嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

POST處理問題,,,,目標帖子pid即係咩

POST處理問題,,,,目標帖子pid即係咩

HELP 各位....
覺得好的就按一下感謝吧~~
add我MSN啦大家

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
每個post/reply右上角2 F) x' e0 z4 q8 `
實有個數字寫住e.g.「1#」
8 [3 e' }( ~. E5 p( S. k% M禁一下會提示帖子鏈接已經複製到剪貼板* m3 B) {! _% F- ~, `: V; p
然後開notepad選上
1 W8 @& r8 v: O你會見到條咁既link:5 U* l: U$ w: P$ f. ]9 r
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=13748&page=1&fromuid=17619#pid246326
' x$ B3 M/ \) \$ l
% P5 k, z/ ^* I2 bEDIT: updated for #119 ?; Z+ s3 M% M; E9 `

+ Y) A$ z% D0 e% H[ 本帖最後由 JG5446 於 2010-6-22 00:16 編輯 ]
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:50 發表   " u0 h4 F( R7 k* _' r
每個post/reply右上角! s, b5 `5 f0 X/ J
實有個數字寫住e.g.「1#」
9 Y1 v4 m' I$ k0 g: N) A' O4 C0 ]" G禁一下會提示帖子鏈接已經複製到剪貼板
. p+ `6 Z/ X4 j6 m然後開notepad選上( k; w& U" t+ K; B7 j4 P) l1 D$ W# Q
你會見到條咁既link:
& P1 E6 }6 `* N( Z3 }. r$ Qhttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=13748&page=1&fromuid=17619#pid24 ...
. N" x* |7 {* w% M

& Q8 k9 R  i# }4 `+ o/ ^6 j係咪即係每個帖o既獨立id呀?!

例如我打左個PID,,,但佢話相關資料填寫不全,請返回。
add我MSN啦大家

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:56 PM 發表   
8 r* {0 X9 M  j) S* R
2 Q% G  L7 l$ i7 j5 p
4 h( b4 x8 Q* |; f& U: t, L* ^係咪即係每個帖o既獨立id呀?!
每個版有獨立id
) ]0 z0 p2 a4 i% ^+ s每條thread又有獨立id# ]' {. q0 P$ @  N2 R5 w# h
每個reply都有獨立id

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-6-21 11:58 PM 發表   
3 }  L8 F2 v' w; e9 q例如我打左個PID,,,但佢話相關資料填寫不全,請返回。
只係果幾個數目字?

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:01 發表   ( q  `6 G# S1 L, l' q
只係果幾個數目字?
! x4 D$ C' C. f8 ~8 D: M8 N& A4 k' i/ X0 @" {4 k' D
係呀.....
add我MSN啦大家

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-6-22 12:03 AM 發表   
' d% X  ?( U. E( |! f; \, M2 g8 b& [7 ?& R& W( K) j+ Q: c

! z  U; U! x% D4 _" \7 |" ^! G8 r4 ]係呀.....
你用緊咩道具# q2 t6 g& H: ^/ e4 q9 s
同埋* k' p) H) h3 s5 y5 @3 s. w: w
係pid定tid?

原來係TID
add我MSN啦大家

咁即係,,,,點搵佢出黎
add我MSN啦大家

留意#2入面所講

睇到哂....學生果然係唔同D
add我MSN啦大家

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-6-22 12:18 AM 發表   
3 M. I7 i1 k8 W5 `睇到哂....學生果然係唔同D
讀*片既學生

唔好咁講...2年前會考0分既大有人在...我!
add我MSN啦大家

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-6-22 12:22 AM 發表   
: Y  r* v+ q6 [1 L% k7 m8 O唔好咁講...2年前會考0分既大有人在...我!
會考高分=/=好好世界) D. @, d! T0 B3 ?
「高分低能」者大有人在% c, J1 v- Q8 T2 @; o
幾高分都好,中英是但一科F就sayounara

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:32 發表   
% s9 \# z% g, _0 ?! s會考高分=/=好好世界( ^' B% K$ s+ R$ t9 r
「高分低能」者大有人在
6 c6 V3 m5 D% d; I' f1 F9 m8 k幾高分都好,中英是但一科F就sayounara
5 w3 \; C4 Q: K3 K
. ~/ ~% \" \) W: g2 {' [8 F) {0 a哎,,,,真係灰,,,,好似好多科我都半個鐘走左
add我MSN啦大家

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-6-22 00:34 發表   
4 q8 t' g. b6 e' p, T; S
+ Y" {. ?7 C2 M5 Q2 Q) }0 ^) j' r, e. _2 Z
哎,,,,真係灰,,,,好似好多科我都半個鐘走左
$ u( Q, ]7 I* R# ~) U9 d. p2 K- L& T' X5 ~/ {
傾傾o下點解會傾到會考o既?!

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-6-22 12:34 AM 發表   8 ~& d6 X! c  ~: O

6 ]% N8 N! J1 X
+ j9 w3 [; {  i$ ]) S/ Z哎,,,,真係灰,,,,好似好多科我都半個鐘走左
最勁試過一個sem走一半堂 ! k, q' D9 y4 a6 W1 Y* B
當然已經係會考之後既事啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:37 發表   
; J( f! z7 `& t) O* v最勁試過一個sem走一半堂 , X2 l) ~& @! l8 }$ B
當然已經係會考之後既事啦
# z+ ^0 e' b* J0 E8 Q# q* f' z
: D: c9 f9 S9 P: o
講埋大學添呀?! 你就好啦可以讀大學, 我AL成績...3科AS"D", 兩科都"U"...

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 12:39 AM 發表   
/ B* B$ E" t2 \4 D; S
3 e8 O) Y7 F: Y7 L+ _
# k# M! s6 G5 z' A" y講埋大學添呀?! 你就好啦可以讀大學, 我AL成績...3科AS"D", 兩科都"U"...
二線大學既食柴科