標題: 問有cd過出街的師兄! [打印本頁]

作者: 燒賣王    時間: 2008-5-9 04:36     標題: 問有cd過出街的師兄!

請問一下你地cd果時有冇帶bra出街!?
0 c' }" A, n/ C5 t如果有咁你地bra入面裝d乜!? ) I( f, ]5 {; X5 P3 g3 w; a
比人整到/high到 穿煲咪大獲!?) H# n8 w3 [* r5 K; _) T4 y2 |

- u. L2 G- H" _: r8 @  ^- J" g7 Y同埋你地出街會唔會用埋女裝銀包,手袋之類?
作者: cdtv    時間: 2008-5-9 11:18

我未試過 , 幫唔到你
作者: noel    時間: 2008-5-9 13:44

係cd 就當然全女裝啦, 會戴bra" b& }6 v) I2 w/ Y& [
我入面會戴多個nu-bra, nu-bra d料其實同義乳差不多, 而且有黏性, 唔易跌$ O* C( q' _, t4 }5 I4 T/ _
正常都唔會因為high到少就穿煲呀嗎?
$ H7 ~' X* `$ V( ?銀包,手袋多數用中性d既, 如銀包用LV, 手袋用agnes b, 咁出街又方便, 又唔駛帶多樣野換黎換去
作者: kinomodosakura    時間: 2008-5-10 01:58

引用:
原帖由 noel 於 2008-5-9 13:44 發表 9 F6 |& ?. @6 ^* o
係cd 就當然全女裝啦, 會戴bra
6 E. J) d- I2 F+ y我入面會戴多個nu-bra, nu-bra d料其實同義乳差不多, 而且有黏性, 唔易跌+ E. p' _- ]1 w
正常都唔會因為high到少就穿煲呀嗎?
9 Y. F. n+ U8 e7 F% Q銀包,手袋多數用中性d既, 如銀包用LV, 手袋用agnes b, 咁出街又方便,  ...
4 A3 P- h  M* ?但最緊要係個樣會唔會比人係緊望實?
作者: rachelko    時間: 2008-10-20 23:08

要 CD 出街,就梗係由頭到腳趾尾,由內至外.都要百份百先好出街喇.出到街更加要百份百自然.否則~~~~~~~~~~~.
作者: hkivycd    時間: 2008-11-24 12:19

如果cd出街的話就一定要全副女裝,但又唔好太誇張,causel wear比較自然同埋無咁易穿幫,除非你對自己樣貌身材及聲線有百份百信心,否則太過分的衣著及打扮最好可免則免,雖然著女裝上街基本上係無犯法,但比人當馬騮咁玩就無謂啦!; g" t  Z0 f; K7 ^, k

t/ {7 I$ h3 e; ~5 g4 |' Z中性打扮對初上街比較合適,多了上街的經驗先逐漸著得女仔d!+ R" \: H( m1 q8 Y. S. ~

' C% j1 D5 I& t/ w記著唔好入女廁呀!如果唔係你搵定個人去警署接你啦!
作者: hkivycd    時間: 2008-11-25 18:26

如果忍到咪唔好去廁所囉!; D) G* W% [$ c
如果忍唔到的話咪去殘廁囉!都唔洗入女廁!
5 s; R- O0 n' {, k" [入女廁比人周到就好大鑊!0 m( V0 @! N# \  w) n1 ^- k
不過如果你想上下報紙或電視以增加閣下的知名度又另作別論!
4 O1 ?( ?9 }7 {, d5 c* Z% ?7 B, H) [  q% n% g$ j8 c# X$ {
老實講,一般cd變完裝後的可接受程度都好勉強下,要知道變裝工程都是臨時的,好易穿煲,加上先天不足如高頭大碼、皮膚粗黑、輪廓"特出",尤其是初上街者,打扮誇張、動作生硬,入女廁就死得更快!姊妹們切勿以身試法!; L6 b/ \; Q( y! k
" J4 _  p6 f4 M# C
無可否認,成功進出女廁是對自己變裝技術及心理上的一個肯定,但此舉除了犯法外,長遠來講會加添社會對姊妹族群的誤解,認為男人變裝是為了到女廁"及"野,咁樣姊妹的生存空間只會愈來愈窄,肯定唔係好事!
作者: young    時間: 2008-12-29 21:17

作者: Jenny    時間: 2010-2-20 09:56

the best I can do is driving around....
作者: Saya    時間: 2010-2-20 15:03

請問一下你地cd果時有冇帶bra出街!( o' K  y  d2 ]$ B2 ]
有  (但唔好用咁大size )2 V! e6 u0 I/ s% ]0 ?0 O

0 p! ^! ~- w1 q; G如果有咁你地bra入面裝d乜!?
9 W, V. Q6 ]. a3 q: q0 G  Vnu-bra, 義乳
4 I+ J- v. a4 o
4 A. E* O( p8 b比人整到/high到 穿煲咪大獲!?( f! O" `, N0 z7 Y- W# s
有人接近要識得護胸 (好少正面撞到掛,側面就有可能)  l7 B# ]% d2 J# `4 F

G* |5 ?" C1 q; n' @你地出街會唔會用埋女裝銀包,手袋之類?0 C. D3 S! N$ Y  e  ~
當然會la(不過兩樣買左都唔係話好女性果D )
作者: 08miki08    時間: 2010-2-20 15:48

係呀,一定要帶bra,最起碼有種安全感先!  V( M) m4 L& O5 g3 [0 P: ^; K& }: z
1 p, }8 _8 ^  P0 k% i% T( R# |, G
引用:
原帖由 rachelko 於 2008-10-20 23:08 發表   . `! A0 J. D4 S3 ~
要 CD 出街,就梗係由頭到腳趾尾,由內至外.都要百份百先好出街喇.出到街更加要百份百自然.否則~~~~~~~~~~~.

