嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

洗絲襪

洗絲襪

想問你地洗完D絲襪點處理,屋企有人,都無地方可掠,唔通每次用完就掉??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
手洗,用乾毛巾包住,好快乾。著2-3次就要換。

放在不密封膠盒內,把膠盒放入電腦機箱,借助電腦熱力焗乾。

我啲絲襪係自己手洗,洗完搵乾布印乾水之後晾一陣就乾,我係唔准我老婆掂我啲絲襪

引用:
原帖由 wky 於 2020-12-2 11:40 發表   
4 [! z6 C6 X2 N" @) h+ ~$ Y- ^我啲絲襪係自己手洗,洗完搵乾布印乾水之後晾一陣就乾,我係唔准我老婆掂我啲絲襪
! J+ Y' e% O. P
9 Y( @0 M' O% D- J. g$ A老婆,都知 cd 了 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 peter19470484 於 2020-12-2 00:15 發表   
+ D% T" u2 h$ D7 H想問你地洗完D絲襪點處理,屋企有人,都無地方可掠,唔通每次用完就掉??
" Q+ O2 A+ c8 h: @5 H5 E! Z, L依個問題曾經都有想過,但每個人家庭狀況都唔一樣5 K# g5 e9 y( |6 {$ _- T5 A
4 ?/ c3 Z) i8 t% k0 W* \4 W3 `
我既狀況就係趁屋企人返工,我先洗絲襪及掠乾,而且要算好佢地會幾點返到屋企/ n* b2 h7 G$ \7 a* d
) t% S% S0 [9 n7 Y8 Y1 K6 y
例如:我屋企人係18:00佢地就返到屋企,我就提前約30分鐘就要將絲襪收返黎,
* d- v3 I6 r- _$ n+ T; |5 m: N3 e1 T
因為話就話18:00佢地就返到屋企,有時候都有變數唔準確,只但係收返黎絲襪有時候都未必乾得晒 (約乾左7成到啦)
8 e! ~2 O6 s+ a8 o4 R9 F
/ M6 E  G$ n9 z. Z6 R( r0 w餘下約3成就放係我衣櫃裡,至於丟不丟如果懶得洗、頻頻咁著既話 (好似我D咁既怪癖,每晚都要著住絲襪黎訓教)( s7 k" A( Q6 L, Z0 K, R( |
- [( m5 j6 E7 H0 ^
丟掉一、兩對絲襪都唔係咩大問題,因為絲襪再買一堆唔係問題+ f2 ]% ]* X. Y. @- I% l9 b
, b* R8 g( u" O$ K: g. u8 Z

我習慣拎d女裝,絲襪去24小時自助洗衣店

同啲女裝衫一齊攞去洗衣店洗 會幫你乾衣( e  V4 d9 S4 l
但係其實洗3,4次左右 差不多等於買過對& G- i3 e) i; ]9 e. m# I, r
我薄黑絲多啲 好易爛 其實着2 3 次已經要換

我暫時諗到放係後樓梯咋

我啲絲襪係自己手洗,洗完搵乾布印乾水之後晾一陣就乾% t* V2 C& z! v) L/ W
其實著2-3次就要換

引用:
原帖由 peter19470484 於 2020-12-2 21:26 發表   
1 Y  x! s: }2 f& @% w% O我暫時諗到放係後樓梯咋
% A$ q" ?% E; _有啲危險 好易俾人攞左或者掉左
; R) c9 l' |0 U& J7 q以前同屋企人住就係掛後樓梯 結果成日唔見左
CD一名 最鐘意緊綁放置

引用:
原帖由 misslady 於 2020-12-2 17:37 發表   ! [9 c4 N# ]. p+ f0 f2 O; Y7 b

/ ^' Q7 m. j# `# @
( |: S, G5 A$ N# {) Y: j老婆,都知 cd 了 ?
0 D9 E6 Z/ w! G* m我只戀絲襪,唔CD!

[quote]原帖由 tintaitai 於 2020-12-2 21:36 發表   
0 R7 F) w0 \8 P9 V8 B* B! o) b
! h& `" P2 O3 J9 z( ?3 [有啲危險 好易俾人

題外話,你地買絲襪係去開邊度買?網上?實體店??

