嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

其實多唔多人想搵地方CD架?

其實多唔多人想搵地方CD架?

最近研究緊入貨上網賣女裝
  @6 A" u, k/ P9 C6 i9 W但係屋企又無位放咁多貨7 `! C  U( d' A/ Q( y
就咁租一個地方去放貨我又覺得好唔值,計埋租會蝕錢5 p1 |! ^& @- M8 }) l
諗緊反正我呢幾個月都一直做左咁多CD生意
6 _# D2 S* Q# k' ~租返間屋當會所,放locker租比d cd放野同係入面玩* ?% X7 X3 d4 b* g  c
提供埋一d簡單既cd服務如化妝、普普通通影下相咁0 b4 c( i" h! D" B1 B+ J. e
自己又可以放貨,做cd生意時又可以比佢地上黎實際去睇衫睇鞋去試埋都得4 [! Z8 J! L" f
不過呢樣野都要起碼有返十個八個人先成事4 T3 F) G# w8 v4 g7 g; `
都係發下白日夢就算
' J$ `8 @+ p5 Y3 O2 z2 f
' b. r8 N7 D! {[ 本帖最後由 心儀 於 2010-4-14 12:50 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀!婷婷有地方!

引用:
原帖由 adam5354 於 2010-4-14 12:55 發表   - c7 W& A" Y( E5 l
心儀!婷婷有地方!  
, `7 B6 i; h+ l1 G5 p' Q
你太遠  K; {, y  n; w/ J
我用黎放貨好唔方便
' B  s5 n* P% A8 ^0 @" {, T% {因為一有人買就要出貨& o4 C+ e4 o: `0 I3 C
可能三日唔埋兩日就要去一次
$ J" n- I- L6 i' S. d/ O所以我搵都只會搵屋企附近

妳想在那區 , 聯絡我好嗎

如果月租係$100以內我會夾埋一份!& V9 H7 D, [0 U  U
我都想放野係婷婷到,不過太遠啦!如果成日去車錢都係咁上下!

很棒的購想喔2 N% a4 c3 p9 H) o  z+ {! l
可惜我人在深圳4 e" L) f. ~( P' Z
離妳們更遠嚕

引用:
原帖由 心儀 於 2010-4-14 12:47 PM 發表   
6 O  l: v( _- j3 G# G最近研究緊入貨上網賣女裝' M, c& S( D' f3 [4 Z& ?( }2 C
但係屋企又無位放咁多貨
) y, {* ]1 t+ [# D( I! O就咁租一個地方去放貨我又覺得好唔值,計埋租會蝕錢
% v3 O2 ~: m% G, n  ^' E諗緊反正我呢幾個月都一直做左咁多CD生意
9 h; k- u7 j4 Q6 I5 T0 w  g租返間屋當會所,放locker租比d cd放野同係入面玩4 D; b1 z2 C" o1 Y
提 ...
) S" A4 g5 S( @4 F都ok既~
! d( @$ q6 G0 ^* v1 V/ [9 U如果你搵到地方~
5 b3 b9 h8 m; v, [& w( {* V睇下幾錢先lor~
5 B. F: P0 I1 U  Q5 N我都ok既~但可唔可以過夜架?
  X$ w9 w! n4 v  S2 V7 D# u因為我過左黎就可能唔想走~
3 p( p$ W( `) Tok既咪搵多幾個人夾lor~% a. I1 n; r, C0 A6 ~2 ?+ t& S9 w
我有興趣丫~
. ^+ }. x0 j+ i) j你諗諗

你O個區,真係閒閒地一個套房都3-4000蚊wo

心儀我第一個支持你,有十個8個姊妹夾就最好啦!你果邊地處中立,地鐵又到度, 我都好讚成! 不過退而求其次, MK同Shamshuipo都OK! 因為你附近同MK比較中立, 出貨及姊妹取貨又比較易! 而Shamshuipo租應該比較平dd! 如果有地方的話,可以好似你咁話,當係迷你私人會所或比CD姊妹變身的好地方! 然後象徵式每次收回一些會所的行政費用當幫補0下都好丫! 當然夾份的幾過姊妹就唔駛比同Keep匙啦! 但除Keep匙幾位姊妹外, 一律要收回會所費用, No Guest! 親姊妹都要Keep匙人代支!" ^! J0 q8 A* H
總之, 一有行動就就預埋我啦!^^# v/ g0 D& S  F! K
$ i4 T& H1 Q% y2 W; N( x
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

