標題: 其實多唔多人想搵地方CD架? [打印本頁]

作者: 心儀    時間: 2010-4-14 12:47     標題: 其實多唔多人想搵地方CD架?

最近研究緊入貨上網賣女裝
0 y: Y$ c2 ]( m但係屋企又無位放咁多貨
# a0 o+ r% v# R8 Z$ j3 J; j8 c: J4 L就咁租一個地方去放貨我又覺得好唔值,計埋租會蝕錢
1 y% f! t0 m) O/ p. }5 A諗緊反正我呢幾個月都一直做左咁多CD生意# V# @0 s4 L/ S8 ^7 }1 O! N7 I
租返間屋當會所,放locker租比d cd放野同係入面玩
* C/ S. v& M/ k- O. _( w提供埋一d簡單既cd服務如化妝、普普通通影下相咁. t+ i% @% @1 Y' e
自己又可以放貨,做cd生意時又可以比佢地上黎實際去睇衫睇鞋去試埋都得
& y. V( ]; C! C9 ~# {: j" E不過呢樣野都要起碼有返十個八個人先成事
* r5 X% ?9 F4 B6 p+ {3 `4 f: ~3 p都係發下白日夢就算
, P7 M" P7 m$ K2 f3 R
1 v: f) V2 V! e  ~- ~9 l[ 本帖最後由 心儀 於 2010-4-14 12:50 編輯 ]
作者: adam5354    時間: 2010-4-14 12:55

心儀!婷婷有地方!
作者: 心儀    時間: 2010-4-14 12:56

引用:
原帖由 adam5354 於 2010-4-14 12:55 發表   , W" \6 k, w, q; E
心儀!婷婷有地方!  
6 Y- h8 z& ~) Y& P* }; S# V( J( {6 `你太遠
& X! b/ g2 y" j9 y我用黎放貨好唔方便) n/ m2 g4 p# d# t! A" S3 e
因為一有人買就要出貨# L' ?; }: {, k  y9 M# y1 y5 P
可能三日唔埋兩日就要去一次
" T3 v/ G. {/ u) p& [所以我搵都只會搵屋企附近
作者: kamayyo    時間: 2010-4-14 19:20

妳想在那區 , 聯絡我好嗎
作者: 08miki08    時間: 2010-4-14 21:37

如果月租係$100以內我會夾埋一份!- i  F  ^2 M1 T9 I
我都想放野係婷婷到,不過太遠啦!如果成日去車錢都係咁上下!
作者: kevin428    時間: 2010-4-14 21:41

很棒的購想喔3 s/ L. d* w5 Z1 S6 _9 D( {& K
可惜我人在深圳2 b$ Y# C! Y* w9 d
離妳們更遠嚕
作者: Suki_siu    時間: 2010-4-15 03:18

引用:
原帖由 心儀 於 2010-4-14 12:47 PM 發表   + h( ^" T2 b" |8 f
最近研究緊入貨上網賣女裝
" N8 I2 B# a( H. f, C但係屋企又無位放咁多貨
) B2 {1 q- c8 B! p就咁租一個地方去放貨我又覺得好唔值,計埋租會蝕錢
) Z- j" n8 M7 M諗緊反正我呢幾個月都一直做左咁多CD生意' ?- c, g. |. k
租返間屋當會所,放locker租比d cd放野同係入面玩3 Y2 E/ |, R: f, J, x
提 ...
( }( B1 y7 Q% W! r+ A7 ~7 q
都ok既~
8 b9 r# @- e6 T3 H; q5 v; \2 r如果你搵到地方~
8 g; N8 Z1 A( D" t# @! G睇下幾錢先lor~! e; F: f1 r' e. j4 `
我都ok既~但可唔可以過夜架?1 g" P; z1 X+ g% ~. L
因為我過左黎就可能唔想走~9 |7 x7 n$ T  i$ a2 x, \
ok既咪搵多幾個人夾lor~
4 C2 B, [5 l% B- i我有興趣丫~3 t! Z6 d1 c2 d9 `( M; }
你諗諗
作者: 西門    時間: 2010-4-15 03:24

你O個區,真係閒閒地一個套房都3-4000蚊wo
作者: CECI    時間: 2010-4-15 03:29

心儀我第一個支持你,有十個8個姊妹夾就最好啦!你果邊地處中立,地鐵又到度, 我都好讚成! 不過退而求其次, MK同Shamshuipo都OK! 因為你附近同MK比較中立, 出貨及姊妹取貨又比較易! 而Shamshuipo租應該比較平dd! 如果有地方的話,可以好似你咁話,當係迷你私人會所或比CD姊妹變身的好地方! 然後象徵式每次收回一些會所的行政費用當幫補0下都好丫! 當然夾份的幾過姊妹就唔駛比同Keep匙啦! 但除Keep匙幾位姊妹外, 一律要收回會所費用, No Guest! 親姊妹都要Keep匙人代支!( ~* v- T$ p( j9 N# N; S# o
總之, 一有行動就就預埋我啦!^^
% R* T; H5 q. `4 y/ \: v
6 }0 Z7 `9 d8 @! b[ 本帖最後由 CECI 於 2010-4-15 03:32 編輯 ]
作者: leeon    時間: 2010-4-15 05:27

