嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有冇今日唔洗返學既學生(17歲以下)?

有冇今日唔洗返學既學生(17歲以下)?

有既不如而家add我傾下計& _$ e) x- S5 h$ s3 s% r
msn:[email protected]- e2 {- I  b) e7 e3 Q
我16歲,ce study leave緊
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
好像只有我一個耶~~~~~~~~~~~~~~

咁早study leave?我果陣成5月頭先開始, 得兩星期就會考...

齊齊考ce咯
! V/ E* T9 g9 g
9 f5 o  X" k$ m: e- M為末代ce姊妹加油~
# ^# o2 K. S/ W  Q0 ]# l$ d  亦都為我自己加油...

引用:
原帖由 pingu142857 於 2010-3-11 22:47 發表   8 @8 X- s( U7 t& ]9 O/ I5 ^5 |
齊齊考ce咯
8 H* w3 e  d$ `: d& G
; W+ {7 m  p1 `為末代ce姊妹加油~
6 F5 |7 q# ^" y$ C- f9 K  亦都為我自己加油...
/ `+ E3 C4 W" |" S6 u- y7 _. F7 o* a, j! H& F
8 ?: [, d! U$ {2 A
講開又講, 我真係試過CD 去考 考評局 監考 D exam (因為無温過, 但都係去考下la, 畀左錢),
0 f; J* `& E2 q) ~: Y開頭都有少少驚, 唔知check 証會點; B+ _4 P8 {/ a9 s7 Z/ @$ J# J
但當我見佢地隔一個人咁check 証時, 又反而驚佢唔check 我3 g" Y; K: i! i9 g& @7 {
結果當然全部人check 証la
2 @3 Y' O+ A* R到check 我果時唔係講笑,真係緊張ga,* c9 ~; _* `' ~0 e
最後check 完又咪無事
1 v% U, ]1 A4 M+ G3 O% M. ?$ Z+ g/ }. f

一齊努力會考吧  我也是未代會考生

引用:
原帖由 Saya 於 2010-3-12 00:20 發表   
0 m  {5 E  n0 I( g8 m# H
# h# a+ K; K4 i, N2 P6 ^- {
" Q, H3 G' U8 M$ q# ]2 S7 n$ B3 k4 r, f% G: f
講開又講, 我真係試過CD 去考 考評局 監考 D exam (因為無温過, 但都係去考下la, 畀左錢), 6 \6 h) H" @3 D' F% g2 w' u/ p
開頭都有少少驚, 唔知check 証會點
7 g1 M( @$ \+ F1 q4 H4 {2 u) U# c但當我見佢地隔一個人咁check 証時, 又反而驚佢唔check 我
; H. z% u3 Q( u/ `結果 ...
: ~- ?  Z9 L5 }/ }: l

' z2 J4 I6 p. d# @# c( t' f7 P# I: D# ]; y( @
Saya 你好厲害啊 ! 居然可以CD 住去考試讓人家check身份证 ! # P/ R7 L: ^" Q8 L) `# o
+ P8 }( L2 N+ V6 u' h9 |  ]0 Q
我諗其實個監考可能祇係掛住對 ID number 同個名, 佢可能完全無望過你一眼 , 如果唔係, 喺試場發現你係CD到時真係大件事喇!!

引用:
原帖由 reckhui 於 2010-3-11 14:05 發表   " z+ c: }8 A# m2 ?# |- l
有既不如而家add我傾下計
( `  y" v! P; p4 Omsn:[email protected]
6 ^  ^2 y. R# _. y  o/ H  e我16歲,ce study leave緊
* z  b  O1 L0 t. `3 {% A* T
, s7 L" _. l4 J! V% b
我仲考緊mock 半放假= =

引用:
原帖由 karen0129lai 於 2010-3-11 18:09 發表   ) D4 B8 R) q$ n+ j+ K8 y; l5 ~
咁早study leave?我果陣成5月頭先開始, 得兩星期就會考...
' ?5 z: |6 O" [& r

