標題: 衛生巾使用問題 [打印本頁]

作者: mski    時間: 2010-2-25 00:44     標題: 衛生巾使用問題

請問各位兄弟姊妹習慣次序係先穿內褲再貼衛生巾, 還是貼了先穿?
作者: sinson    時間: 2010-2-25 00:47

當然係貼好先穿-.-穿好又點貼呢~~
作者: mski    時間: 2010-2-25 00:50

引用:
原帖由 sinson 於 2010-2-25 00:47 發表   
3 D6 S# m. b% V4 Y" V當然係貼好先穿-.-穿好又點貼呢~~
" _1 A) _$ l8 O: |  r! E+ `9 ^8 P2 T) t/ U3 R" E6 U  [6 Z
我意思是穿在雙腳時先貼才拉上去
作者: kdkid    時間: 2010-2-25 14:47

我是當內褲穿到膝蓋時才把衛生巾貼在內褲褲襠上,然後將內褲拉上穿好
作者: iloveevanna    時間: 2010-2-25 15:09

高深學問
作者: sinson    時間: 2010-2-25 18:55

我本人覺得著到大髀之後先貼巾巾。因為D女學生要換都唔會除左出黎貼好先再著番。只會退到大髀就換
作者: shinobu    時間: 2010-2-25 20:01

引用:
原帖由 sinson 於 2010-2-25 18:55 發表   
* J: U  [2 p6 F( g" I5 A' |我本人覺得著到大髀之後先貼巾巾。因為D女學生要換都唔會除左出黎貼好先再著番。只會退到大髀就換
  y+ v4 f2 U; Q# Q% i
好多女生 (包括我)都係咁做...
作者: wtf    時間: 2010-2-25 23:36

引用:
原帖由 shinobu 於 2010-2-25 20:01 發表   4 ^2 g0 _. J6 V& ^
4 K) a$ }8 m) K( s- x" m6 _8 O
好多女生 (包括我)都係咁做...
3 o. a% `7 }+ q2 L' d7 v) `: H* W你係女生 ?.?
作者: mski    時間: 2010-2-26 00:17

我覺得預先貼定會貼服D, 無咁容易打摺但很難預位, 可能太前或太後......
作者: bra123    時間: 2010-3-10 18:23

我也是把小褲褲退到大腿那才黏上綿綿在褲子上在穿好
作者: mmo    時間: 2010-3-14 00:37

先着裤,后贴巾巾!!
作者: anywind    時間: 2010-3-15 12:49

我係著好哂 坐係度 除番底底貼巾巾好佢 再穿番' T; K+ ?/ j7 q+ h
我都試過貼好先著 係係難貼d
作者: mski    時間: 2010-3-18 00:14

去洗手間時不能慢慢除下來整理, 尤其還有人在外面等時......
作者: jkn38    時間: 2010-3-18 23:38

不知到先贴后贴有什么区别
作者: anywind    時間: 2010-3-20 18:44

引用:
原帖由 jkn38 於 18-3-2010 11:38 PM 發表   ( @( K$ E& W7 l7 T- v
不知到先贴后贴有什么区别
% w/ n* F. y, @; p
緊係有啦 睇上面都知= =
作者: mski    時間: 2010-3-21 15:59

好似夜用仲難貼得好
作者: joey221    時間: 2010-3-23 21:55     標題: 回復 2# sinson 的帖子

小妹也是係貼好先穿
作者: anywind    時間: 2010-3-24 18:37

引用:
原帖由 mski 於 21-3-2010 03:59 PM 發表   
: S/ V5 y4 ^' r8 I- P好似夜用仲難貼得好
, W7 ^" z4 {4 @( x# e  a+ u嗯 我都覺貼m巾係一門學問. p% F4 V9 c1 p
長果d真係好易貼一面就甩另外一面( [3 F& S" v8 U- n2 L8 M
係一就d貼既地方la埋一舊
1 A0 V- ?3 D  T7 m6 f8 H仲有我係前後掉轉貼 唔係巾巾集中係後咩( v0 J" Y5 r. L9 T# t% n+ c
前面都一樣會污租
作者: mski    時間: 2010-3-25 00:04

引用:
原帖由 anywind 於 2010-3-24 18:37 發表   ) V2 }3 e" I( P4 ^
/ v# p9 O9 D7 v5 P7 [
嗯 我都覺貼m巾係一門學問
- I+ W6 q) s, D- s- p長果d真係好易貼一面就甩另外一面
7 P/ @2 S) _' i: z( o係一就d貼既地方la埋一舊% y0 ]- d" t3 Y- q
仲有我係前後掉轉貼 唔係巾巾集中係後咩% K& r; l! H. z* U
前面都一樣會污租
% ]; p3 d8 M6 r% k" |$ d
  i+ N0 P( b* g- a
我都係學我阿妹咁貼, 因為我唔會前面污糟
作者: anywind    時間: 2010-3-26 17:43

引用:
原帖由 mski 於 25-3-2010 12:04 AM 發表   
/ I+ B" f6 ^) K; I1 r, v3 z' ~& M( N
, o6 G% i6 ~9 X$ N. b2 a  ~8 V
我都係學我阿妹咁貼, 因為我唔會前面污糟
7 {7 x2 _4 ?8 O, G  x, G 你呀妹係你面前貼?* i8 G4 x2 S% E
仲有前面唔會污糟?
作者: mski    時間: 2010-3-27 02:31

