標題: 你好, 小姐 [打印本頁]

作者: iamonheel    時間: 2010-4-23 15:11     標題: 你好, 小姐

啱啱收到個 call ' P" j0 p: b  |
我 : 喂 4 i* P; `& }$ c4 `0 @- a2 T/ T5 A
電話女聲 : 你好, 小姐.. , d! G9 T+ Y- [. V7 ~3 H) g4 e
我 :
8 I" P7 b2 I2 b; j, ]

作者: 心儀    時間: 2010-4-23 15:22

你用女聲接電話丫
作者: iamonheel    時間: 2010-4-23 15:27

引用:
原帖由 心儀 於 2010-4-23 15:22 發表   7 P9 r( @$ K# m) `3 y# N
你用女聲接電話丫
4 b, b  b4 p& w; o2 D
2 G# _6 N- C. A& o$ z$ V我放軟放輕把聲, 好似揼小朋友咁囉...
作者: Rainie    時間: 2010-4-23 17:30

我都試過幾次xD( d# {3 V9 J( y. w( G
唔知好嬲定好笑
作者: 心儀    時間: 2010-4-23 17:35

引用:
原帖由 Rainie 於 2010-4-23 17:30 發表   ) O: k6 p3 s- z: [' n/ B
我都試過幾次xD; n1 i& W, y, J6 U& v3 J
唔知好嬲定好笑
9 O2 v* ], ~8 u% c
Rainie女聲好萌~
作者: Rainie    時間: 2010-4-23 17:38

引用:
原帖由 心儀 於 2010-4-23 17:35 發表   
+ T& r  w3 K$ ?
6 g, ^+ w. F: F+ bRainie女聲好萌~
4 X9 T8 O3 N* c, A* M
4 P% k+ S: R2 l( I
那有-3-
$ f+ I, @6 q* f% ~嚇死人就有xD
作者: mski    時間: 2010-4-26 03:30

我都試過唔少,可能名字太似女仔名
作者: CECI    時間: 2010-4-26 12:05

係咪好開心呢?
作者: ashleyashley    時間: 2010-4-27 13:20

你把聲梗係好似女仔laaaa
作者: iamonheel    時間: 2010-4-27 14:06

引用:
原帖由 ashleyashley 於 2010-4-27 13:20 發表   ' {9 c6 y7 Y% A, @
你把聲梗係好似女仔laaaa
# y5 B$ T2 i& H+ K) ^

/ ~0 R* \- M! d; v撞手神會有一兩句似   , 但好難掌握
作者: iamonheel    時間: 2010-4-27 14:08

引用:
原帖由 CECI 於 2010-4-26 12:05 發表   
6 v- m; Z7 b. \係咪好開心呢?
" c  A: L, O3 }4 K0 n9 k: i
$ S' M! f/ ?; N只係覺得好玩
作者: CECI    時間: 2010-4-27 17:57

電話對話中誤會就未試過! 在街比人問路或者入商店買0野,睇0野, 久唔久都會比人誤會0既! 都有時會覺得感覺OK! 始終唔係1822, 自知都師奶Feel架啦!
作者: iamonheel    時間: 2010-4-27 22:23

引用:
原帖由 CECI 於 2010-4-27 17:57 發表   
. K4 q; ]% c% u& Z9 p" H2 b 電話對話中誤會就未試過! 在街比人問路或者入商店買0野,睇0野, 久唔久都會比人誤會0既! 都有時會覺得感覺OK! 始終唔係1822, 自知都師奶Feel架啦!
3 u. ^9 W. ^4 x! n* y: I: C- p# ]( J9 x9 A1 Z
& b- c8 _0 X+ D5 `5 L( b  x
姐姐一定好女人
5 v; x8 g, h$ d4 e
作者: CECI    時間: 2010-4-27 22:45

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-4-27 22:23 發表   : O% B/ K4 w$ G9 R/ J  H# M% W
! y  s3 c  R9 C5 M( M, `1 R
, ]* x- i3 y) D
" h* S% U! g* V' ~* |
姐姐一定好女人8 w9 `/ C* K# H  N7 ?- h5 d- U6 X
) A' [0 c% V- \4 t' r) f9 w( S3 `0 X  X3 F6 p4 n5 l) G
我又唔太覺得似, 可能因為我長頭髮到頸(但未過膊)! 所以d人一般離遠咪以為我係女性吧! 我CD都要帶假髮ga! 通常d莎莎或者卓悅Sales醒d, 有時我入去買0野睇0野時, 佢地會話 ~ 小姐想要d 0羊...隨即會話...呀!唔係先生...0 R0 \# @- `1 h1 d# A
7-11d Sales就無咁眼利 ~ 小姐要d o羊...小姐多謝(幾多錢丫)! 5 O  h; E& O! l0 B% ?$ F
所以我都唔知自己似唔似? 但係特別在冬季比較易認錯ge!
作者: grilboy    時間: 2010-4-28 13:56

都係一個稱呼je,唔使咁在意,又唔係自己愛人叫你= =
作者: CECI    時間: 2010-4-28 22:36

引用:
原帖由 grilboy 於 2010-4-28 13:56 發表   
+ M4 u5 g4 B2 o9 E* X( O9 v都係一個稱呼je,唔使咁在意,又唔係自己愛人叫你= =
1 b4 q' f; @1 e; z
" L; K' m4 {1 K8 A  F% Q% E( K
咁又唔係ge! 我都明白係一個稱呼, 也不是在不在意的問題! 只不過始終唔係CD出外, 那樣被人稱呼, 始終內心會有一些特別感覺而已! 那真的是每個人感受不同呢! 9 ]3 ~6 E2 i( K
就等同你以禮待人卻被人不禮貌對待會如何呢? 難道你會開心嗎! 所以人地咁稱呼我都覺得開心ga! 因為別人以禮相待又那會有不開心的道理呢?
作者: goodmap    時間: 2010-4-29 05:13

我就未有试过.粗声粗气.
作者: gabon    時間: 2010-5-1 20:13

咁你咪好開心啦

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0