你地咁租! 起碼要兩房一廳先得,$6000呀~
作者: 心儀    時間: 2010-4-15 11:59

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-4-14 21:37 發表   . e: f9 ~& Z  p! n
如果月租係$100以內我會夾埋一份!( u; a( M( s5 _' c/ H+ M
我都想放野係婷婷到,不過太遠啦!如果成日去車錢都係咁上下!
7 X$ I. _% `$ D: H; V; _100蚊係好難的
5 f# c- ~7 d3 w1 g" j1 W7 g租金實在太貴. k9 }) H8 [8 r
你見人地hkcd果邊個會所租一個月都要700蚊就知' X$ d: l/ s5 A4 D
學生可能會諗優惠價,但係平極都要200-300仲要分少d位
. b9 @9 j; m) ?" ^0 w( P0 z# g佐敦其實極方便的
% F2 ^4 z  r, m" x3 _% c  ?不過租都要6000左右,加埋水電可能要7000一個月,詳情要睇左樓先知' a' x( K' h# i
如果真係想會所式,最好唐樓,而且唐樓方便CD
7 Y4 b8 ^: |9 r0 g+ }套房仔得果一百幾十尺根本放唔到野9 R5 f+ _, k) X6 g
過夜多數會考慮不過肯定要熟人先得! z7 q- \) o6 H, k  R& g. X0 a
驚雜麻2 F+ ]5 P' a& K' ?' w: w
我諗緊點樣可以減低個價錢,如果做到每人400-500左右一個月會好d1 s. F) l8 B/ ^$ e/ b8 m9 r8 r
呢個價錢唔好話貴呀真係~
* N$ p. [! t8 p% M8 K我識人租一個膠箱仔比人放cd野都要280蚊個月) Z  N+ Q: B3 G* t# v9 [1 E
香港真係寸金尺土
2 C* a2 R+ L+ w5 J: q  n
5 U5 t6 c7 X3 W: `2 g不過如果大家可以係我度多消費就唔同講法& x: v0 y4 E& S- X$ F
但係又唔想限制話每月一定要買幾錢野2 v5 s. x; n8 T( b" u6 @2 r
如果唔係又好難維持, }; w; K, m6 W6 E  G1 t% U
3 _7 F+ }* X% I; }# C' {) H5 r
作者: JG5446    時間: 2010-4-15 12:27

佐敦貴就一定架啦
  Q3 M1 h" M9 u4 Z* `' ^- x/ v8 C但係如果遠少少) H" g& x4 M) G: u3 V7 u
荔枝角/深水埔/土瓜灣
* i" k+ p9 a2 _" M- W( p$ e都尚算合理
作者: 心儀    時間: 2010-4-15 12:30

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-4-15 12:27 發表   9 W( H! R: p( O; K# R; t5 i1 G
佐敦貴就一定架啦
* V2 j: V5 i8 I( N6 u但係如果遠少少
3 ^: m% Q2 F; J4 v4 V* G7 ^荔枝角/深水埔/土瓜灣: `' p, Y; c* c8 X2 D
都尚算合理
0 c# N' }( |% X/ |2 S要搭車我基本上唔會考慮,如果我賣到一件衫,但係要搭十幾蚊車來回去拎,錢時間都蝕左比佢. D5 h' D* w5 k- H/ c6 i: s/ d( S
佐敦方便,幾點都有車搭同野食
: m0 M% i: ?  R7 f. X貴得黎有道理
作者: 08miki08    時間: 2010-4-15 18:33

引用:
原帖由 心儀 於 2010-4-15 11:59 發表   
# N* P7 @& l. e' H9 R/ ?; Q) x! H5 r3 x. Q8 X6 B: d- m1 q' X1 d
100蚊係好難的
0 Y4 M3 E7 Y0 n租金實在太貴
2 w: g! z+ D+ R5 m& j你見人地hkcd果邊個會所租一個月都要700蚊就知
, V$ V, y) C0 d+ n; y5 @; ^1 d學生可能會諗優惠價,但係平極都要200-300仲要分少d位2 f( o* u; H3 r8 y
佐敦其實極方便的9 b8 `! }" |! R
不過租都要6000左右,加埋水電可能要7000一個月,詳情要睇左樓 ...
! Y& O* R9 X1 B8 I
其實我都係想有個位比我放野!, }7 X4 L+ ~# I1 }) S
但係我嘅上限係$150,如果真係要$300,咁真係無曬錢買野啦!
作者: Suki_siu    時間: 2010-4-15 18:38

