即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回貼不推貼

回貼不推貼

Cdtv一直都有人喜歡覆舊貼  S# P2 K# Z/ R$ D# x
而且好多時都係洗版式咁覆 , 新貼好快就俾呢D舊Post洗走晒5 m( k6 l5 J: J& e. s
其他Forum有自動鎖舊貼 , 但我知道呢到發貼唔多 , 所以一直都無鎖( j) q4 @. I: w6 i" X
但有新功能 , 覆舊貼不推貼 , 即係覆完唔會上返頂
* @& O- b! P+ ]4 `唔知呢到做唔做到
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
要叫壇主更改設定。這論壇也日久失修了。

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-1 15:39 發表   2 Q- L9 T) T' C- Y: @3 C6 w
Cdtv一直都有人喜歡覆舊貼+ B9 L4 G; }8 m* X: Q: O3 R' u5 [
而且好多時都係洗版式咁覆 , 新貼好快就俾呢D舊Post洗走晒) O8 K  Y0 }8 o; e. I/ G( _* s
其他Forum有自動鎖舊貼 , 但我知道呢到發貼唔多 , 所以一直都無鎖
9 o* n' T) e* a% ~! m* n但有新功能 , 覆舊貼不推貼 , 即係覆完唔會上返頂
2 a2 l/ m: ~0 n唔知呢到 ...
5 C! c7 M. l5 T; w* e9 Z
/ u- P  K: ]9 [4 |8 Z+ Q1 y3 P
我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見* e4 o6 ^& k) x* g( I
兩睇....

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2020-4-1 20:37 發表   
4 y) _1 s) ]3 E% Q0 O5 a2 `
2 l5 O* J4 N# |1 \" T2 n
$ c9 @; T% u' ~* D3 ]8 R+ E6 U/ E我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見
3 r- c# g' K' X) o  T) Z" W- e. }- a兩睇....
2 f7 p0 a2 Y+ Y. {, q  X0 ?
) Q, F& F% ?6 H! e7 |! v* x6 X) \$ b冰山一角其中一個例子: k( z; a' A& h6 D1 N6 J$ q: _

t* C1 `7 W( `
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

強烈支持將戀之天地改成女交女未天地
CD涉及風險,CD心情可升亦可跌,CD過往戰績並不表示將來的表現。生理返應可能會非常波動,並可能於短時間內大幅上升,閣下亦可能損失全數CD時間。易服者應在於偽街前,請參閱其他偽人之飛卜或微信,以了解偽街詳情及風險因素,作出風險評估尋求專業意見。

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-1 22:06 發表   
0 }. z; n. K* V- U* ]9 K  x) q: U) G5 @2 t1 {  n) Y! ~, y- C
; a* D9 v- \0 }5 c) z9 _7 @
冰山一角其中一個例子
/ h2 P( M9 N% ?
0 T+ u; k6 X' D1 |7 E232748
' N# o) O5 _. t) |4 e6 u' r肆虐好耐啦,我都出過post丙左兩、三次 sosad
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 zz67098 於 2020-4-1 22:25 發表   4 G! C% q2 [0 L0 J
強烈支持將戀之天地改成女交女未天地
% T4 s: V) B( T: ^- h
依家多數叫本小姐
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

有水抽 , 有花生食 , 幾好呢) o! s3 {& r2 u7 ?6 y

# A2 _7 \4 ?5 h0 y0 R

本小姐是其中一人,那些“回覆才能看"一樣係逼人置頂。( l$ o$ h8 R6 P# d  `1 U
我都識啦hide /hide code,你有權你用倒你大晒....: {" j4 Z7 h% Y/ F
6 t# `  N! P& h: m9 d( W+ a
我見到果d post,幾正幾靚都罷睇睇睇 X
# M/ U/ l# o# h9 B5 t4 L) U, A, Q+ ]( O4 P& J* R2 F( B# M4 w0 _; `

引用:
原帖由 ant 於 2020-4-1 23:12 發表   , b* M- g: d/ K& _( B
本小姐是其中一人,那些“回覆才能看"一樣係逼人置頂。
% X* ]! I" ^  I: x6 v4 w我都識啦hide /hide code,你有權你用倒你大晒....
2 M% ~2 v( [4 E! u& D  Y$ @8 k' V5 J3 ^. Y, G7 v! V* [
我見到果d post,幾正幾靚都罷睇睇睇 X
/ K/ a- S3 I. a+ }( t8 ?
hide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ? 6 I( D; \3 K3 n0 }4 O
http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html
. U2 h  N+ V* j" c8 W3 c# A定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有 0 a" @1 |, g0 ]
求教
) w3 |5 ]+ s/ T8 A6 I
: ?2 g5 [/ ^3 C& ?[ 本帖最後由 squirrel99 於 2020-4-1 23:34 編輯 ]

