嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好, ^) M& W" R# x- I' L  C
首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑
; P7 Y0 Q( t( T- z先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?+ @9 o8 v# x+ w, Q2 P: }
1 u9 J% S9 ]0 j6 [
我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?2 z: M' P/ Q% s6 `
: C2 U: u" \' T3 l2 ?* y/ Y
課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排7 N- O% F7 @) ]6 U- m" e* Y1 B

2 Z" D, i2 ~$ N$ J$ T當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手
4 R6 |* J5 S" y- V* S2 j+ _. }- x# k
$ r4 d, _$ O7 ^( s' d8 ]不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚
! n7 Y* n& W5 b/ ~- @" e9 B  e8 C7 F* a0 k
當然也歡迎舊朋友找我聊聊天/ |( Y8 q) j/ O  C

4 e# @& k5 ?& ?' K7 H( h" J[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-22 15:14 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎
2 c1 O# n4 K) y( p心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相( p, B# W% J6 M3 m9 S$ M
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 ; B7 v) e2 _2 S8 R: J9 _% H
突然又無聲走人,妳要對我負責
" |) b& ^8 Q+ Q6 }- Z& L1 L祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗& d3 i* B: @& S* L, K

8 i% G) {6 [$ t' DPS.上文提及erica女神不是我; _) V) e' X9 {5 i# R% z# e

2 Q  C: O" C0 F[ 本帖最後由 aac 於 2020-10-21 15:15 編輯 ]

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。. e* x$ H% Z% ^
" @0 D  @3 |9 j( w' J
加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   6 D0 b* g! e; ]+ h, y: b) z4 m
心儀姐姐終於出返黎
; r# s0 h% X5 o- B心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
. w. ]5 d! [  @; r4 e想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 ! Q- i5 P+ i6 X' g' T; P
突然又無聲走人,妳要對我負責* I, a/ k5 |  W! h0 q; ?; W" u
祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
" C* e4 j6 j9 k+ s" ?6 E
終於能正式在這跟erica對話
4 x- X  M9 ^+ C/ Y# k/ _, U之前都一直私下交流
; j* |8 W, l( N  T& @, @7 N6 d# }# P7 ]Erica女神不是你是誰 ! e. N* i$ O, X4 a  ?5 f$ r0 J
我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表     Q* N& N% v4 {- S
心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
; r  m* c( r8 S5 v  a; \: r& f
, V& x* H: ~* [. y' Q# s加油呀!
, V3 ?7 @/ h. B, l0 p/ B# E- ~
會有人記得好開心
, z; D5 b4 a: ^( ]$ O1 c不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…
7 E7 t) q4 O2 v/ {- X' [自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
# j6 W* Y# c; B/ Q* d$ L之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
  T9 h9 [0 G8 _但都唔係我想要既淡妝7 ?' c( r( L3 u$ Z
好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   
( f& N1 u# \9 q# O8 k: K" u我有興趣學下丫…7 ?, A) J5 V, I4 g9 v3 A! s, T
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝. M8 R: D: o, C  j- i0 P
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
+ N" z' y3 w8 E# @2 {& N但都唔係我想要既淡妝) |) @" w8 p! U' b+ |9 C0 j3 L
好困擾丫…
" Q, i4 D# O! N2 c5 d) a% W" Y如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質
4 p% C, b1 P* l8 z$ ^6 }1 t想知你想淡到咩程度; t8 U7 N+ V$ x. l" D3 a$ V2 Y
我本身都用超重粉底先勉強遮到3 g  v( x- W) d1 E
你可以PM我留你TG
+ w" B  o- P2 r5 @) _
0 D+ M; \5 _/ n, {9 \& Z/ n[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:07 編輯 ]

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
3 d0 [% m/ S8 [: V* l1 w% F* N
, }2 D; p# w0 a9 p[ 本帖最後由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:45 編輯 ]

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   
# F$ I9 x6 T5 i. h我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
& d; |, a- o4 X- H" m

, I* t& `+ v* j- N2 w你唔好攪我偶像個場好喎 " d$ d% }3 T, k; E
- d2 L; u  S5 E
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我1 W+ i1 R. k5 Z9 n4 `

- {. Q% A  \1 |8 j& W唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路% i2 ]; r' k5 Q" S7 d5 z. n+ F  V9 f! |" E
, I! O0 M4 X" f, s
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學
# l6 T* C* |" G7 B" g
2 r1 S; S" E0 Q6 L+ c' z$ Y

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   
5 T; t6 k7 K3 c1 l+ |; D: J4 U識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
4 Q2 V, D' Y! f2 p# b; \我都預左會有人咁講,我都覺得好正常/ l* F, g, `+ {
最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   , W9 p, k; t' H
想學想學" U8 _# K$ a" X, V" `! r
' \1 i, b2 K# A5 s9 M$ @
+ s; @( ]5 d" j4 @5 C; P
能偽街的程度還要學嗎?* D8 R! B  S0 L" ?2 P
應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD$ n9 O+ U' R1 ?

+ v1 o1 v' t. x0 H[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:30 編輯 ]

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   4 @0 W+ C8 S! |: P) |: F
! t" w, y7 ~1 t0 C" S; t% p
5 o( k4 z: k7 v( v7 M
你唔好攪我偶像個場好喎
1 X# U6 m$ Q; t/ q$ S1 ~) D
6 w( r: W2 v# |- B起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
9 p; q) o7 u/ `4 t% g: m' `0 N1 [4 H' R# F+ k/ b
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路5 H7 X& K% r* ]5 k8 m5 H

# e& A( J) j! }1 `6 J; ?/ n- F/ T唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
, w+ f1 ^2 y% m3 v0 \Erica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD
* F! A' K$ j1 k& x我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD/ e# V9 V. J( b  G4 k( F
3 I8 g- K9 K3 l6 `! R+ j
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀1 t' b) ^  X/ P: Z/ |/ t

& b  y( N. n7 ?4 D, L+ t8 [% a[ 本帖最後由 Rachel 於 2020-10-21 17:55 編輯 ]
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來!
; z$ H* P9 B% G2 R- Z想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   ( {/ P5 a1 n6 u$ S8 t- A0 l
Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD1 i. J- ?. F! B1 Q5 M& y

7 G3 I: X, U( S4 P! [我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
" K3 j2 ^( Z! y' O5 U: O
小R還是心儀的小R不會老XD2 {' P1 [+ R% _, q! I3 r& I
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   
; S" g+ W$ m7 G0 c( y& Z6 m# g; I9 ?- t- e
小R還是心儀的小R不會老XD( y9 m9 ]/ q/ B. y' f9 a: @
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
* V, w  S$ D4 I
THX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多
! s1 L" A. }1 i: W& v0 _. r" W  m7 J& y% ^9 d7 i2 ]
TG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   
) S/ l/ @' z8 k% K: N9 g% l; {歡迎心儀姐再度歸來! 0 l1 M0 Y: m3 C' k, ?4 Z/ F0 R, d# _
想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
  Z7 i* l$ W* }1 q
同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?) M3 Y  v* u% u7 k' O
要來認識一下姐姐嗎?