引用:
原帖由 anywind 於 2010-3-26 17:43 發表   5 |+ H6 F$ o% c3 _4 N
- Y: {: |& J6 ?. X% Y; A
你呀妹係你面前貼?
7 W) P/ N! j$ _% A仲有前面唔會污糟?
% I" d* @4 @( ?
9 c/ H/ ~7 C& }. M- k她很多時在家中自己走了光也沒為意, 給我大開眼界
% {. N9 k9 ~2 J+ O" H7 ^沒DIY又怎會污糟呢?
作者: anywind    時間: 2010-3-27 11:27

引用:
原帖由 mski 於 27-3-2010 02:31 AM 發表   
( W% Q$ o' L9 o. H7 q- P. d+ j
2 |% Z" B( `' _) f: e+ X4 G9 m2 S: _4 Q
她很多時在家中自己走了光也沒為意, 給我大開眼界
" p! |1 S3 T. M8 w沒DIY又怎會污糟呢?
2 w4 Z+ C9 ?( |  L
你個妹妹的光都俾你沾哂LU
作者: hotandboy    時間: 2010-5-17 10:43

依個話題好友探討性,基於我系男仔,對依個問題好有興趣!
作者: CrinTrin    時間: 2010-5-26 01:41

着一半…然后贴…再着……………我睇日本d偷拍女厕视频就系甘样噶啦
作者: wow    時間: 2010-5-27 00:22

引用:
原帖由 CrinTrin 於 2010-5-26 01:41 發表   - H* \- c% K/ V0 i6 I6 Y& d/ E
着一半…然后贴…再着……………我睇日本d偷拍女厕视频就系甘样噶啦
7 `' S* L) k% f. R! s$ s! m9 Z$ Q+ ]* [6 Q5 U
我都係 着到一半(膝頭) 再貼 但唔會貼翼
  ?% ~4 H0 L+ r0 _因為着好冇移位先貼翼
作者: pivpiv    時間: 2010-6-22 15:19

先着裤,后贴巾巾!!
作者: yuki226    時間: 2010-7-9 00:05

都有過) n! c: L' s! c5 \" O

% B& d8 ]% j1 R& B& c5 @不過比較常先穿後貼
作者: cow_boy80334    時間: 2010-7-18 07:44

作者: ibm.jp    時間: 2010-8-9 16:06

當然係先著底底到膝蓋然後才貼上衛生巾喇; ?# G7 P1 k' H; Z3 e! Q

! T% g" f: [$ C1 v. r7 l3 `+ ?% H再著上身,覺得唔太岩位,就再整理下 : B$ z9 P) I$ o9 S
就係咁,就會著好衛生巾囉,乜妳唔係咁著咩?
作者: lztd.sam    時間: 2012-1-15 14:54

我系先著再貼,已經很熟練咯
作者: erica88    時間: 2012-1-16 08:48

先著到大脾,再貼巾巾呢,原來巾巾係有分前後的,有個女生在我面前試給我看的,跟住一起做,之後一起行街街,超爽呢
作者: mandytootoo    時間: 2012-1-28 18:41     標題: 我鍾意著女裝底底,M巾或護墊貼在前面可以吸濕!有人這樣做嗎?

我鍾意著女裝底底,M巾或護墊貼在前面可以吸濕!有人這樣做嗎?
作者: 榗仔    時間: 2012-1-29 04:09

我用41cm
; A# f6 t, m* S- x; ^8 O用左個感覺好正架
作者: 小山丘    時間: 2012-1-29 09:24

學下野先~~~~~
作者: sss698    時間: 2012-2-3 12:51

一開始是先貼再穿,後來都是先穿再貼了
作者: hebnv    時間: 2012-2-10 08:55

作者: lztd.sam    時間: 2012-2-10 10:32

引用:
原帖由 mski 於 2010-3-21 15:59 發表   
6 i2 T- N8 L, Y& s  }) [好似夜用仲難貼得好
+ `5 I: e7 @. p; w% {1 Z我已經很熟練啦,即使41CM夜用都可以很順利地貼好了,正好到位,不歪。
作者: kit90214    時間: 2012-3-1 20:25

我也是把小褲褲退到大腿再貼
作者: lovegood    時間: 2012-3-8 05:48

當然係貼好先穿
作者: cdgaga    時間: 2012-3-8 08:59

著咗先貼…習慣了…
作者: candylavie    時間: 2012-10-1 15:46

先把內褲穿到膝蓋時才把衛生巾貼在內褲褲襠上,然後將內褲拉上穿好
4 L, X* N- e; x- H4 x2 }穿久就習慣啦
作者: 葦阿    時間: 2013-7-23 02:04

先穿了 再貼上去
作者: umbrellawsk    時間: 2013-9-26 10:57

当然先贴在穿了
作者: honami7333    時間: 2015-4-15 12:32

洗完澡剛要穿的話,我會先黏好在穿。若是已經穿著了,僅是要更換的話,就退到膝蓋直接更換。
作者: caca123    時間: 2015-6-26 02:23

作者: EveIris    時間: 2020-10-20 11:32

谢谢╰(*´︶`*)╯姐姐们ԅ(‾﹃‾ԅ)

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0