+ T+ Q, ]# i! D* h5 O7 z  j我以前都係得果唔夠一個月study leave& G$ ?1 n$ H1 c# S$ Y% ?8 i

% f5 R$ U0 \- ?' E/ v! V6 I! I- B+ W* W# D9 R+ b

0 L+ R. R. T: f
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2010-3-12 11:17 發表
0 f, [. ~6 C1 m6 f) |Saya 你好厲害啊 ! 居然可以CD 住去考試讓人家check身份证 !
/ Q0 B- c# c" ~8 z) \
9 G( ^4 m* _1 Z' @我諗其實個監考可能祇係掛住對 ID number 同個名, 佢可能完全無望過你一眼 , 如果唔係, 喺試場發現你係CD到時真係大件事喇!!
' i7 ^7 w8 L" F9 q/ ?
. C$ ~$ J6 t3 e6 S" Y
見唔到樣都會見到件3, - c, `$ a: S0 {; h/ I% z
我問個exam 個機構, 唔敢答我, 叫我問 考試局, 我e-mail 去問左 考試局, 回答如下:
/ q- }$ I  l" F, d) ^2 k4 ~
5 m8 n& o) c! ^4 N0 a[quote]  香港考試及評核局國際及專業考試部
' a$ |0 K1 G' D, x' d& }/ H* m查詢人:
4 n: Y# I8 [3 r- l7 c: J謝謝您的電郵。
2 @1 `5 o. _% n' L
2 Y) s8 t/ q/ c$ Q+ i監考人員於考試期間,會按指引核實考生的身份,包括核對考生的姓名及身分證號碼,與及身分證上的照片與真人的樣貌。監考人員如在點名核實考生身份時遇上疑問,會於該考生離場前要求考生填寫一份表格以保障考生的個人利益。
. ~- z9 R6 a+ b( f* [2 R$ z8 _! E/ g% u% o4 b: \
若您有其他查詢,歡迎致電3628 8711。% C. p0 Q" Z, c1 `$ J
香港考試及評核局國際及專業考試部" z# ~; \$ m/ X- a3 Z

( |5 [& N% N# J9 S  j[quote]
) D2 p$ a. @5 N4 W1 t# U
2 e7 [' O0 ~* A5 j& Z我考果D試 好似考証上無相 . x& a) B# M8 G# j) g3 M
真人同身分證個樣唔同正常 ,所以可能監考員都唔理得咁多, 多做多錯, 又或者已有前人開路(CD/ GID)8 p3 O; t6 X3 V7 @7 f4 v

) z+ U1 n. Q$ g8 O7 o[ 本帖最後由 Saya 於 2010-3-12 20:16 編輯 ]

引用:
原帖由 karen0129lai 於 2010-3-11 18:09 發表   
7 f$ G) C- ]* k4 y, H3 A( |- C" M0 t咁早study leave?我果陣成5月頭先開始, 得兩星期就會考...
5 |# T) l% I5 y

) F/ G+ N& L9 Z3 n/ S0 M1 }e+我地4月中就考 而我就有大半個leave月
9 S. [  k" U, v" {9 K& T4 c) B8 c% t% I( d

4 R0 w* I) R0 h; a# m, M( j2 [
引用:
原帖由 Saya 於 2010-3-12 20:14 發表   
/ t/ U" O8 ~+ E6 q; s見唔到樣都會見到件3,
" ~6 q3 J5 U5 Y我問個exam 個機構, 唔敢答我, 叫我問 考試局, 我e-mail 去問左 考試局, 回答如下:0 U  t4 D9 V5 i. q( @* z5 c" x
9 _4 N8 e6 k! @% L
[quote]  香港考試及評核局國際及專業 ...
! M' d. K# [: b( |9 f& j/ a9 J
  _2 X, R/ ]5 z" }4 ]佢地都廢時理啦 你真係俾佢地捉出黎   你的確又係你
0 i' ^4 P; n( F1 z. N佢地都吹你唔脹(但係我好似聽過奇裝異服主考官可以唔俾你入 咁cd左去考算唔算呀= =)

引用:
原帖由 anywind 於 2010-3-13 08:54 發表
' j7 Z- i! D' z7 ~佢地都廢時理啦 你真係俾佢地捉出黎   你的確又係你
1 }* s& D$ X# W( M. }" \4 |" H佢地都吹你唔脹(但係我好似聽過奇裝異服主考官可以唔俾你入 咁cd左去考算唔算呀= =)
$ x* {; Q* q0 K1 V# K
: X+ e; I4 ~5 Q5 l咁我D3 又唔係奇裝異服, 女仔着一定無問題, 咁唔通E 個着得, 第2個着唔得
/ q& [# Q; T1 w' d: i  G/ C% Q; v8 w5 K
咁肥同樣衰着潮流服裝唔洗考la

引用:
原帖由 Saya 於 14-3-2010 02:41 AM 發表   & H: }* ^. |" Z) r; z

9 v+ \! x& ]! O- T4 f5 J0 l# a3 X8 z% B5 p5 z
咁我D3 又唔係奇裝異服, 女仔着一定無問題, 咁唔通E 個着得, 第2個着唔得 ( v5 D$ h  j: L

6 E/ a' |, c  T( x' K# h) t咁肥同樣衰着潮流服裝唔洗考la
' B6 d6 K' `% o* b% U你都知大部份監考主任都係古老石山 未必接受你CD XD0 p% r7 |+ [7 O5 F
搵個理由照下你肺