嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有冇人有玩帶面具/頭套?

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-24 20:28 發表   
* @4 {: T/ J$ q" s0 E我有晴3 晴4,尤其戴晴4很像真,好鍾意戴出街!
0 F8 F  ^( i! @& V" t, R/ ^女面比較貼面,所以比較焗
8 r0 H8 J; `+ n3 Y2 R, I' W/ X. r3 R5 {2 r6 n" }
以前有玩kigurumi頭殼,但因冇地方收埋所以放棄了,但殼內空間較大,唔會好難抖氣。但著出街比較麻煩。# x' M3 a$ F' V# R

5 f+ z' R& @, v8 ?+ v" U( c& D可以隨時pm我玩女面啊∼
4 m$ t" y2 Z' R" m: V
: E, C: H( ^' j5 D2 X6 p0 t2 \: M

[& r1 F# R4 ^* q) j$ r/ l. ~; Z8 {# k4 J+ S7 r; Z8 k
呢個? 咩價錢? 6 d( ~; c( p( M8 v
鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-25 20:27 發表   
7 h4 s. A  q, S
8 C6 m! E+ e  g5 c& R$ B5 z& k, D% u' l( b5 y1 {5 @
:large9 T4 s7 b4 `( G+ G
. Q: y5 ~% e% s# {
呢個? 咩價錢?
! A1 y2 G" u. b8 D! p% z% a鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?
- _/ j' H3 u& m8 {) A, d
( I5 J- E2 \' k3 X) ]1 x, L
呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。
. J" B% A1 l/ ^$ j) y
0 ^6 U3 y, s! F3 m7 h6 dkig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔覺眼。抖氣呢,如果裡面唔著膠,開臉窗,應該空間都唔算細。著膠封住塊面留微孔就另計啦。
2 x9 U7 D+ g% V3 O, o5 D# ?. \& `; Q5 c# z: n

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 00:13 發表   2 i, s6 Y$ @  P
, w3 ]7 a3 V/ Z4 i# d
. n* N  I2 \+ C
呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。
% g6 A/ k) A# D6 \) S+ j9 c& r. d" P7 l; {; Q
kig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔 ...
$ V! r* k; y* C  ?/ ~
6 Y- e+ e$ g- [" s$ s4 Z; B多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-26 11:51 發表   
( j7 T7 q* Z: Q% R
3 }2 E4 T# ], X$ E0 S
) j4 X/ Z* B! e9 Q/ a& |$ A多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴
/ z+ u0 a$ o" W2 _9 U) }7 S5 |

# _% v/ p( d9 M& r1 C你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D

大家好,好耐無online
Wechat:howau2016
TG: Hello Mag2020

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 14:22 發表   
. u+ u4 u0 v3 A3 D3 p
1 G& p1 X. L4 z2 r0 k# Y9 S- \- o- y, C
你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D
& m2 Q& w3 \$ c% b- A" Q# i8 u# Y/ G: ]6 q/ d* V
我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具
$ a  d: }) K. [& N! ?% ]我見晴4算係比較好

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 16:41 發表   ' S/ G0 C# z: I! {) {/ j  q2 r
5 F. M- g$ l( h8 D% ]; b8 c
! s$ M) u4 E: s- f3 B2 I+ g9 D; Y/ D
我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具
# b& B$ Z4 a8 w; c7 S8 \) G/ Y我見晴4算係比較好
# w8 m* f% |- {( F
9 T6 z8 @  r; J
都係睇下你想點玩,係房玩定出街。: G2 w6 J8 o- m+ V

& `  M1 Z- D# O9 q& c% H) f0 O; b我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-27 17:00 發表   " Y& I, M$ a4 E9 ^
4 N3 j, ]7 t6 n1 q
4 y% r8 S% j- E; c% f1 Y% X. ~% D# q2 B
都係睇下你想點玩,係房玩定出街。
  G6 C8 c, P5 \
! z8 i" p$ r! X# {1 g" s- S6 {我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。
1 c' l, }; I/ t) S" {- o! o
3 w  @4 h1 r& e& f* f7 V
講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱
0 b- k* J& j% P) T! e! p: j你有著出街玩?

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 17:19 發表   / W, k, c+ E8 A8 Q- Q7 Z

# V9 i6 X1 Q$ m) ]' Z, p; @+ T" U1 S$ D: Q4 C& w
講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱: b6 V+ }7 `) G# S( ]( ~. s) I
你有著出街玩?
: k. Y/ [/ M( c/ }: W7 J, @. c2 M6 W. u( }8 @3 Y
有,但有人陪先會出去
  C1 Q1 p' k4 h通常D人只會肯陪我一次

還沒有,但有機會想玩

回復 1# xrm6013s 的帖子

很漂亮,好看

帶左即刻變美女 我起歡

透氣位當然有,不過會比較焗,尤其是著咗zentai再加上夏天時,就會超熱了!
: k1 D, O0 ]7 {0 d+ X4 l0 N而且頭殻視野比較窄,所以玩時要比較小心。
8 L9 u8 C/ O5 m9 c7 n/ Z( f7 c7 o2 k* T
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-22 23:50 發表   ' {+ A4 Q8 t9 [3 C, u
# j0 c  L! o2 _

6 e( x0 l1 y. S9 S0 i$ A9 o: \但Kigurumi 頭套好似冇透氣位, 會否透唔到氣?
#Kigurumi
Line: jessyukigurumi
WC: jessbb1314

夏天會好熱,好焗囉

有LINK/推薦的嗎

這個我也有玩過,不記得是晴幾
4 \, H* U. ^9 n6 r不過缺點很多,也不能出街,但玩的時候是很開心沒錯+ g/ X0 p  q5 z
1)每次用前用後必須清洗及曬乾' n0 {  S: E# I7 H+ e% Z$ a
2)這個會很焗,會很容易流汗,只在冬天/開冷氣的情況下才好一點點,但用完一定洗頭# [  q: k" F! U# y4 K6 H
3)長期收納會油油的,有時候可能會吸引小蟲子進去(下次使用時會發現蟲子屍體,是比頭皮屑還小的小蟲子,同樣是矽膠的義乳,震動棒也有這個問題)
( j7 f% e1 c/ N+ L2 R( k/ f- A/ I: J4)外表油油的很難上妝/能上妝的很難弄掉,像眼影 粉底 之類的粉類很容易掉落,先上BB霜比較保險; \- _( q$ S* @0 S
5)視野受限,不過問題不大
" r3 i$ K7 I5 S3 F% ~8 ~6)如果落妝不完全,會沾到衣服(更嚴重的是會沾到假髮上): d5 U( d8 H0 S# K+ w
7)常用的話眼角、嘴邊會變形  甚至有裂痕,到最後會大小眼/蓋不住本來的臉& S+ P4 c- a$ l6 R; [) N% E
8)如果使用耳筒不能用入耳式,一定要用罩式,這也是小問題

完全看不出是頭套