要唔好冇o左影囉, 呢樣真係最怕~~
作者: pingu142857    時間: 2010-6-21 01:12

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 01:10 發表   
0 W* L+ v& O7 U3 m咁我以前去過某枝燈打躉3 O* ]9 l( N/ `/ k# [
好清楚「保密個人資料」既重要性   E  N- K3 d: Y& L; r* K
# h; m+ E/ ^0 f1 B
P.S>我都係無facebook架
8 m! ^& \8 O/ s  p$ Y

% ]9 Q1 o7 T5 I$ p$ j很不幸我開了facebook,無知地是為左養魚...而家上都唔敢上
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 01:14

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 01:10 發表   
% u) W, M: B+ d+ X咁我以前去過某枝燈打躉
- r* G/ j, j. |" w: k& U$ m好清楚「保密個人資料」既重要性 7 I! }! e0 y  P
! }8 C+ c) C! d5 S& C( H
P.S>我都係無facebook架
' w3 p2 D+ `1 c: b/ a2 W# L8 @
6 a/ f, e2 ?' f$ N
「某枝燈」即係咩呀?! 俾多少少hints我估o下~~( K& Z2 @  b( q1 Q# I
9 V! O; {* Y4 g
我用儲值咭係因為個電話可以隨時唔用, 隨時轉都係, 6 V: s& B' j. m5 O7 k& P
又唔洗上台俾人劏(冇交錢停機一個禮拜, 但係就要交足一個月錢),
( a6 A5 L! v' |% b4 n7 T不過其實我主要用一個no,, 第二個係備用/轉換身份用o既~~
作者: JG5446    時間: 2010-6-21 01:15

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 01:11 AM 發表   # h2 {- K6 n* d: Z+ n
* ^0 z4 O/ F- U" Q/ A. ?2 V
4 G3 L8 d  j% L4 }9 L7 _- L% u! [6 H
未試過呀, 試o下開多個Email A/C試o下先, 多謝iamonheel兄提供~~+ a- P( V0 s+ s# w
/ L& Q' P9 u0 F! L: E% G
識o左得唔得都好都話返俾你知啦, 做得買家/賣家多, 有交帶同有責任感好緊要囉我覺得, ' K9 T/ t, ]% F' O- b0 O* l/ G- n- O
遲唔緊要, 最緊要唔好冇o左影囉, 呢樣真係最怕~~
我仲絕$ M" X% e# T  O% `& t2 R
自己有domain name
3 K  K! S8 I" K  T& ^% p6 w可以係咁開email alias
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 01:15

引用:
原帖由 pingu142857 於 2010-6-21 01:12 發表   
/ J' j8 ^0 l, S: u0 K7 O: W, @) ]& v! M0 X* O

' A# j2 U8 ~1 P: O' Q很不幸我開了facebook,無知地是為左養魚...而家上都唔敢上
% K. q, k& P/ w: {' p+ V) F& c7 j! Y
哈哈, 開o下都冇咩大問題丫, 唔會死人o既, 只係會收到好多不知名o既宣傳廣告之嘛...
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 01:17

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 01:15 發表   
" P2 E' s' s. W' l% D* M我仲絕# J1 I' p; e5 n! J
自己有domain name! O8 }+ P2 `( j4 l+ u2 ]' j) }# T
可以係咁開email alias
4 V6 `  M( `( y; [5 P3 f, [
# g) f" T; s8 e5 o即係點呀?! 我呢o的電腦白痴完全跟唔到你o地講咩囉~~
作者: JG5446    時間: 2010-6-21 01:19

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 01:17 AM 發表   8 S" n2 _! l, Z& R+ S! ]  `7 \

& A  t' w: |/ N( J
0 y) n6 K# ~! V即係點呀?! 我呢o的電腦白痴完全跟唔到你o地講咩囉~~
email叫名4 V# E6 u  |5 A0 n
e.g. 我整個叫做[email protected]既email,但實際上會轉俾[email protected]
作者: cdtv    時間: 2010-6-21 01:21

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 00:39 發表   
6 D" D$ X9 P3 C  p: ]5 r9 X5 `" X
7 M! b9 a- c3 J. _  @8 A4 R
: L& Y) n: v4 s, O! w我仲係好似初時壇主o個陣咁, 仲係迷戀校服呀,
# q2 T7 w! c1 E1 B; U反而我對其他女裝冇興趣(雖然平o的/靚o的/多款o的...), : W8 A8 L$ o- p0 f& w
) o* ^! g4 M5 M" T
壇主你擁有過邊o的學校o既校服呀?!
5 J$ X* W: R. _# e- u# a& b9 k4 D; k5 w* ?4 l4 {
我得一套, 自己學校o既校服, 所以連 post 都唔得, 唔係就俾人知道
作者: JG5446    時間: 2010-6-21 01:22