你地咁租! 起碼要兩房一廳先得,$6000呀~

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-4-14 21:37 發表   
: a; Z9 u* u' o如果月租係$100以內我會夾埋一份!2 r# ]' Y8 D6 O$ j( x$ T
我都想放野係婷婷到,不過太遠啦!如果成日去車錢都係咁上下!
- s* R" _) |1 ?" o7 ~100蚊係好難的1 R( e# w% X* q  U" [8 ~' l
租金實在太貴: l8 D( O% L6 q' Z8 l
你見人地hkcd果邊個會所租一個月都要700蚊就知
: V  ~! P2 O8 A% ]* Z, [, ?% X9 c學生可能會諗優惠價,但係平極都要200-300仲要分少d位( U- v5 B3 ~: ]' J
佐敦其實極方便的
: ]/ S/ y% v8 c, T4 {不過租都要6000左右,加埋水電可能要7000一個月,詳情要睇左樓先知
6 r6 }" ~7 E/ H+ R如果真係想會所式,最好唐樓,而且唐樓方便CD$ Y+ p- w9 e# [% u
套房仔得果一百幾十尺根本放唔到野' r$ `* B" g: f& _
過夜多數會考慮不過肯定要熟人先得
& B( s: F9 A: ]" z9 C% I驚雜麻2 J7 f2 E0 i' }
我諗緊點樣可以減低個價錢,如果做到每人400-500左右一個月會好d
1 ^, u* b2 p9 A8 D0 K" q呢個價錢唔好話貴呀真係~
, j/ E$ j1 Y* W0 P+ w# s' u' w我識人租一個膠箱仔比人放cd野都要280蚊個月0 p9 Z5 L6 Z# d9 L( h
香港真係寸金尺土
' P8 F: u, d9 w2 E! g0 s$ w( z4 e1 l1 R/ e7 N
不過如果大家可以係我度多消費就唔同講法6 N, z+ i# I5 {; L9 K
但係又唔想限制話每月一定要買幾錢野
$ ?  h% J9 `9 m% v8 x% N如果唔係又好難維持8 i5 V% N, h- I4 {7 d7 d& L
0 ?% h/ y2 A) p4 d, ?' a

佐敦貴就一定架啦
; K; w6 C4 a  w但係如果遠少少
) w5 T! E* H* L$ c- H- U7 o6 H荔枝角/深水埔/土瓜灣
' B' T8 @) Y( H都尚算合理
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-4-15 12:27 發表   ' m* n3 e: m2 _) U
佐敦貴就一定架啦
( Q3 x2 ?8 n$ A* k但係如果遠少少& n/ R3 _% @/ F* y/ E
荔枝角/深水埔/土瓜灣
% m/ b/ ~8 t5 |. Y5 p* y# C都尚算合理
2 D" A; D( I7 i要搭車我基本上唔會考慮,如果我賣到一件衫,但係要搭十幾蚊車來回去拎,錢時間都蝕左比佢( k4 R! g+ x0 ~2 `/ A' ^' _
佐敦方便,幾點都有車搭同野食8 ?2 J! [' j2 G8 h* y
貴得黎有道理

引用:
原帖由 心儀 於 2010-4-15 11:59 發表   0 S; }6 k! a+ x; H; r. }; n
8 r$ b2 ]7 G# z
100蚊係好難的
7 {" [; E, ~9 ^0 s& y租金實在太貴
2 h) v9 i- ?6 c* H0 J9 \你見人地hkcd果邊個會所租一個月都要700蚊就知
. u4 ?( c4 n! x* N學生可能會諗優惠價,但係平極都要200-300仲要分少d位% M4 v- N# [1 L9 w# W( I' Z7 R6 |# f
佐敦其實極方便的
0 u* y: X; Q4 y' U; t不過租都要6000左右,加埋水電可能要7000一個月,詳情要睇左樓 ...
" g: X( t( ~' N1 ]5 I/ W3 u$ M* _
其實我都係想有個位比我放野!) P; x  ~# V: D# p, J0 j
但係我嘅上限係$150,如果真係要$300,咁真係無曬錢買野啦!

