標題: 點set 頭像ga? 同埋點解要出左post 先可以編輯收錢? [打印本頁]

作者: noel    時間: 2007-11-27 05:01     標題: 點set 頭像ga? 同埋點解要出左post 先可以編輯收錢?

其實點set 頭像ga? 我set 親都話: 您設置的頭像超過 30000 字節大小,請返回修改。(我已試過整細d 相 ga la): I* s- z9 \$ F. H+ |: t; L
另外點解我出post 果陣無得set 埋收金錢, 要編輯多次先有既?* {  c; {2 J8 J+ c& V
/ \1 p: {! H/ q( l4 C' h" v
作者: cdtv    時間: 2007-11-27 19:11

頭像因為好多人都會大大張相 upload
* ^, j+ q# w- y+ p+ ?9 C但係大家都知頭像顯示出來係好細張的, K" S, ?9 {: T
變左就會浪費左d空間
. @2 x6 P$ H2 q0 ~- w0 V所以set左限制(30kb) , 希望會員set細張相先 upload
7 ~* y8 |, C5 M& y, {2 X0 k頭像最大尺寸係 width 210 或 height 2109 k- @9 {% \; n7 R
所以 resize 做 210 先 , 一般就應該唔會超過 30kb
/ }2 @: x9 u5 m' d/ U4 ]照顧返有d朋友可能唔識 resize , 而家 set 左 100kb
% ^, D# D3 \2 _+ r; J$ k6 h; a不過都係建議大家 set 細左先 upload , 幫論壇省返d空間
+ o7 ?  N) M8 {# e7 @4 Z  L
, w1 t: f* J6 C! j2 \賣帖果度應該冇問題的
9 b! K# B8 H3 M; T看下圖 , 試試得唔得
作者: noel    時間: 2007-11-27 21:56

ok, 等我試下先, thx
作者: simeilo    時間: 2008-2-6 19:50

唔系SET好张图片URL就OK咩?
作者: 小軒    時間: 2008-5-8 03:52

唔太明白~~~@@""""

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0