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 01:14 AM 發表   3 a  \. \% ^6 H# w8 X5 m
6 e* [% \5 n6 [* t; }* {+ @
「某枝燈」即係咩呀?! 俾多少少hints我估o下~~
1.aspx forum* T7 g% Q, M. x4 _8 Z
2.dgs斜對面
1 K1 n# ^- l2 d7 T, v$ c4 i  t9 ?; d; J: S' P, ^. }
作者: pingu142857    時間: 2010-6-21 01:26

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 01:22 發表   
! B3 P8 X  u' a, i  T0 q, M[quote]原帖由 dcch1 於 2010-6-21 01:14 AM 發表   
5 k/ O" `/ s: ?% p6 A- B. o8 g& k; C: O( ?
$ Z; A3 y+ P8 c% @2 Y
「某枝燈」即係咩呀?! 俾多少少hints我 ...
; p- ]9 p9 _% m" Y$ v( _
7 Z7 s( v: m7 b' ~4 [, W
- e' V6 G1 v) n8 G% P/ X6 e
枝燈高唔高架-.-...???
作者: cdtv    時間: 2010-6-21 01:26

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 01:14 發表   
/ T; S! X  I( U% a6 [1 R0 b" g
9 r8 z2 _2 K/ n$ M9 e
5 v, B. L& L* R) X5 |9 |/ g「某枝燈」即係咩呀?! 俾多少少hints我估o下~~! e& w" H: G" G# m/ W6 U+ o
+ Z; S# t$ h4 n' r5 q, E
我用儲值咭係因為個電話可以隨時唔用, 隨時轉都係,
1 c2 j' z8 h. A$ O8 P% z! w又唔洗上台俾人劏(冇交錢停機一個禮拜, 但係就要交足一個月錢),: k* c/ U* ~( Y  c$ q8 Y
不過其實我主要用一個no,, 第二個係 ...
4 l3 s! v( N7 H$ K# H

?$ t# R0 x* _# S# m/ G姐係好高o個枝囉
作者: cdtv    時間: 2010-6-21 01:29

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 01:17 發表   
( G5 B7 U' e, a
5 ?, f. W) m9 ]- l5 k
  u% C" c, ^' k1 A8 b+ I即係點呀?! 我呢o的電腦白痴完全跟唔到你o地講咩囉~~
0 Q5 m( n, |$ X

* Q8 S% C/ U$ _+ S姐係自己買個域名
* ~( K% i3 z4 r( V) M例如你自己申請一個 dcch.com
% E4 C2 ]* \: H( }$ k  x跟住set email 轉址轉寄
  M+ G3 L% k7 _6 N3 @+ t可以開 n 個唔同o既 acc, 例如 [email protected], dcch2@dcch,com
( U, F3 L8 |8 K) W$ A8 l但係可以指晒去同一個 email acc 收
作者: iamonheel    時間: 2010-6-21 01:40

引用:
原帖由 pingu142857 於 2010-6-21 01:12 發表   9 |& M' o+ D, l$ b
+ H$ @0 l" a  N$ D) c
0 e9 f! G7 Y$ |" o9 r
很不幸我開了facebook,無知地是為左養魚...而家上都唔敢上
1 O( ~6 R  T  [3 j3 }9 v0 m

6 c: F" G! Y3 _! n" g& A用第二個名開囉, login logout 小心就得. 同埋唔好裝啲application, 就唔會點煩
作者: iamonheel    時間: 2010-6-21 01:45

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-21 01:29 發表   . T# c: V( v* l: i3 R' J% I8 I
& l# C3 i7 u. ]3 v( p& @

! w! b* E: w  ?4 p姐係自己買個域名
- [8 Z: N- U) M/ k% X例如你自己申請一個 dcch.com% Q$ Y2 z/ x. R0 t3 \& N! h
跟住set email 轉址轉寄
5 r2 I0 d9 b# i3 R可以開 n 個唔同o既 acc, 例如 [email protected], dcch2@dcch,com7 d9 G& D3 y1 Z2 P3 T4 F' b- O
但係可以指晒去同一個 email acc 收
+ _+ [% H( V1 ]2 X' T% P% ^2 b
6 D$ Y  [# a+ |; Z0 L4 ~開domain name 要幾錢, 定dyndns果啲. 但又要自己set mail server/mail daemon, 非 IT 人會唔會煩啲
作者: BSoD    時間: 2010-6-21 01:47