引用:
原帖由 心儀 於 2010-4-15 11:59 AM 發表   ; A% Q! R0 y: r- c- F, w

$ v: N' U9 ^& V! B* e; H* N8 I100蚊係好難的
% S9 H2 D4 e$ N3 D: f  |' L租金實在太貴
: T4 s, M3 x# i& X+ Y) a) A, L! y+ j你見人地hkcd果邊個會所租一個月都要700蚊就知+ x% b5 R" {% S9 X: T0 s4 e
學生可能會諗優惠價,但係平極都要200-300仲要分少d位  G$ M5 ?% q+ \( Z
佐敦其實極方便的
0 x  A% J' }9 A( H: G不過租都要6000左右,加埋水電可能要7000一個月,詳情要睇左樓 ...
* L) P! {" p3 t2 W- u' q4 Kok喎~4~5百蚊~1 x/ N3 {1 T3 @7 \: ~
有得諗~

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-4-15 18:33 發表   
) s  ?" ?' x; c( H! u4 w
9 L* \6 @( E. w) G' p- R其實我都係想有個位比我放野!4 M8 p0 C# T0 D- n
但係我嘅上限係$150,如果真係要$300,咁真係無曬錢買野啦!
# k0 r' W! R9 d1 U- k
咁要睇你有幾多野放啦~0 H' m! D/ @$ E" F0 p
$150蚊都係好難3 K& H: ]! c. s+ B2 x5 a! s& d
一係比得好少位你+無得係果度玩
/ {( A; b" t+ d, A唔係人地個個比$500好唔公平" z$ X1 m  `( h& s

" r+ h2 h* x4 Y0 U[ 本帖最後由 心儀 於 2010-4-15 19:23 編輯 ]

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-4-15 18:38 發表   7 ^$ j1 }8 `' z- O) o

% y) }' A+ X8 A# Z( U- q3 zok喎~4~5百蚊~& d& F4 U! v2 l8 t
有得諗~
: H. h8 v: q2 q' S, E, X. C
我知道400幾呎果d 6000蚊都有' T9 E/ Y# U' ~, V6 ~
套房百幾呎就2500左右一個月吧~睇相好似唔錯的$ v4 j# _3 N% T) _" m" L. y; G( O
套房果度係寶齡街
! u9 o: T9 k. n2 D400幾呎就遠dd咁啦(係你地上次搭車附近)- a5 g- w# b$ L
重點係兩度都係無管理員 . n2 d. f! B! r1 k* Z& w0 i
但係我又唔會成日係果度,如果租大地方,就要夾好多唔係太熟既人,咁我放貨就唔多方便,又唔想比咁多鎖匙人
: q0 I; a8 n5 u: @9 i+ F& j如果套房又怕細得滯,但係人少少5-6個人都ok既
# }" K9 k" p) \( U5 \% K* ?; j1 z* x  o& C0 y

引用:
原帖由 心儀 於 2010-4-15 19:18 發表   
- r: i" j% S: D" q  |
7 L6 f" z1 N% {3 D  U咁要睇你有幾多野放啦~* o2 b5 l1 y2 F
$150蚊都係好難
# s. R1 l1 J3 ^+ {一係比得好少位你+無得係果度玩
% O1 ?, W4 U% Y  g& @2 w唔係人地個個比$500好唔公平
( d' u2 f) M+ M" S我都明嘅!睇黎都要等我返工先可以啦!

引用:
原帖由 心儀 於 2010-4-15 07:22 PM 發表   
' f4 N; n% i3 a! d; ~9 a9 s9 ?
. F7 @; ~8 e4 @; D; L3 _5 P我知道400幾呎果d 6000蚊都有4 {' ]; j+ J1 H( Q+ {/ Y
套房百幾呎就2500左右一個月吧~睇相好似唔錯的" f( d  E/ Y4 l- i9 ~) w6 Y$ n1 N
套房果度係寶齡街8 x) v# U4 P: D$ f2 n
400幾呎就遠dd咁啦(係你地上次搭車附近)
; W( L8 W: r9 F* f$ U! C重點係兩度都係無管理員   n/ `" H- T' M5 v
但係我又唔會成日係果度,如果租大地 ...
( Q0 O, r/ a. q! `
唉~正所謂一分錢一分貨...1 w  J: ?3 B2 F& |; J. B) i% @/ l, l. T
400幾呎就大dd舒服d~
* f3 S* N+ D0 Z, ~  n( |0 n套房就...可能會細得濟= =% A, y4 N! L+ C$ l, T7 ^/ a
你可以lock間房擺貨ma' D% }( `$ j- z* }
8 b: b0 u- K0 l+ g

當然想啦.....大家還可以交換心得和購物好地方............
mandy