作者: 08miki08    時間: 2010-2-20 15:50

係呀,我出街都唔會入女廁!!!* P# {# f/ ~) s; Y  p& b2 V

! U1 e5 B6 J4 E
引用:
原帖由 hkivycd 於 2008-11-25 18:26 發表   2 t# R# R+ d7 d6 y  _
如果忍到咪唔好去廁所囉!: D: j& `* M' b
如果忍唔到的話咪去殘廁囉!都唔洗入女廁!; r/ c- J! P9 r& ^
入女廁比人周到就好大鑊!2 U# P1 S: O2 Q" V$ \% C
不過如果你想上下報紙或電視以增加閣下的知名度又另作別論!
3 Q( t  i( p1 f# l, D$ p) s6 g9 s+ x; s
老實講,一般cd變完裝後的可接受程度都好勉強下, ...

作者: 08miki08    時間: 2010-2-20 15:53

你可以搵個姊妹陪你出嫁!! p6 e) S$ A: R

U" ~( p, b* o' r4 a/ L, j: F1 n
引用:
原帖由 young 於 2008-12-29 21:17 發表   2 Y7 E9 U4 Q: s7 h( W
著女裝出門真是我依大夢想% G- u+ f% k7 f, ]+ p2 F& Z
不過我真是沒勇氣

作者: 08miki08    時間: 2010-2-20 15:57

我會帶A cup出街,如果身形比較橫可以帶B cup都唔怕!!!. r% f: G- g6 V
6 l' ]$ C, l. b% @2 \
引用:
原帖由 Saya 於 2010-2-20 15:03 發表   
5 R9 e2 E1 Q% G請問一下你地cd果時有冇帶bra出街!! y$ z$ _& i# f, z- I
有  (但唔好用咁大size )
2 P% v& P4 E6 O8 x+ J% f4 N% h. O) c
如果有咁你地bra入面裝d乜!?9 w) o' A7 S- U; L0 J. u9 f7 s# H6 o
nu-bra, 義乳
; k% }- {7 p3 @% r7 `, Z& I8 D# Q0 |  b4 C0 _
比人整到/high到 穿煲咪大獲!?$ W9 ?  E7 u+ p. j* J
有人接近要識得護胸 (好少正面撞到掛,側面就有可能)
$ G% ^# L' B1 Z/ o! f6 P4 D( v: V0 ]5 T* z8 ^* X. a
你地出街會 ...

作者: adam5354    時間: 2010-3-1 21:02

請問一下你地cd果時有冇帶bra出街!? ……一定有
4 p1 U2 p* Q/ G& C7 Y# q! \; k
如果有咁你地bra入面裝d乜!?…… NULL-BRA
' U* v8 V$ p$ P
比人整到/high到 穿煲咪大獲!?……
有  NULL-BRA 護住乳頭不會痛同HIGH8 S1 d, m; ~! |
同埋你地出街會唔會用埋女裝銀包,手袋之類?……女裝銀包,手袋一定用、仲有化妝袋。

+ n9 w3 T: Y& W. A) `; M我們是姊妹啊!不是師兄!
$ p2 |9 U4 F8 i( @' B9 J! u  Q7 L4 ?$ P5 |
作者: grilboy    時間: 2010-3-1 22:41

你咁問同係冬天問人帶唔帶頸巾出街有咩分別= =" @( }% d" w  E
自己鍾意未得囉
作者: kevin428    時間: 2010-3-1 23:34

最好是約其他姐妹一起2 n  I+ N) L% ]9 T4 i1 }: c
要不有女朋友一起也行6 S' B5 G: L5 S# b! j# r1 Q
總覺得一個人出街的話
8 o( D! Q5 Q6 g+ M+ D. u除非像本論壇一些有出街多次的姐妹一樣7 a$ B9 M  T0 R. W. x. [
已經熟能生巧(還能一起唱K呢)8 S0 e- m: W; l  r
要不還是要準備得當才好
1 ]' L( g+ ^( c1 l" b7 O0 j3 ~希望有經驗的姐妹多多分享
: u' B$ @: t+ y
作者: newcder    時間: 2010-3-2 02:03

我都想問喉核係咪唔處理架啦
作者: regina1010    時間: 2010-3-2 02:21

早排天氣凍就試過戴bra外出,當然要穿多件外套啦,唔係一定穿煲
作者: Saya    時間: 2010-3-3 20:25

引用:
原帖由 newcder 於 2010-3-2 02:03 發表   
! g/ \( n0 X; x$ R8 [" I我都想問喉核係咪唔處理架啦
7 u& `  b: r: R- _7 K& G( Q' o
- q% s8 l& v! t. C2 b# {
頸巾果類野, 用左會好D

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0