嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題
  i  `' ]. Y8 Y8 v9 c4 ]+ `; L0 i- e' Q
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。- R0 X/ ~) b+ R8 ?4 U# _

2 t* c8 p' V! y9 n2 }. h各位CD認為對妳有什麼影響?! O. H8 e9 L* E: w
* I) I! S5 g% [+ W( t% o
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >

1 j6 z3 N# H7 Y  c! y
3 E  {7 w' j, m  p0 M+ r' p[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-28 10:03 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪0 J+ B$ \) X5 ^# J& w
但香港女仕普遍不穿# t& c$ z. |2 c8 l$ L1 x/ P6 N
通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲
: F  q" s7 Q- G- h* m( U' S* b' `因不想每次都著suit黑絲
( K7 X' N) t2 c3 s3 G$ U6 V1 c* M搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"
. d6 Z' R5 O3 v% ?3 r) [& Z) @# f' y9 C8 ^- q
8 f0 l9 G  @" A1 U3 T  i7 x5 o
但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲+ V3 i8 f6 b4 V7 g
尤其係肉絲
- n2 v; u6 k; A  H8 g: i5 }7 i所以而家市面上多咗肉絲女仔* x' T5 p3 a4 R+ {9 H  i0 e
我出街衣著就多咗變化容易咗
) s5 o  K% S9 I# ]" f+ z$ S. l* @0 q" t$ h0 J' Y

第二就係+ R5 a8 Y$ C/ p" J
現時酒店房價在穩步上升! |  [- l* U# j) j- s
我的CD開支也越來越大6 k* F) O9 i3 _4 z% g6 C$ [

你有壓力, 我都有壓力.- }; }1 a9 [7 F6 D" R
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
3 h. e0 q/ m4 d, ~7 p3 Q* s& ~你有壓力, 我都有壓力.
+ x+ @7 L) q( N/ q" W會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
. _+ r! W9 g6 N或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   ' j8 g" b- I7 o  q& m* e
你有壓力, 我都有壓力.0 ]# A' L  G/ l% F& b4 P
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
( v; X; _- O  l1 V) v/ J2 ~3 |
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.
8 ]& z4 w- q' ?' W7 S5 B- L: V( I+ `9 U4 M" U5 B
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   1 G% J! D/ W$ _  q9 {5 i) k

* \& M7 b# r6 o6 g3 j; J9 S唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   
3 h! D) g' E# o. R0 e' S如題  Q' p4 y4 J0 A) F& C

$ F' W& d2 O; F- P/ w雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。' y4 V# V' ?( D$ b, [# M2 `) Z7 }
+ ^9 @0 }) i9 k6 B
各位CD認為對妳有什麼影響?7 o0 j3 G3 ^- Y
( x, W7 G; a! p* c: H# V; }& H1 M; ?
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
% C8 v0 r. V" o3 n4 J3 H1 \2 _$ i  f; k, M: }0 X* D
我国的女生,
8 s% C& M0 g1 E5 \' u& h比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   
. \* n" A- p; K4 `8 }村姑望都費事
4 k$ b# i6 Y& f9 d' w
' R( W. R7 {2 W% q2 ^0 A
我有時都係著肉絲啊   0 ]6 n& H. m+ a' U
7 t# ^6 N0 y: q
不過
1 }* i1 \$ d" O. b8 e. N3 N1 d佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。. h8 S  D: d) ^& u) z% A' Y3 Z
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外
+ ]) Z: f: [$ y, `/ `7 ?其實我都幾明白女性感覺) f7 L& ?6 Y, {% q

& u  _5 b8 y9 h) J1 S& I夏天穿絲確係熱
) D/ J# r4 S% w, N- d( A對於多汗女生來說
- c4 X' @  @9 M6 H# C大腿出汗後皮膚黏黏的
% |  K% V3 z  A* w; _6 R坐下時很不舒服
7 Z2 H' s+ e) W. p" x8 J# W$ h0 n離開椅子皮膚又會被黏住
0 S6 H$ J2 j  {同樣地皮膚也會黏住裙/褲3 l2 i/ {' O8 a0 N
只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   
7 V7 }# j1 @4 g+ X* {近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
1 F% X( l1 X6 f% H% H6 f2 s& `, W, A1 T8 g# e8 n- t
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   6 M1 }: k+ V, t2 P0 T
我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。
+ K7 Q8 F0 U7 T& }& Z我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
/ B2 Y- r$ Q& o9 {7 d8 v# f# u問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著
( ?# n0 I0 {' ^% Y6 W唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   # i5 n1 R# t5 y  O! Q
返工已經著3 p) `6 c* q5 F5 i
唔通weekend放假都著咩
3 N7 K5 P4 p! R; P6 X" \
, u9 W  a4 a- S* [# Q; K. H* e5 B' C
返工的
, H, w) m7 d% w/ f! F) b除咗接待員或銀行的著黑絲
2 u! j! Q+ X) p& I: h真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   ' r: p+ C- d1 z: M# M3 v
5 V5 K# v& d* n/ o5 E9 {& |& s8 [
; Q; P* ~& K7 ?& e+ j8 X. X
返工的1 S8 w3 G( Y8 `
除咗接待員或銀行的著黑絲( S9 b$ U3 Q5 Y  {; Y+ m* v
真係甚少其他穿絲返工啊
4 w# e* a* l0 j; B# E2 ]
穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   
# Z, S8 p5 P+ q, E5 [. m9 \  `
1 q/ |6 b0 Y  H9 ?4 Z穿套裝的, 女強人
" X+ e8 x) z& \. G/ C& \

$ V( `2 h- Z" g5 S- a女強人只係少數
, ~4 n) X, u" T) ?  @1 E2 J而且佢地出入高級場所7 h( r& P0 R5 ?# H! x
甚少見於街上哩
, p& @, N; c" G( f% U; ]2 E  i8 K& Q1 w  c
近排我經常去中環2 Y' Y3 _# o( k0 w  K
OL們甚少穿絲
, f2 t; [& ?) `& j* Z9 C0 g! g穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   0 {1 ^4 ]0 }* a, Q
- m' Q2 d  v4 X' [

: P+ p  t1 c2 f" O女強人只係少數
4 `  [+ ~) o2 m5 U7 Z而且佢地出入高級場所
# U9 ~" |, `' G+ l) ]甚少見於街上哩
0 u8 w' P6 u. E
淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