嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

收埋絲襪既好地方

收埋絲襪既好地方

忍唔住好想買對絲襪著,但係我唔知可以收對絲襪係邊...
& Z8 X+ k8 T9 J: |, b8 h我自己唔係自己一間房,屋企人又成日都同我執野,個衣櫃唔只係我用仲有d其他野,自己又無d有鎖既櫃,都唔知收d絲襪係邊...3 d! Q* I% i1 A5 j
我好耐之前試過收係一個打波用既袋,點知屋企人搞我個袋之後俾佢發現左對絲襪* R) l# Q$ ], E& ^1 G
各位有無咩提議可以幫幫我...
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔多既, 咪收埋係電腦機箱裡面lor, 除非你屋企人幫你整埋電腦啦
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

呢個情況都幾麻煩...

引用:
原帖由 27173561hk 於 2008-2-8 08:27 發表 6 C' D; p. Y* r) l* r( c! `
電腦箱 點擺呀, 不如買個夾萬或放入可以鎖的櫃裹
* ]: \* T$ ^: P+ a: I' ?& Y除非你部電腦係放滿左hard disc 等硬件(呢個絕無可能), 又或者你部係骰仔機or 用透明箱, 否則部電腦機箱要擺幾對絲襪一定得, 而且人地都話無可以鎖既櫃, 你又會唔會買個夾萬擺幾對絲襪入去呀?
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

引用:
原帖由 noel 於 2008-2-8 14:36 發表   n) x: k' D* Q) I$ a. f
* ^6 D; s/ g8 ?' i' S2 W
除非你部電腦係放滿左hard disc 等硬件(呢個絕無可能), 又或者你部係骰仔機or 用透明箱, 否則部電腦機箱要擺幾對絲襪一定得, 而且人地都話無可以鎖既櫃, 你又會唔會買個夾萬擺幾對絲襪入去呀?
# Q" R2 E; Y+ C) z& `5 Z' G
我部電腦係用細機箱都無咩位,同埋部電腦都幾熱,放入去對絲襪似乎唔係咁好
9 m! D8 @, r& c我有想過收係自己個袋,但係收係自己個袋成日都要帶埋出街,又可能會俾d朋友搵到,所以唔係太可行
) H6 I. C! Y1 t4 |% S9 D仲有無咩提議...我好想著呀

我張display好熱,機箱風扇都3個

引用:
原帖由 silly1234 於 2008-2-9 01:38 發表 8 g3 E- H; ?& o
我張display好熱,機箱風扇都3個
1 |" S% a1 B6 H+ m4 B- C! Y( v0 `我驚放野入去會搞到部機過熱...

如果唔驚貴的話,可以租個迷你倉..............
我最鐘意著裙著絲襪

引用:
原帖由 silksocksboy 於 2008-2-9 21:54 發表
- O( o3 N1 j& B7 t' B如果唔驚貴的話,可以租個迷你倉..............
( M* m) \( \) Q
收一兩對絲襪唔駛租個迷你倉呀...又唔方便我隨時著 + k4 g! x: ~/ l- b; ~; }
我只係想收係一個唔會俾我屋企人發現既地方...

引用:
原帖由 samph 於 2008-2-9 23:15 發表
+ e8 C: }& C% M6 B& v$ z  Y
2 B( D" t& k3 N0 W' S收一兩對絲襪唔駛租個迷你倉呀...又唔方便我隨時著 . O1 r3 K# D3 u$ A( Z
我只係想收係一個唔會俾我屋企人發現既地方...
8 I( u5 e6 p  Z/ r  v0 r5 E; \! C. M' ?4 ~) O
係就係無咁方便,但係肯定唔駛驚。
  o. j" P# T) P& y4 K* l2 J) l6 k7 v8 ^3 [
如果租得迷你倉,就緊係唔止一兩對啦,仲可以Keep埋D裙同鞋。
我最鐘意著裙著絲襪

放落倉就誇張左d...
9 E4 C0 G& w2 s
- V" T- [7 i7 L9 q你話放落機箱就真係好辦法
) _" F- m/ ^) Q
& V3 K9 _* d7 O% S( g! M不過你最好開緊機拿番出黎...費事攪入去...

引用:
原帖由 silksocksboy 於 2008-2-10 21:44 發表
5 _6 S$ {1 F+ V! E$ g
3 ?: j/ @. b; S* l  s% G; b$ m8 f4 x- N3 C, G: A6 X
係就係無咁方便,但係肯定唔駛驚。
& {# X. M4 `. c4 b. _
. f. J; A3 X) W2 @8 F' w- h; X+ E' G如果租得迷你倉,就緊係唔止一兩對啦,仲可以Keep埋D裙同鞋。
2 N  E. Z% [3 ]! k我只係鐘意絲襪,裙同鞋都唔會點玩

咁就難搞啦!我平時都係收系d舊袋到!
1 y6 h0 {( Q2 Q' W7 w$ R6 R/ F咁你就買一個迷你盒到又可以埋到絲襪o既
- Z: E% ^. `. P0 Y. X: Rsize

四四方方帶鎖個種錢箱....8 d/ L' H. n- f% @0 E! z

+ J$ U3 J* q9 o( f6 o; w3 e3 v
( l5 l# u0 X0 c+ j. C[ 本帖最後由 sghk_abcd 於 2008-2-17 17:48 編輯 ]

用個可以上鎖既背包將d用品擺落去, 再買個掛鎖鎮住佢
  r/ l* @% l# S之後擺響一個唔多顯眼既地方....

唔建議放入機箱入面, 影響空氣對流, 燒埋塊板就真係得不嘗失喇.
+ b( A4 O; R+ X4 I8 m放入去D普通既箱, 再搵D書呀雜誌呀等等上面, 等人覺得要打開好麻煩就ok.# D3 _3 F1 j! N' Y. B- _+ K, @
有鎖反而有D此地無銀...

呢樣都幾麻煩............
7 P8 d) e, B# u' K- k1 }8 v- j2 ^6 d' F; K+ S
不如買個有鎖既 cd櫃.. 前面放d電腦cd, 後面放d 絲襪.. 如果只係幾對應該好易裝入面.
1 m& B9 o% c3 \8 C% B6 a
$ Y# X+ c& U0 B0 z$ ^我自己有個有鎖櫃乜都放晒入去. 真係幾好. 除非要拆櫃..

引用:
原帖由 wong9910 於 2008-2-19 22:35 發表
3 W" q5 w$ Q: e比屋企人發現@@...之後點呀
1 f; O  m+ w  D+ ^  L7 r
我都想知
! t1 t2 ?8 \6 m) g; @' j6 @
8 s/ w% o# e4 T比個建議你啦, 你可以放係d大褸既袋入面