我學校有一個Form4的CD
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 01:53

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 01:19 發表   . f' I7 Q! x; g* b4 t
email叫名+ e% \' t0 {& G
e.g. 我整個叫做[email protected]既email,但實際上會轉俾[email protected]
$ F2 D6 z! @& J1 }' ?4 f2 n$ b
) s$ f/ {+ ^1 k4 U+ d/ u% N% ^
引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-21 01:29 發表   7 e3 n7 _# r  x! V8 ~9 [+ p
5 a! L7 \3 b' J* P

8 B6 z! ?/ u' o5 L" G# d( }姐係自己買個域名
: I  q$ `, o6 N例如你自己申請一個 dcch.com# K- W4 Q: v- f" y/ @  Y$ S1 z" Z. G
跟住set email 轉址轉寄& C: Y0 m6 l: K/ f1 {& A5 z
可以開 n 個唔同o既 acc, 例如 [email protected], dcch2@dcch,com( A9 Y! D: @0 B4 L; |: U6 q( Z
但係可以指晒去同一個 email acc 收
' V9 c( P! f4 c% G
0 _. W, L7 F7 Z' W3 T! Z
引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-21 01:45 發表   2 Z; n. j/ `# @/ H: G

# Z' t: @* z- `. D/ i
- o3 h" z! T/ r開domain name 要幾錢, 定dyndns果啲. 但又要自己set mail server/mail daemon, 非 IT 人會唔會煩啲
4 D7 e( m3 c5 D( |1 N4 K$ l

$ @; q* {& I" {' A; V( l大致明白你o地講咩, 即係好似outlook入面set規則, 襟「自動轉發」咁啦,
3 w9 p5 d) }0 ~明白晒, 不過我驚我到時襟錯o左穿幫就大鑊o勒~~
# a8 v; o& F8 _: u  G; ?! _, I, g/ M- E' a8 {+ k9 Z4 f- H
依家我將兩個電話條線發晒一齊, 有時都好驚用錯「聲」穿幫呀~~/ R& u+ L1 v8 r7 J) R: x2 N. V

) Q3 u# V! J2 M0 y. M. U如果咁整, 貴唔貴o架?!
作者: iamonheel    時間: 2010-6-21 01:55

引用:
原帖由 BSoD 於 2010-6-21 01:47 發表   0 I4 P& J8 b' r2 O
我學校有一個Form4的CD
9 W# }2 Z2 {! r; G/ m, q4 G
3 H7 e( n9 W& `# K$ s! x( h. e- J& g+ W
CD 戀物, 通常好細個就自己發現, 我真係小五定小六就鍾意高跟鞋絲襪.
作者: dcch1    時間: 2010-6-21 01:56

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 01:22 發表   
+ T& W6 S8 }. G7 T" f& _! E6 e; D1.aspx forum
6 t6 y4 y* P0 a) z9 R+ {2.dgs斜對面
5 H* k5 n0 y! R7 s. r) X5 d+ _, p2 S- r4 n4 q9 h" ^3 O* w( L
引用:
原帖由 pingu142857 於 2010-6-21 01:26 發表   # K" G# [0 e4 }- U) E

2 j' A3 z+ }, k3 e& F0 Y; ]3 b: O  [# K( ^' u
3 B; s' I4 k$ g6 N  b1 h
枝燈高唔高架-.-...???
+ C. N8 d! Y5 ]2 l+ M; t
% q, o, {5 h3 N: A! a
引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-21 01:26 發表   : ^# w. M. [4 T, R

8 m# Q# F' y) l$ K& ~: I- ~
5 \' y: ~" y7 @" P姐係好高o個枝囉
: T* }3 E* [. q0 ]- B3 E
0 O( y  h2 J3 E8 H' f" v( b係咪即係依家俾班腸粉攻佔, 響度日日攪事o個度呀?!,
# z9 F# {7 n1 V" V+ m9 J; y  J即係阿富汗呀(拉登原居地)?!
作者: JG5446    時間: 2010-6-21 01:56

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 01:53 AM 發表   
# e0 @; M; e; n0 L
3 ^6 b) d: v, O0 V( c大致明白你o地講咩, 即係好似outlook入面set規則, 襟「自動轉發」咁啦,
7 `) O( `; O$ i  v7 e  I- o9 i- p明白晒, 不過我驚我到時襟錯o左穿幫就大鑊o勒~~
$ V+ g- A8 B2 f' Q
, C5 R- L- G; N依家我將兩個電話條線發晒一齊, 有時都好驚用錯「聲」穿幫呀~~0 e8 A' h$ p5 l" |

9 N9 N! n2 m0 K& Y0 t4 Y如果咁整, ...
我有成1x個email7 [( `. Z+ @5 \+ Z( r) ^8 j
有陣時都會禁錯
; Z2 y8 q/ t$ [. l1 i* r(多數都係搵人訂野先會,而對方又已經知兩個都係我

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0