引用:
原帖由 gila 於 2020-4-1 16:37 發表   
' d4 Z; [7 J  f  N7 K要叫壇主更改設定。這論壇也日久失修了。
呢度除左你之外 ,個壇主同其他版主都好似唔多處理版務 佛系管理
1 ?4 ^4 v0 m3 y$ [( @/ K* {! z: M2 R8 V$ h$ T1 W: h
管理統計 - 全體管理人員7 `( l8 Q: u+ {6 w( S/ L2 Z4 _6 r
http://hkcd.tv/stats.php?type=modworks&before=1&uid=

突手話香港人要自律6 S* l& ^/ p0 c2 z) N7 o7 B
可惜某D人唔識自律5 {* `9 A; H3 [- {: r+ a2 I5 x9 j
無公德心 , 鐘意做缺德野
6 Q3 z$ C+ ~8 A/ f1 J. x8 z; ]1 e1 n$ r- ~) |+ t

7 w6 R/ [. s1 M
) L$ q8 P1 |" G5 V% O$ B+ B7 E. e[ 本帖最後由 Nanase 於 2020-4-1 23:56 編輯 ]

嘩!!個統計表,女神全日 online 6.5小時全職版主.
( o$ M) i& s0 S4 w' n. x! s: t好勤力辛苦晒!! 7 u0 J2 P- s2 Q& k7 Q
) ]) \6 ?0 Q+ O) ^* i
) G: Q3 J, ~% D$ s
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:44 發表   : j! J; C5 W/ U# `7 \
呢度除左你之外 ,個壇主同其他版主都好似唔多處理版務 佛系管理
1 U4 k# o: V' [9 h4 [+ S- J" G: b: e5 j1 ~& ^. X/ l0 v1 |
管理統計 - 全體管理人員8 y. o- }2 w+ V+ ~
http://hkcd.tv/stats.php?type=modworks&before=1&uid=

好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。
: s0 }! r# Z6 [; S4 [一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。" ~- {0 J) @$ o2 b0 U9 g
有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。3 B! o9 `1 @! e9 \; u% ]* O

+ q2 l9 F: K- f8 m+ ?/ b& s3 Q3 X求大家賜教,商討。我改唔到論壇設定,加上壇主都不太理這裡。

唔過份的話, Gila 可以幫你做少少編輯. PM我就可以. 但唔好似老馮咁就得.1 h" v" L+ l1 d, y8 A) |0 |
時間許可的話就可以幫大家.
- W% S3 S% ^6 t  x8 H! A. ]! a* \; ]) r1 i3 o; ?
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:31 發表   
+ G% o6 C7 q3 r0 i7 t: \! k; J' H" t( z6 I1 P$ s
hide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ? . }- W- g0 P% [+ J6 i. ^: y+ F
http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html
  R' P3 }2 w4 U, ~) Q: r- q定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有
; C7 R' T. [5 S( |( R4 r4 S ...

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:31 發表   
$ r! I1 A# N! q5 C/ I+ ]2 c0 P+ j$ w0 S" {! N
hide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ? ' Z+ R) X8 W2 ^2 h4 Q* j* Q! V. c
( u: j" `+ }+ e. @# d) E! m  v定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有
* ?. j- x, E7 \ ...
% p7 Y( U/ }4 j0 N7 {

- `$ y0 H0 M9 a, y0 H. n/ n- i5 q) Q姐姐妳好,我沒有惡意; a6 l3 u6 X* u" |$ }- T' O; {8 p9 ~
我係比GILA先過目,版主再幫我用這功能5 Y. T' e! A  y+ I- P( I
版主幫我用過2次咁多,點解會用咗我張帖舉例
" G! B# R* d# T用這功能最多不停置頂洗版應該有梗好例子吧

吃力不討好,gila只說聲支持你吧。! j5 n6 i1 W* c9 C6 R
" S3 a) G9 m" s0 s9 r
引用:
原帖由 gila 於 2020-4-2 00:28 發表   
3 o9 z5 U8 G# h5 c* j3 [* e4 s1 n3 V好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。
1 l8 [7 I" s( q3 K一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。+ x" G( R5 r7 c: i7 q2 |
有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。' e7 ~9 e! T( e  `9 I' ~
...

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2020-4-1 20:37 發表   
5 t$ R* w* W; x9 N# \# z) X2 m8 ~6 Z; y

9 @  G4 q$ z% N9 s8 I我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見& z5 k& H1 p, E  s/ O
兩睇....
- O  B$ `: l/ N! n

$ k! Y4 Q& O! g' A) p- }
引用:
原帖由 gila 於 2020-4-2 00:28 發表   8 [' X3 H9 b% s0 E7 x) u
好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。
8 U5 D% G8 D% G, c* a/ ~7 W# k6 ^8 X1 V. O7 s一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。% q! B: B8 e  l6 {
有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。3 |& ~) m4 Z% L8 x/ l7 c
...
* F, ?) N9 ~; d, J
我都係咁話,個壇耐不耐要人搞動下先唔會變死水一潭,況且依家難得有心人,幫我地尋下寶