標題: 今日好險 [打印本頁]

作者: cassie    時間: 2010-1-27 02:36     標題: 今日好險

大家好, 小妹是一名CD新人,經驗很淺,剛加入了這個大家庭. 我先分享一下我今日既經歷啦.
0 J# M8 N# B- D, G今日我HOME ALONE, 就換裝玩一下, 玩到咁上下人有三急就去左WC, 點知..........: W1 O) `. b) o" I* w
屋企人係呢個時候返黎>"<!!( O  T  ^5 r$ g, k0 i/ w
結果我只好留係WC入面, 等機會沖入房...真係好險丫.: j- r6 ]& \! @  e* C. i

8 F9 B% \% a3 E9 _. B唔知大家有冇類似經歷可以分享下呢?( T2 w' c' g5 e5 I/ G5 K
同埋, 點先可以令屋企人接受? 我好怕有一日比佢地撞正, 到時唔知點算.
作者: zone999    時間: 2010-1-27 02:37

絕對有~haha# t7 [2 o% M# @6 N9 Z
同你差唔多~
作者: 李慧儀    時間: 2010-1-27 02:45     標題: 回復 1# cassie 的帖子

那就真的要小心d喇......
作者: applechoi    時間: 2010-1-27 02:47

引用:
原帖由 cassie 於 27/1/2010 02:36 發表   
5 X4 G& k1 j/ A. z大家好, 小妹是一名CD新人,經驗很淺,剛加入了這個大家庭. 我先分享一下我今日既經歷啦.9 n  n4 u# {7 I+ U; v/ o# s
今日我HOME ALONE, 就換裝玩一下, 玩到咁上下人有三急就去左WC, 點知..........$ }& y9 _$ U$ M
屋企人係呢個時候返黎>"
1 j$ y5 j8 R# q1 y試過唔只1次...$ y0 y! q) e' N% q2 n, K
& n  R- i" X/ D. `  w6 D
至於點先可以令屋企人接受...聽天尤命la...
) k; J7 Z, p5 ^: w$ N1 Z睇你屋企人點睇, 佢地主觀想法大於一切, 暫時亦未見過唔得講到得ge例子. r; D/ r' k3 C! j* F6 @! {! d& l
見過ge好多時係互相硬食, 1個唔理照CD另一個唔理見一次嘈一次... 直到覺得講多都無用( N" L- k$ [' a+ k. j' b
不過9X% 唔接受
作者: alexander    時間: 2010-1-27 06:48

通常我CD都會落門扣, 有鎖匙都入唔到
1 |8 J  I/ B% I+ X0 ]我咩事都話係廁所, 之後慢慢搞番掂
% c" T$ K* h7 C" e5 ~不過, 果刻真係會好驚
作者: kwlegend    時間: 2010-1-27 06:58

試過...做法同你一樣 =__=
作者: 偽娘    時間: 2010-1-27 09:04

哦..樓主要小心啦..
! J3 m5 [' W$ L7 o3 S7 U' a我牙媽就沒有問題!! 我做偽娘..!!* M6 T& p0 s7 ?9 ^5 b3 p
旦給老豆就知道..真系卜街都似- -"點講都沒用..$ y/ A  \* f' V( u
只有佢講你就慢慢\聽吧-3-"
作者: 校服收藏者    時間: 2010-1-27 09:50

上兩星期試過% x; b6 {2 H8 z  `4 U" R
我同你一樣! K, @9 y0 q, ?& `1 }( p
不過就真係沖涼
, R# i  Y4 p- v0 Pd衫就收左係第個地方. a+ z4 G0 v2 X  s/ X3 n& ?& s
等冇人先拎番出黎
作者: cassie    時間: 2010-1-27 10:25

引用:
原帖由 alexander 於 2010-1-27 06:48 發表   
0 m% g7 u: j) b  o通常我CD都會落門扣, 有鎖匙都入唔到
0 n4 @1 x( p$ B- A& ]+ u3 C我咩事都話係廁所, 之後慢慢搞番掂
, G4 G3 m# q/ f/ l4 j9 p3 Y不過, 果刻真係會好驚
. k- x& h1 n& u1 D, D  o, x0 s- v2 f7 N
唉...我都想但唔得丫...因為我係住新界村屋, 洗手間係主屋外面>"<
作者: 紫亞    時間: 2010-1-27 14:06