引用:
原帖由 心儀 於 2010-4-15 11:59 AM 發表   
- X4 D; O7 t% Q7 W8 b6 K- {! i  ^* e7 @
100蚊係好難的
0 D0 E0 s: v+ o+ k租金實在太貴4 h' d9 K8 y1 u
你見人地hkcd果邊個會所租一個月都要700蚊就知
/ e) c% @  k. a學生可能會諗優惠價,但係平極都要200-300仲要分少d位- ~* q: T5 E% X) W/ M
佐敦其實極方便的
9 d1 Q. n) e8 [& l" p9 O8 _不過租都要6000左右,加埋水電可能要7000一個月,詳情要睇左樓 ...
4 T- V% u5 e4 T# h. R
ok喎~4~5百蚊~2 o7 L0 |8 G! Q2 c& x3 l6 h8 M
有得諗~
作者: 心儀    時間: 2010-4-15 19:18

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-4-15 18:33 發表   
  e8 X9 i$ a' K: Z) U0 F: i  r5 i- O3 r
其實我都係想有個位比我放野!$ z9 L* k7 ^/ p2 ~
但係我嘅上限係$150,如果真係要$300,咁真係無曬錢買野啦!
9 N# p4 L& a- e# q
咁要睇你有幾多野放啦~/ F0 k( [$ M6 q4 a
$150蚊都係好難
- Y; |' [2 `! }# r; c& z4 J  \一係比得好少位你+無得係果度玩
  p/ j( z! Y0 f3 ?, C+ G唔係人地個個比$500好唔公平
3 v: K1 g" V/ S  d+ [+ f4 ~! a& k& R4 {  t8 I+ Q
作者: 心儀    時間: 2010-4-15 19:22

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-4-15 18:38 發表   
$ Z* d( y, z/ [% _- c8 ]# y' Q( ^
6 u, Q, R. s  L( d9 [6 H: ~& h/ hok喎~4~5百蚊~1 ^5 r7 M  K+ `( ^' G
有得諗~
2 K1 M5 T3 }- n: T! @* D我知道400幾呎果d 6000蚊都有
4 L  E0 k1 p# A5 @5 d& K套房百幾呎就2500左右一個月吧~睇相好似唔錯的. E" t' S$ s7 o! [, v1 Q
套房果度係寶齡街
. `/ a* r; u) y2 m. S7 g3 E400幾呎就遠dd咁啦(係你地上次搭車附近)" [% b9 F7 ]9 E( b. N. G" e6 h. e
重點係兩度都係無管理員 % q6 l1 h  J: f( o, Z- g
但係我又唔會成日係果度,如果租大地方,就要夾好多唔係太熟既人,咁我放貨就唔多方便,又唔想比咁多鎖匙人& Q7 L+ u. `2 v
如果套房又怕細得滯,但係人少少5-6個人都ok既% l6 k# ?0 X7 ?' F& j! D# A
* A/ Y5 y! ]0 Y* i
作者: 08miki08    時間: 2010-4-15 20:20

引用:
原帖由 心儀 於 2010-4-15 19:18 發表   & e* J2 o- B  L2 Z" b5 X
1 N& o9 b/ P! A: h5 \  S# O8 @
咁要睇你有幾多野放啦~
( T4 q5 a  p- @2 ~4 |- c0 Y9 s, `$150蚊都係好難
2 M; m1 l: X# _一係比得好少位你+無得係果度玩
6 Q+ S4 F* l- W  q4 p! a, b  g唔係人地個個比$500好唔公平
! @1 \, i: s( O( w: S% Q我都明嘅!睇黎都要等我返工先可以啦!
作者: Suki_siu    時間: 2010-4-17 02:25

引用:
原帖由 心儀 於 2010-4-15 07:22 PM 發表   7 u! c, P3 A2 W/ V+ w8 f2 ]

$ ^2 O9 g* W9 S我知道400幾呎果d 6000蚊都有3 D- N" g4 D5 V; O$ ?. O
套房百幾呎就2500左右一個月吧~睇相好似唔錯的
* q: s+ l6 M% Y7 }7 f5 z9 \套房果度係寶齡街
% N% z0 H# u' h0 a) X400幾呎就遠dd咁啦(係你地上次搭車附近)
' y4 z9 ?9 |$ z% w0 p重點係兩度都係無管理員
7 x9 q: b% x7 `( o) ^但係我又唔會成日係果度,如果租大地 ...
* N: S3 C5 z2 Q  {7 _0 S唉~正所謂一分錢一分貨...
1 U. |' H! g% F400幾呎就大dd舒服d~
6 _- j" z# @+ A* U2 k+ V套房就...可能會細得濟= =
5 D( s/ F7 x! b0 r7 c你可以lock間房擺貨ma+ O) a7 p) _, k3 b
) [% F3 C6 e: S0 G. n# Q) C3 l) s( F
作者: mandy_mandy2006    時間: 2010-4-19 13:11

當然想啦.....大家還可以交換心得和購物好地方............

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0