引用:
原帖由 peter19470484 於 2020-12-3 00:28 發表   
$ `- U% N& z9 h' \; G2 |[quote]原帖由 tintaitai 於 2020-12-2 21:36 發表   * a5 B' c' f) j3 K6 g
5 ~+ u. D+ ~* x
有啲危險 好易俾人
/ Z3 @7 |7 h( R4 x& A3 X
樓主,你句說話講到一半,好似仲未講晒喎

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2020-12-3 12:46 發表   
' a/ j- i  K& b, G1 ?, _  i) m' K6 o" W; P& b; V3 k. Z. l
樓主,你句說話講到一半,好似仲未講晒喎
  q6 h( a* U. X: b$ L5 m" R6 `
3 v0 c7 k4 @2 p$ h* ^$ j& x2 ^8 c呢星期放過3次,暫時還可以,就算真係被人偷,洗左幾次都算LA,總好過無地方掠。話事話,呢幾日買左幾條絲襪,以往都係1,2條幾日就掉,但今次竟然同一時間有成5條

引用:
原帖由 peter19470484 於 2020-12-4 23:31 發表   
' x' U5 I( n- C0 S3 f/ L# A) k, G' ~% i5 w- i$ z: y. T* D. b* e( o
' s9 V6 l1 X1 U7 z
呢星期放過3次,暫時還可以,就算真係被人偷,洗左幾次都算LA,總好過無地方掠。話事話,呢幾日買左幾條絲襪,以往都係1,2條幾日就掉,但今次竟然同一時間有成5條
# k' p& l6 A! G2 d放係後樓梯始終心裡覺得唔係幾好,就算冇被人偷都唔知有冇人做手腳或整古做怪,/ Y7 x) }3 H8 x
3 z; c0 R2 Z% d  N
不過你覺得OK咪得囉,換著係我真係唔放心,只但係絲襪真係唔怕買多同丟棄得多,1 _- g& r! S, b2 J: j) Z
# x  O: Y8 l# g! t9 Q" e
不過名牌絲襪想丟棄就要想清楚

厚薄都試過用風筒冷熱交替吹乾

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2020-12-7 22:27 發表   , L1 Z* f; H: x% v. x# e  L1 A% B( ^

. @& t/ J0 j7 P: e; |放係後樓梯始終心裡覺得唔係幾好,就算冇被人偷都唔知有冇人做手腳或整古做怪,8 q  d% Q' C) {6 ~

# O( Y, r& z5 R* w不過你覺得OK咪得囉,換著係我真係唔放心,只但係絲襪真係唔怕買多同丟棄得多,
- y/ q' [+ G- @1 I& s4 I. P/ j; E1 m- X) E- M0 H' \: \
不過名牌絲襪想丟棄就要想清楚
& d; W0 {' M3 I2 S# ], d2 j* t+ o* f5 q/ h' b2 w% ~+ M
話事話,有咩絲襪好介紹?我習慣去舖頭買,因為上網唔知佢係點?有無D好既舖頭介紹下?

引用:
原帖由 peter19470484 於 2020-12-8 00:08 發表   0 x4 ^# S- d) d0 r( f9 ^' z

9 q; Q- C' D, M& p! w2 A9 `5 U
  B: m8 T9 {2 Q$ `$ T) y/ n話事話,有咩絲襪好介紹?我習慣去舖頭買,因為上網唔知佢係點?有無D好既舖頭介紹下?
2 C1 Q/ D1 @/ u+ Y& J  K! q+ ~
要好既絲襪通常價錢都係貴,- H" W1 k) ?0 v  H! C8 F
( e* M1 M7 N( v* H' K
至於有咩好既舖頭介紹,通常都係出名D SOGO咁囉!1 k9 P8 A* k' c8 i
  m4 e) e5 g# ]
不過我屋企都有一兩對真係未開封既絲襪,你有冇興趣想要嗎?' Y4 j( ~& n: Y# ^4 d' N+ p
% V8 W8 B. ?! j8 u
如果你有興趣想要的話,我可以賣比你
1 x& u8 z. i  V) \9 g) a% _0 R. D
/ I4 N4 j; L4 U! V[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2020-12-8 19:09 編輯 ]