標題: 哎....灰到震 [打印本頁]

作者: 五香肉丁    時間: 2010-3-13 15:46     標題: 哎....灰到震

比我阿媽搵到我對平底鞋...* w& ?+ R( E2 O. t& h
跟住呃佢話d同學既...6 ~+ P: w2 V/ P/ U7 M  Y
以後都唔知可以收係邊好
作者: adam5354    時間: 2010-3-13 16:04

咁!再小心D找過個地方放!
作者: 08miki08    時間: 2010-3-13 17:12

迷你倉囉!!!
作者: anywind    時間: 2010-3-13 17:33

咩你呀媽好鍾意搵野嫁咩= =
7 Z* i! n2 X* z3 ~, l+ ]! L咁都咁佢佢搵到
作者: (ANGELA)    時間: 2010-3-13 17:48

你同你媽咪講,話係你gf咪得囉
作者: anywind    時間: 2010-3-13 17:54

引用:
原帖由 (ANGELA) 於 2010-3-13 17:48 發表   2 p! Q% \6 o  j& k+ c; J
你同你媽咪講,話係你gf咪得囉
8 V! Z/ E0 `; Z. R; Q6 X1 k如果唔係有開又會問3問4姐5 ~" v+ g+ r7 p$ ~- b; Y+ M5 i
有開都問你做咩拎左人地對鞋=.=
作者: (ANGELA)    時間: 2010-3-13 17:57

引用:
原帖由 anywind 於 2010-3-13 17:54 發表   
. X) \% k# `& X. M2 e# r
4 G1 r0 v9 j6 e: f; o5 t# p, P如果唔係有開又會問3問4姐
6 G/ }7 `3 V1 k, A, u有開都問你做咩拎左人地對鞋=.=
1 e9 p/ K5 a$ n% V% [( u* o8 c2 \4 h: F自己般開住
作者: 五香肉丁    時間: 2010-3-13 18:14

我呃佢話果次有個女仔fd返學果陣上左黎7 s" q6 [' v; V9 \1 Z. ?
擺低左....著左我對cons走...
作者: anywind    時間: 2010-3-13 18:15

引用:
原帖由 (ANGELA) 於 2010-3-13 17:57 發表   0 o) G' ?' `! b6 S

: p8 r5 }; [* ?2 K+ H$ B自己般開住
0 Y  C, Y; w& D9 b+ b好方法 但係用租金換個迷你倉+買多好多cd野都得 但係搬開日日cd都得 真係著咩都冇人理 正@@
作者: anywind    時間: 2010-3-13 18:16

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-3-13 18:14 發表   
( t' ?' X9 P0 [我呃佢話果次有個女仔fd返學果陣上左黎
1 M7 Z. ]6 v( U) E8 q擺低左....著左我對cons走...
9 M; A$ X$ D. z! T, y$ s; E

7 ^3 D' q: t" A( l# i如果我係你呀媽會諗:著錯cons= =有冇可能     但係唔會理你
作者: 五香肉丁    時間: 2010-3-13 18:47

唔係...我呃佢話.....個女仔上pe.....拎左我對cons著....留左對皮鞋係度..
& [, v8 [* o% z+ v7 j6 Q! ^4 v因為我堅係好多日都無出過街
作者: 愛.o    時間: 2010-3-13 19:23

收藏D野對好多人黎講都係一個難題= =
作者: anywind    時間: 2010-3-13 19:29

所以同屋企人住又唔想俾佢地知: h# y% B# s# {# _: b
唔可以有太多cd裝備 咪冇訂你收
作者: 五香肉丁    時間: 2010-3-13 19:39

希望大家幫我諗到計啦
作者: cdtv    時間: 2010-3-13 19:39

除左護膚品, 我全部 cd 衣物都係鎖住ge, 所以冇呢個煩惱
作者: waa    時間: 2010-3-13 23:27

再小心D找過個地方放!
作者: 五香肉丁    時間: 2010-3-14 01:03

哎....唯有咁話啦
作者: yipyip    時間: 2010-3-14 01:19

收埋d la><
作者: 五香肉丁    時間: 2010-3-14 01:29

雖然大家都唔知...我間屋係點....但希望可以提議下
作者: leeon    時間: 2010-3-14 05:06

你可以用一個袋,之後屌係window外面。
作者: grilboy    時間: 2010-3-14 07:24

冇自己房既話根本就收唔埋
作者: 心儀    時間: 2010-3-14 11:17

食得咸魚抵得渴7 r- |! W0 o& W0 A
比人搵到係遲早既事& a1 D3 `- W. r( ^
如果花時間去諗將d野點收埋) a8 I3 L4 T- i. j8 z, A
不如諗下點令你屋企人接受仲好啦
作者: karen0129lai    時間: 2010-3-14 22:07

如果你有自己做家務, 自己收衫摺衫同放好D衫既習慣, 咁我之前既做法就可能有用喇~
/ h5 X3 a0 C* M因為我由細到大都自己做, 所以我阿媽係唔會搵我衣櫃架~
' h  S/ Y. C6 K1 y我CD既物品就放底, 加一塊硬淨既膠片隔開上面, 放兩三層衫上去~
) J+ G2 H- X: T% Y/ w: P' ?( G一招禾桿蓋珍珠~
* ~# U; q& \  a, N/ e& I仲有~ 我訓高架床~(3尺闊) 有個有拉鏈既衣箱放響床上面~ 放腳位唔阻訓覺~ OK架~5 y+ f5 U+ j" C- x: S7 z
咁都俾佢地搵倒既話... 你都係認命, 唔搬就迷你倉啦~
作者: tyhnjki    時間: 2010-3-16 01:55

引用:
原帖由 leeon 於 2010-3-14 05:06 發表   ) k7 P$ n1 X/ V* G2 x
你可以用一個袋,之後吊係window外面。
/ l7 f" r; `: y7 r' L4 o

- x) L5 H3 D* |& R; a3 ^我相信唔洗一陣樓下管理員會上黎叫你收返- -||
+ f9 e* \& a# O- W4 x! b- m* a: ]. M# C, g( ^2 N8 c6 j

8 i) h# }5 B  S1 [) _! @
引用:
原帖由 karen0129lai 於 2010-3-14 22:07 發表   
: g( o# y7 a. R如果你有自己做家務, 自己收衫摺衫同放好D衫既習慣, 咁我之前既做法就可能有用喇~ * g( {0 [( q+ p3 D
因為我由細到大都自己做, 所以我阿媽係唔會搵我衣櫃架~
4 j( x/ M# Q7 O/ `3 V) G我CD既物品就放底, 加一塊硬淨既膠片隔開上面, 放兩三層衫上去~
- @1 k' F$ \4 g' g1 i2 u一招禾桿 ...
# E+ A  v# C* b+ o, z2 A9 U
& k( K+ i. e: U( I" q7 d. V
你個個膠片係點ge 樣- -? 因為如果個衣櫃係木做有膠片應該會好怪?9 v& p4 J6 A& P/ x2 C

- J! m0 ]  V/ f0 f4 q2 g' h; c/ r! `不過你係唔係自已換床單? 床下低如何..?
% l8 {( o" h7 Z8 W' K* q2 @  n(好似好易比人搵到- -?.. 但係我自已一個人住無咩e d經驗真係諗唔到- -..囧)
作者: newcder    時間: 2010-3-16 05:22

買個鎖鎖起佢啦
作者: anywind    時間: 2010-3-16 17:26

戒左cd咪冇事囉XD
作者: 五香肉丁    時間: 2010-3-17 14:31

唔係自盡就無事啦咩

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0