引用:
原帖由 alexander 於 2010-1-27 06:48 發表   
' I1 ]: r( o" k* Y: q  I% j; F通常我CD都會落門扣, 有鎖匙都入唔到
6 p3 }; v% H' ?$ s  v( Z我咩事都話係廁所, 之後慢慢搞番掂
  X$ j8 h8 S5 T+ h2 C不過, 果刻真係會好驚
9 ?# {  A; k( h3 f1 N) x/ J7 M5 T
我都會咁做
1 F: P/ J: C/ J1 b如果有人返
9 F" m) x9 M4 [% r9 z係唔係都衝人房先換返件衫 ' q; X& ?% E3 i& |
其它野之先算
作者: vivalive01    時間: 2010-1-27 14:58

我試過被阿媽發現過一次* M3 V0 T  l: j2 k. r# `2 g

6 \/ a  O" h; y( H之後佢丟曬我D衫
) f5 y0 _$ Q3 j0 _( n+ N0 @0 k- y1 ?
個次真係好傷
作者: grilboy    時間: 2010-1-28 00:25

我同大家有一D唔同,就係我好細個就已經被人當公仔咁............) R# w3 ^" m+ w& }5 S: t, f2 U
由細到大都係咁,THEN變左都完全唔覺得係咩一回事
* D' A) w+ ]) B7 c3 c最重要係佢地心目中係完成左我人生既1/5係成功就OK
- C4 M: S7 r  Z! e* C咩為之成功,可能係讀好D書為之成功掛..........??代表香港算唔算??
1 W5 e7 I- J8 \  ?1 G3 \9 _; [我都係覺得係咩情況下比你屋企人知先係最重要% N9 _0 n. d; `9 v+ ^8 [
好多野都係要天時地利人和去配合既
作者: karen0129lai    時間: 2010-1-28 01:01

我都試過俾阿媽知道~ 不過只係知道~ 俾佢見倒D衫... 之後掉左...
+ U; \* D+ i$ N: W唔知係默許定唔理... 不過佢唔出聲我係唔會理架~
作者: leo9972000    時間: 2010-1-28 01:23

我都會咁做如果有人返  R3 L9 C/ Z: o+ y+ ]* D: S
係唔係都衝人房先換返件衫
作者: 08miki08    時間: 2010-2-1 22:24

我都試過呀,好彩果時我有野未買,於是叫屋企人幫我買,我就係果段時間換番衫,真係好險嫁!
作者: chun333    時間: 2010-2-1 23:48

我暫時未試過 如果係我比家人發現就死得了
作者: Saya    時間: 2010-2-2 22:40

下次去toilet 帶好男裝同膠袋,冬天就帶大褸+長褲
作者: kittykiki    時間: 2010-3-6 15:36

我會拎埋一set男裝(一定要有上身衫, 否則會見到bra帶痕跡)入去廁所, 有咩事起碼有男裝著出來...至於套女裝, 搵地方暫時收好, 必要時就真係要棄寶救自己.
作者: 小夢    時間: 2010-3-7 02:22

大部分屋企人都唔想個仔有D咁既癖好架啦
作者: kittykiki    時間: 2010-3-7 02:32

引用:
原帖由 小夢 於 2010-3-7 02:22 發表   - B) A* A' q# v* E) K: C
大部分屋企人都唔想個仔有D咁既癖好架啦
% U' a4 e! r  C9 v, b
呢個就係大家最大既困難lor
作者: CDYoyo    時間: 2010-4-12 22:55

我會跟身一套男裝,(一件T一條褲己OK)有咩事起上黎即刻換返.
作者: daffy.leung    時間: 2010-4-13 01:24

我就會鎖門啦
' m) W& r5 ]: R9 {# N0 s% t比人拍門, 點都好過比人睇到
作者: speak26    時間: 2010-4-13 18:17

我也有相同經驗
作者: emilytay    時間: 2010-4-13 19:06

俾爸爸知打死都有份
作者: 小紫    時間: 2010-4-14 12:41

都系差唔多。。。试过被发现。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0